Тапицерия на салона .........

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Тапицерия на салона .........

Мнение от i4koo » 08 Ное 2007, 15:14

Здр колеги ,имам стандартна текстилна тапицерия ,светло сива на цвят ,и седалката на водача в долната част на облегалката започна да се накъсва ,много неприятно ,имате ли някаква идея да оправя това понеже ще става повече и повече ,дали тапицер ще ми свърши работа ,но как ще напасне цвета и текстила според мен ще стане като кърпено ,седалка от морги сам търсил но много трудно се намира този цвят :help:
Нищо лично ,Просто бизнес !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 08 Ное 2007, 17:39

Претапициране с текстил на целия салон едвали ще ти излезе повече от 500лв! А можеш и да промениш малко дизайна на тапицерията. Не е ли по-добър вариант?
Изображение
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 08 Ное 2007, 20:58

Лепил съм седалки и е ставало супер.Купуваш си от някой магазин BISON за текстил,под скъсаната тапицерия слагаш парче плат,по някъкъв начин набираш тапицерията така че на скъсаното тамицерията да не е опъната защото няма да стане ефекта добър.Намазваш лепило според големината на обработваната част,и чакаш.Пише че втвърдява за 10-15 мин но зависи от околната температурата,най-сигурно е да махнеш нещото с което си набрал тапицерията чак на другия ден.Но ако смяташ че не искаш лепено най-хубавото е от моргата тапицерия от същия автомобил ;)След изсъхването на лепилото,то става прозрачно!!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тапицерия на салона .........

Мнение от slav4o1 » 09 Ное 2007, 0:35

i4koo написа:Здр колеги ,имам стандартна текстилна тапицерия ,светло сива на цвят ,и седалката на водача в долната част на облегалката започна да се накъсва ,много неприятно ,имате ли някаква идея да оправя това понеже ще става повече и повече ,дали тапицер ще ми свърши работа ,но как ще напасне цвета и текстила според мен ще стане като кърпено ,седалка от морги сам търсил но много трудно се намира този цвят :help:

купи си кожени тапицерии и ще заспиш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена

Мнение от M5 » 12 Ное 2007, 12:22

За да не отварям нова тема, да питам за един друг проблем с тапицерията. С какво мога да третирам плата, че да не остават петна от вода? Плата е светло сив и като седне някой с мокри дрехи или като се отвори вратата и го навали дъжд/сняг и после остават петна, които почти не се чистят. А на светлия плат личат доста и е дразнещо.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52

Мнение от i4koo » 12 Ное 2007, 16:07

Според мен, много ме съмнява да има такъв препарат, по скоро препарат за почистване на петна на текстилна тапицерия. Аз ползвам такъв, има най-различни марки, изцапа се -чистиш. :mhihi:
Нищо лично ,Просто бизнес !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена

Мнение от M5 » 14 Ное 2007, 9:36

А дали има калъфи, които да паснат на седалките (да прилепват плътно и да не личи че са калъфи) и да ги свалям за пране от време на време.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 14 Ное 2007, 22:36

M5 написа:А дали има калъфи, които да паснат на седалките (да прилепват плътно и да не личи че са калъфи) и да ги свалям за пране от време на време.

Калъфите винаги ще си личат без значение колко скъпи и специални са ?
Доста кончета в един обор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 15 Ное 2007, 0:34

emok написа:
M5 написа:А дали има калъфи, които да паснат на седалките (да прилепват плътно и да не личи че са калъфи) и да ги свалям за пране от време на време.
Калъфите винаги ще си личат без значение колко скъпи и специални са ?

Има такива калъфи специално за тази кола отзад с ципче за подлакътника има и кожени такива съм виждал ама незнам откъде се купуват :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 15 Ное 2007, 9:59

някой ако разбере ще съм много благодарен че моита шофьорска седалка е в плачевно състояние

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60
Мечтае да кара: x6

а

Мнение от nakata78 » 01 Ное 2008, 23:27

колеги и моите предни седалки са в окаяно састояние и незнам какво да правя такая саштиа цвят тапицериа ниама

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: а

Мнение от ivoo » 01 Ное 2008, 23:44

Тази оферта на колегата мисля че е добра. Вземате целият салон за 100лв, и здравата седалка я слагате на мястото на шофьорската http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=113812
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 02 Ное 2008, 0:20

продавам перфектен 300 камани, ако някои иска,, ама пак казвам перфектен и супер запазен, не скъсан и със счупени седалки отстрани ;)
и цвета не е сив, а тъмен, готин =)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: а

Мнение от mad_presley » 02 Ное 2008, 4:16

ivoo написа:Тази оферта на колегата мисля че е добра. Вземате целият салон за 100лв, и здравата седалка я слагате на мястото на шофьорската http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=113812

Oт тази оферта може да се види до какво води скапания тапицер, заради който сега ще ме съдят :evil:
На цървула сто пъти му обясних, че искам абсолютно същия плат, който е на седалката и сега може да се види този кенеф какво ми сложи.Естествената ми реакция беше да му избия 4 зъба (заради което ще ме съдят) и естествено да не му платя и една стотинка.А оригиналната тапицерия беше започнала съвсем невидимо да се разнищва там където всички такива тапицерии започват.

Сега вече съм с кожа и не ми пука :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 02 Ное 2008, 10:40

Четири зъба ? По- добре да му беше отрязъл ръцете.
    иначе подкрепям за кожата . Лесна за поддържане, комфорт ...

Следваща

Назад към E39