Тапицерия на салона .........
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Тапицерия на салона .........
Здр колеги ,имам стандартна текстилна тапицерия ,светло сива на цвят ,и седалката на водача в долната част на облегалката започна да се накъсва ,много неприятно ,имате ли някаква идея да оправя това понеже ще става повече и повече ,дали тапицер ще ми свърши работа ,но как ще напасне цвета и текстила според мен ще стане като кърпено ,седалка от морги сам търсил но много трудно се намира този цвят 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Претапициране с текстил на целия салон едвали ще ти излезе повече от 500лв! А можеш и да промениш малко дизайна на тапицерията. Не е ли по-добър вариант?
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Лепил съм седалки и е ставало супер.Купуваш си от някой магазин BISON за текстил,под скъсаната тапицерия слагаш парче плат,по някъкъв начин набираш тапицерията така че на скъсаното тамицерията да не е опъната защото няма да стане ефекта добър.Намазваш лепило според големината на обработваната част,и чакаш.Пише че втвърдява за 10-15 мин но зависи от околната температурата,най-сигурно е да махнеш нещото с което си набрал тапицерията чак на другия ден.Но ако смяташ че не искаш лепено най-хубавото е от моргата тапицерия от същия автомобил
След изсъхването на лепилото,то става прозрачно!!!!

Re: Тапицерия на салона .........
i4koo написа:Здр колеги ,имам стандартна текстилна тапицерия ,светло сива на цвят ,и седалката на водача в долната част на облегалката започна да се накъсва ,много неприятно ,имате ли някаква идея да оправя това понеже ще става повече и повече ,дали тапицер ще ми свърши работа ,но как ще напасне цвета и текстила според мен ще стане като кърпено ,седалка от морги сам търсил но много трудно се намира този цвят
купи си кожени тапицерии и ще заспиш
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
За да не отварям нова тема, да питам за един друг проблем с тапицерията. С какво мога да третирам плата, че да не остават петна от вода? Плата е светло сив и като седне някой с мокри дрехи или като се отвори вратата и го навали дъжд/сняг и после остават петна, които почти не се чистят. А на светлия плат личат доста и е дразнещо.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
Според мен, много ме съмнява да има такъв препарат, по скоро препарат за почистване на петна на текстилна тапицерия. Аз ползвам такъв, има най-различни марки, изцапа се -чистиш. 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
А дали има калъфи, които да паснат на седалките (да прилепват плътно и да не личи че са калъфи) и да ги свалям за пране от време на време.
emok написа:Калъфите винаги ще си личат без значение колко скъпи и специални са ?M5 написа:А дали има калъфи, които да паснат на седалките (да прилепват плътно и да не личи че са калъфи) и да ги свалям за пране от време на време.
Има такива калъфи специално за тази кола отзад с ципче за подлакътника има и кожени такива съм виждал ама незнам откъде се купуват

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: а
Тази оферта на колегата мисля че е добра. Вземате целият салон за 100лв, и здравата седалка я слагате на мястото на шофьорската http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=113812

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: а
ivoo написа:Тази оферта на колегата мисля че е добра. Вземате целият салон за 100лв, и здравата седалка я слагате на мястото на шофьорската http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=113812
Oт тази оферта може да се види до какво води скапания тапицер, заради който сега ще ме съдят

На цървула сто пъти му обясних, че искам абсолютно същия плат, който е на седалката и сега може да се види този кенеф какво ми сложи.Естествената ми реакция беше да му избия 4 зъба (заради което ще ме съдят) и естествено да не му платя и една стотинка.А оригиналната тапицерия беше започнала съвсем невидимо да се разнищва там където всички такива тапицерии започват.
Сега вече съм с кожа и не ми пука

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Четири зъба ? По- добре да му беше отрязъл ръцете.
- иначе подкрепям за кожата . Лесна за поддържане, комфорт ...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2