трябва ли преса за лагер на главината?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
трябва ли преса за лагер на главината?
Колеги,
сменям темата, открих от какво ми тропа. сега ме интересува знае ли някой лагерс на предната главина на колелото с дифтунги ли е закрепен или е слаган на преса ? с
Сответно ще ми трябвали преса, ако разглобя главина за да си сменя лагера ?
сменям темата, открих от какво ми тропа. сега ме интересува знае ли някой лагерс на предната главина на колелото с дифтунги ли е закрепен или е слаган на преса ? с

"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: трябва ли преса за лагер на главината?
vodach написа:Колеги,
Не ти трябва никаква преса лагера излиза на ръка

http://www.bmwe34.net/Wiki/tiki-index.p ... l+bearings
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
лагер
Postman написа:Ако не те затруднява би ли описал случката за да е полезна тази тема занапред и за други колеги.
Поустман,
Точно щях да ти пиша да заключваш темата. С огледа на полезността и това че, Пosman ме помоли ще опиша случката.
Ето сега вече мога да я заключа и тя да остане полезна.
Postman
Симтоми:
Причукване от дясно предно долу глухо. Причукването прилича на вибрации, които се предават чак до волна и купето. Появяват се при минаване на неравна настилка, дупки, но не при завой. При рязко спиране се получава тежки вибрации все едно се включва ABS-a, но без това да е така. При плавно спиране не се усеща нищо.
Предпиети мерки:
Със щанга в ръка, колата на подемник и "майстор" резултат скъсани тампони на двата носача ляв и десен и десен шарнир. Аз щастлив сложих си 2 нови носачи обаче НЕЕ. Пак същите смиптоми даже малко се усилиха.
Ех, кофти майстор - си мисля аз, и се ядосвам за парите и времето.
По-сериозни мерки:
Този път аз слизам в канал и дори без да вдигам на крик разклащам със всички сили (диагонално) дясна предна, гледам щангите не мърдат, обаче цялата гума мърдоли, като разбито задно движение на български BMX.
Лелеее, то майстор ще го накажа. И ся стигнах до закючението, че се сваля главината - 1ч. работа, но този път аз си го правя, нов лагер и се надявам да е това.
Дано да съм бил полезен на колегите.

"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
7 мнения
• Страница 1 от 1