Блокирали колела на задният мост
Модератор: Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: спирачки
vodach написа:zvetiko написа:vodach написа:Колега,
Извинявай значи съм в грешка за разпределителя , той просто не е отзад, както при соц. возилата, ако нямаше такъв клапан съотношенията между предните и задните усилие за спиране ще е 50-50 % . ПОМИСЛИ над това.
Освен това аз съвсем не съм сигурен че има ABS и на задните колела, а само на предните, защото ако съотноешението на спиране е 60-40 (както би трябавало да е), както съм го учил в Хенри Форд (Вилхелм Пик) просизводитлеите не слагат ABS от зад.
Стига с приказките. Щом няма клапан от зад значи е друаде. ОСвен това аз исказах предположение и вземи отиди на майстор, който е ремонтиал коли след 2000г. ВСе от някъде набива въздух в системата. Ще трябва да отделиш доста време за това. Сори.
Колега, сигурно се шегуваш ,че може да има датчици за ABS само от пред-тогава цялата система се обезсмисля.Изглежда във Вилхелм Пик е имало доста необразован преподавател щом ви е учил на нещо подобно
И за да те успокоя напълно ,точно ABS определя спирачното усилие на всяко едно колело, в зависимост от редица фактори,което е много по-съвършенно от някакво процентно разпределение между предните и задните колела.Затова и кола като BMW се произвежда фабрично с ABS .
Колега obsessed ,просто смени спирачната течност и всичко ще се оправи-гледай в сервиза да не ти наприказват куп глупости и да ти вземат няколкостотин лева безсмисленно.
Зветико,
Дължа ти голямо извинение!
Бимата Е34 има ABS и от зад. Днеска се заврях от долу да видя кой тампон ми е скъсан на носча, и видях зъбното колело на задните полуоски на ABS-a.
Заблуждението ми е дошло от една Ланчия и неква фреснка кочина. Те нямаха ABS от зад., макар и по-нова година от моето.
За мен това е напълно необяснимо-ABS само отпред.Нали смисъла на ABS е да предотврати блокирането на колелата и от там намали спирачният път и което е най-важното ,да предотврати завъртането на колата.Ако от зад няма а от пред има ,при рязко спиране задните блокират,предните не и колата 100% се завърта -някакво безумие е това,ако наистина съществува,подобен автомобил става невероятно опасен за шофиране.
А тракшънконтрола при Е34 използва инфомация от датчиците за ABS,като следи за скоростта на въртене на колелата-ако някое от тях почне да се върти с по-голяма скорост ,значи превърта и автоматично се намалява мощността на двигателя.Когато е много хлъзгаво,при потегляне трябва да се изключи защото може да не потеглиш никога-с една дума пречи да се завъртиш в завой от прекомерна газ.
по принцип коли с предно предаване съм видял с тракшън контрол и абс само на предните колела..задните трябва да има проблем за да блокират (почти не блокират)
518 и 520 с М50 мотор и аз съм видял да са с барабани..смешна гледка
пък на нашия колега ми се струва че е още с оригиналната течност ,маркучи и т.н. и затова се прееба всичко..аз на серджо му смених всичко от маркучи до течност и спирачки...сега в момента има толкова хубави спирачки че ги сравнявам като усещане и ефективност с бившата Е34..и на мене педала беше твърд с малък ход и не спираше хубаво на всичкото отгоре..сега е по мек педала и колата кове намясто и рядко блокира колелетата
518 и 520 с М50 мотор и аз съм видял да са с барабани..смешна гледка

пък на нашия колега ми се струва че е още с оригиналната течност ,маркучи и т.н. и затова се прееба всичко..аз на серджо му смених всичко от маркучи до течност и спирачки...сега в момента има толкова хубави спирачки че ги сравнявам като усещане и ефективност с бившата Е34..и на мене педала беше твърд с малък ход и не спираше хубаво на всичкото отгоре..сега е по мек педала и колата кове намясто и рядко блокира колелетата
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
grnka написа:по принцип коли с предно предаване съм видял с тракшън контрол и абс само на предните колела..задните трябва да има проблем за да блокират (почти не блокират)
518 и 520 с М50 мотор и аз съм видял да са с барабани..смешна гледка![]()
Защо да имат проблем за да блокират.Караш със 160 виждаш нещо на пътя и натискаш рязко спирачка-предните спирачки почват да пулсират,задните блокират и ти почваш да се въртиш или премяташ в зависимост от колата.

- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
спирачки
Цветико Здрасти,
Той май нямаше предид, дали са е със задно или не... по- скоро, въобще нямаше нещо предвид....
Абе.. току що се сетих нещо, дали просто не са му обърнали къговете, при монтажа ?!! Тръбичките на предните спиракчи са сложени на задното цилиндърче и обратно. Те са достачтъчно дълги. А да ли в възможно ?!!
Той май нямаше предид, дали са е със задно или не... по- скоро, въобще нямаше нещо предвид....

Абе.. току що се сетих нещо, дали просто не са му обърнали къговете, при монтажа ?!! Тръбичките на предните спиракчи са сложени на задното цилиндърче и обратно. Те са достачтъчно дълги. А да ли в възможно ?!!
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
колата утре влиза в бокса за промивка на цялата инсталация смяна на прословутите маркучи,и ще изчакам малко така или иначе въртя с нея доста километри и до 1 седмица ще си покаже.това е за сега като имам повече яснота ще пиша какво е станало.
Bratochka Racing Team!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8