Лампата за маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
- Dacheff
- Потребител
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: E92 M3
И на мен от няколко дни, след като покарам малко, ми светва жълто и си стои така и след като изгася двигателя. После като вкарам ключа и дам контакт изгасва. Но интересното е, че маслото ми е сменено много скоро и няма как да има нужда от каквото и да било... та за това се чудя, какво ли му е...
Bayerische Motoren Werke...BMW...sonst nichts...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Dacheff написа:И на мен от няколко дни, след като покарам малко, ми светва жълто и си стои така и след като изгася двигателя. После като вкарам ключа и дам контакт изгасва. Но интересното е, че маслото ми е сменено много скоро и няма как да има нужда от каквото и да било... та за това се чудя, какво ли му е...
датчика за нивото на маслото?
На една А4-ка правеше подобен номер...
П.С. Нищо не ти пречи да си вдигнеш щеката все пак и и да провериш.

- Dacheff
- Потребител
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: E92 M3
Да, на маслото, колега. Утре сутринта ще погледна щеката и ще проверя. Ако има нужда от доливане, значи имам теч на масло... 

Bayerische Motoren Werke...BMW...sonst nichts...
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-Е46 320D
- Мечтае да кара: нова
- Детайли за колата: Е-46
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Dacheff написа:Да, на маслото, колега. Утре сутринта ще погледна щеката и ще проверя. Ако има нужда от доливане, значи имам теч на масло...

Не, бе колега

Казвам, че датчика, чиято функция е да следи нивото на маслото понякога се сдухва - дадох за пример, че при една А4-ка беше точно от това-масло има, сменено е скоро, но понякога при палене, друг път в движение светва лампата сигнализираща за намаляне на маслото.
Не е нужно да има теч...може да го гори или пък да е по-горе написаното.
Сложи колата на равно място, изчакай 10-тина минути след като си загасил, за да се стече маслото и провери с щеката нивото му.Ако всичко е в норми, но лампата продължава да свети-помисли за датчика, за който говоря - може проблема да е от него.
Ако маслото е под норма или под средата между минимум и максимум - долей и виж дали лампата няма да изгасне.
Успех.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Като дадеш на контакт ти свеветва червената и после жълтата и загасва!Ако исмаш проблем с датчика за маслото (както е при мен)малко след паленето продължава да свети и после изгасва!Независи му дали си сменил малслото или не!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Rupart написа:Като дадеш на контакт ти свеветва червената и после жълтата и загасва!Ако исмаш проблем с датчика за маслото (както е при мен)малко след паленето продължава да свети и после изгасва!Независи му дали си сменил малслото или не!
Всички загасват малко след запалването...обаче през цялото време (около секунда) свети в червено (така и трябва), след което гасне.Не свети в жълто, ако няма проблеми.
- gggalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
при мен също светва за малко жълто но при контакт , после червено и си пали и всичо веднага огасва а не остава да свети нищо това означава ли че има нещо нередно ?
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2