Цени на рейки за Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
mad_presley написа:badsharki написа:В Дару ми предложиха рециклаж за 400лв. + 200лв. сваляне,слагане = 600 лв. За нова приемчика каза че е около 1500-2000лв. Питах го има ли разлика между това колко ще изкара новата и рециклираната и каза, че по негови наблюдения няма разлика. Единствената разлика била че новата има гаранция. Тъй, че ... и аз се чудя какво да правя.
А, каква е тази цена от 1500-2000лв в ДаруТе нямат ли си ценова листа и да ти кажат точна цена?
И какво включва рециклирането?Защото ако е само смяна на семеринги и уплътнения са пари на вятъра.
Я си провери в realOEM за твоята какво излиза по номенкатурен номер.
При мен излиза:
Номенклатурен номер : 32131096145
Описание : АТ-КОРМ.РЕЙКА
Ед.цена (с ДДС) : 2928.18 BGL
Няма наличност
Да не би това да е цена с хидравличната помпа?
И аз му казах на приемчика, че около 3000 съм я гледал в сайта, но той каза че не е толкова, и е най-много 2000. Не го карах да проверява, защото така или иначе, надали щях да я купя от тях. А за рециклирането каза, че не го правят те, а го дават на друга фирма, и освен че сменяват гумички, семеринги и я наваряват, което май е по важното.
А като проверя по номенклатурен номер и на мене и излиза тая цена. Но може наистина да е цена с маркучи, помпа и т.н. Най-добре е да се званне и да се провери.
Всъщност все се чудя дали някой знае каде ги дават Дару рейките за рециклаж, защотото мисля че ако се отиде направо в тоя сервиз, ще излезе много по евтино.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Отидох до Варна Карс и ето я офертата с 2г гаранция:
Определено ще търся цена с поне 1000лв под тази, защото гаранцията си е гаранция.За 300-500лв по малко просто не си струва

Определено ще търся цена с поне 1000лв под тази, защото гаранцията си е гаранция.За 300-500лв по малко просто не си струва

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега толкова ли е е сериозна работата при теб че искаш толкова много да дадеш 3000 лв за рейкаmad_presley написа:Сериозна не сериозна, никой като не предлага нещо по-евтино оригинално, ще се надънвам, няма начин

Нищо лично ,Просто бизнес !
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Тресе волана при 80-120км/ч, при преминаване през ситни бабуни трака, като натиснеш спорачки затриса много леко волана, като е вдигната колата, хванеш гумата отпред и отзад и разклатиш леко има луфт (първо беше само на лява, сега вече е и на дясна), при изгасен двигател като обираш куфта на волана се чува (или по-скоро се усеща) едно глухо тракане и още един симптом, който ще ми е ужасно трудно да го обясня с писмено.
Всички тези симптоми са в изключително слаб диапазон и се проявиха преди около 2 месеца.
Не съм на зор все още, но и няма да тръгна да рециклирам.Като си вкарам трупа в колата и подкарам с 200, искам да знам, че поне това, което зависи от мен по отношение на техническа поддръжка е изрядно и се чувствам по-сигурно.
Абе давали сме и по повече пари за къде къде по-безмислени работи, че за една рейка няма да ги дадем
Всички тези симптоми са в изключително слаб диапазон и се проявиха преди около 2 месеца.
Не съм на зор все още, но и няма да тръгна да рециклирам.Като си вкарам трупа в колата и подкарам с 200, искам да знам, че поне това, което зависи от мен по отношение на техническа поддръжка е изрядно и се чувствам по-сигурно.
Абе давали сме и по повече пари за къде къде по-безмислени работи, че за една рейка няма да ги дадем

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Що непробвате тук ? http://www.avtochasti-online.bg/shop/pr ... 25e9993563
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Dozo
- младши ентусиаст
-
Е така е разбира се.Но аз карам вече втора година с рециклирана и нямам проблем.На фона на 2700,600 незвучи лощо нали. 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Dozo написа:Е така е разбира се.Но аз карам вече втора година с рециклирана и нямам проблем.На фона на 2700,600 незвучи лощо нали.
Точно се чудех, няма ли някой колега с рециклирана да се включи и да даде впечатление. Колко км. издържа, има ли разлика.
И още веднъж да попитам: Знае ли някой къде Дару дават за рециклиране техните? Мерси

- Dozo
- младши ентусиаст
-
Именно когато стана въпрос за мойта реика колата беще в Дару и от там ми предложиха варянта за рециклиране.И наистина сумата беше около 600лева.Човека ми е познат и за това му се доверих.Но не съм питал къде ги носят.Просто споделям,че почвам 2ра година и нямям проблем.Знам,че в София с добри отзиви са тези в МИ-то и Жан/май така се казваше /badsharki написа:Dozo написа:Е така е разбира се.Но аз карам вече втора година с рециклирана и нямам проблем.На фона на 2700,600 незвучи лощо нали.
Точно се чудех, няма ли някой колега с рециклирана да се включи и да даде впечатление. Колко км. издържа, има ли разлика.
И още веднъж да попитам: Знае ли някой къде Дару дават за рециклиране техните? Мерси
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Dozo написа:.......Знам,че в София с добри отзиви са тези в МИ-то и Жан/май така се казваше /
При Жан съм правил рейка на 525 TDS преди години и нещо не успя да се справи с моята. Връщах му я 4 или 5 пъти докато накрая се отказах и продадох колата. Но може и да е било от самата рейка, въпреки, че той обясняваше, че ми слага всеки път различни рециклирани рейки от BMW. Преди година-две ходих за две различни рейки за Honda Accord и Civic при хората от ТУ и останах много доволен. След това не съм имал никакви оплаквания от кормилната уредба. Даже тази на Сивика я правиха преди повече от 2 години и от тогава няма грижи.
Това са телефоните и адреса на сервиза, който се намира в учебен блок на ТУ-София(така нареченото "МИ-то"

инж. Стефан Шаклев
инж. Любомир Шишов
тел.:965 23 53, 088 930 88 59, 088 869 23 21
Успех на всички заинтересовани.
Мястото е трудно за откриване, но който търси-намира

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3