Висок разход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Висок разход
Здравейте колеги имам малко тъпичък въпрос но той сигурно си има логично обяснение но за съжаление аз не га знам
та въпроса ми е напоследък откакто застудя колата ми харчи около 15-15,5л./100 км. Напоследък зареждам 95 на Лукойл та според вас дали е гаден бензина или има някаква техническа неизправност или защото е студено а аз я карам често на по къси разстояния и не загрява както трябва. Но според мен си е голям разхода за 1,6 мотор .За колегите които ще ме посъветват да си взема 20-ка ,за сега нямам възможност но ми се иска. Благодаря на всички за мненията дори и на тези които ще си чешат езиците
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Колега как загрява за какъв период от време ? Виж диагностика може да искара ламбда сонда ! И иначе не ти трябва 20ка да ти харчи само още повече , истината е в 325 , 328 M3 ,a от малките по-добро от Is-a нема 
I'm slowly drifting

Нормално е. Ако карам моята по 2км във всяка посока дневно и тя би горила толкова, дори доста повече. Дори и с Форд Фиеста 1.1 да си, разхода ти при къси пробези, ще е същия. Аз имам поне 5 минути преди стрелката да излезе от синята зона, понеже паля и тръгвам веднага, за 5мин минавам 2км. Ако имаш съмнения, ползвай търсачката "разход", има много такива теми.
Значи колата си загрява можеби нормално и да наистина до офиса ми са 4км. и обратно 4км. и после да взема жената пак 4км. и горе долу така по 4км. Верно не загрява както трябва ама преди пак с такова каране даваше 12-12,5/100 с 95 и около 12/100 с 98 и сега гледам това 15,5 и се чуда от бензина ли е или бимата нещо се бъзика
Що се отнася до това да е ис-ка или 20-ка имам го като идея но първо трябва да дам тази и да взема кеш и ще се обзаведа с нещо по силно въпреки че с тази нямам проблеми ,върви си колата перфектно но този разход не ме кефи много. Можеби по точен отговор може да ми даде някои колега с 316 М40 който кара горе долу така и да каже неговата как харчи
Нормално е, просто е дошло времето да станеш реалист относно разхода, а не да слушаш какво ти говорят хората
А и зависи според мен как караш.
Иначе има много работи... ламбда, свещи, дюзи, кабели, катализатор... но не е повод да тръгнеш да сменяш всичко за кеф.
Друг вариант е да присадиш един М42 мотор в нея, което както разбирам (и мога да си представя), не е сложно, тъй като купетата на двете коли са идентични. Въпрос обаче е колко ти е запазено купето, интериора и т.н.
Ако не стъпваш почти на булеварди е нормален разхода. Също, моя разход е нисък за IS, но аз често карам като пенсионер до 2500 об., че иначе ми е шумно и се дразня.
А и зависи според мен как караш.
Иначе има много работи... ламбда, свещи, дюзи, кабели, катализатор... но не е повод да тръгнеш да сменяш всичко за кеф.
Друг вариант е да присадиш един М42 мотор в нея, което както разбирам (и мога да си представя), не е сложно, тъй като купетата на двете коли са идентични. Въпрос обаче е колко ти е запазено купето, интериора и т.н.
Ако не стъпваш почти на булеварди е нормален разхода. Също, моя разход е нисък за IS, но аз често карам като пенсионер до 2500 об., че иначе ми е шумно и се дразня.
Ами кво да ти кажа колега карам я нормално щото не обичам да ръчкам кола преди да е загряла. купето и салона са перфектни мотора работи стабилно предполагам че и сондата. за свещи и кабели незнам как са не съм ги пипал а за мотора не си заслужава не е само мотора трябва и окачване и става сложно а и купето е много по красиво ако ще е М42 то да е в купе а не с 4 врати
а и още катализатора е отрязан има права тръба на негово място и освен това съм реалист знам че бесплатен обяд няма освен това това не ми е първото БМВ и съм на ясно че тези машинки не са от най икономичните просто съм си фен и ще си карам БМВ колкото и да харчи , но това ми е първото с мотор 1.6 и разхода изведнъж се качи с 2-3 литра затова питам може някой да има отговор
Изкривяваме темата, но аз много търсех IS седан запазен. Не успях да намеря и си купих компакт. Купето не го харесвам.
Окачването е същото, можеш да направиш трансплантация спокойно.
Относно предположението ти за сондата: Сондата почва да умира на 120ина хил.км (истински). Това в какво състояние ти е сондата, е добър индикатор за истинските км. на колата. Но при всички положения е добре да се смени след този период. Също със сондата на тези км. почват да умират и свещите и термостата. Кабелите карат повечко км. Просто толкова им е животът. Диагностика не я показва, ако не е умряла. Само препушва, докато е студена колата при изрязване. Това е защото сондата не достига оптимална температура бързо и в началото отчита глупости. Има полезна тема по въпроса, прочети я.
Окачването е същото, можеш да направиш трансплантация спокойно.
Относно предположението ти за сондата: Сондата почва да умира на 120ина хил.км (истински). Това в какво състояние ти е сондата, е добър индикатор за истинските км. на колата. Но при всички положения е добре да се смени след този период. Също със сондата на тези км. почват да умират и свещите и термостата. Кабелите карат повечко км. Просто толкова им е животът. Диагностика не я показва, ако не е умряла. Само препушва, докато е студена колата при изрязване. Това е защото сондата не достига оптимална температура бързо и в началото отчита глупости. Има полезна тема по въпроса, прочети я.
Мерси колега прочетох доста теми но за сега мисла да се въздаржа да взимам нова сонда щот ако не ме лъже паметта е около 200лв. а те не са малко можеби наистина трябва да отида някъде да прегледат всичко имам предвид -диагностика,свещи ,кабели ,но незнам къде ще го направят както трябва ,мойте майстори нямат стенд и не могат да го направят а София е пълна с ментета майстори но както и да е ще го помисля Мрси за мненията 
Никаде общо взето... Това се счита консуматив и не може да се тества. Не знам някъде да могат да ти извадят данни от сондата... Аз имам Газ.Инж. и виждам данните на софтуера за настройки, затова ти говоря от опит. Свещите ги смених, защото като купя кола сменям много неща по нея, а кабелите не мисля че са проблем при БМВ в повечето случаи и не са причина за безпокойство при мен. Като я смених сондата нямах драстична промяна при разхода (дори не усетих никаква), само престана да препушва колата леко докато е ледена на бензин (газта изпуска пари и не е показател), т.е. моята стара сонда е ОК и я продадох на едно лъвче.
Карай си и това е. Ако не усещаш проблем в машинката, не се кахъри излишно. Ходи си с усмивка до ушите, сипвай си бенц и се радвай на живота.
Карай си и това е. Ако не усещаш проблем в машинката, не се кахъри излишно. Ходи си с усмивка до ушите, сипвай си бенц и се радвай на живота.
- P1tbuL
- ентусиаст
-
- Кара: 2006 Е91 330xi
- Мечтае да кара: E34 520i M50 non vanos
M.J. написа:Ами кво да ти кажа колега карам я нормално щото не обичам да ръчкам кола преди да е загряла. купето и салона са перфектни мотора работи стабилно предполагам че и сондата. за свещи и кабели незнам как са не съм ги пипал а за мотора не си заслужава не е само мотора трябва и окачване и става сложно а и купето е много по красиво ако ще е М42 то да е в купе а не с 4 вратиа и още катализатора е отрязан има права тръба на негово място и освен това съм реалист знам че бесплатен обяд няма освен това това не ми е първото БМВ и съм на ясно че тези машинки не са от най икономичните просто съм си фен и ще си карам БМВ колкото и да харчи , но това ми е първото с мотор 1.6 и разхода изведнъж се качи с 2-3 литра затова питам може някой да има отговор
няма страшно човече ... аз също съм с 1.6 само че компакт .. от 8.5- 9 ми скочи на 12 като паднаха температурите ... започнах да сипвам 100 октана от омв и разхода падна на 10
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
M.J. написа:Що се отнася до това да е ис-ка или 20-ка имам го като идея но първо трябва да дам тази и да взема кеш и ще се обзаведа с нещо по силно въпреки че с тази нямам проблеми ,върви си колата перфектно но този разход не ме кефи много. Можеби по точен отговор може да ми даде някои колега с 316 М40 който кара горе долу така и да каже неговата как харчи
Предишната ми кола беше с М40 мотор-316i, но с купе Е30, което е доста по-леко от на Е36. Според мен този разход 15-16 литра на 100 км. е много за сезона, дори и с каране на 4 км в едната посока. Е30-ската ми гореше по това време на годината около 12 литра на 100 км при движение в едната посока 7 км, т.е на ден общо 14 км., при положение че термостата беше за смяна /блокирал в отворено положение/. Последно разхода, който засякох с иеса ми е 11.2 на градско като го карам предимно натоварен с трима човека. Държа да отбележа, че съм на бензин 100 октана. Лятото карах с бензин А95 обикновен безоловен и въпреки че движението в София беше много по-спокойно от това в момента, разхода ми не падаше под 12 литра на 100 км.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
M.J. написа::D![]()
Значи доколкото разбирам логиката е да си наливам 100-октана от ОМВ а този на лукойл май са го попреебали малко
![]()
![]()
. Ще я пробва с 100-окт. и ще кажа какво ще излезне .Мерси момчета
Не знам как ще се отрази 100 октана на двигател М40 /имам в предвид, че е с по-ниска компресия, степен на сгъстяване 8.8, срещу 10 при иеса и 10.5 при 320i/. Със сигурност с този бензин колата няма да я познаеш. С 95 октана реагираше бавно при натискането на педала на газта. Сега не си правя труда да я форсирам когато искам да дръпне бързо. Звука също се промени, стана по-плътен, не че държа на това, но със сигурност вървежа и разхода коренно се промениха.
Ами надали ще има кой знае каква разлика взе пак е 100к.с. ама със сигурност ще има ще пробвам и ще пишаивчо3 написа:M.J. написа::D![]()
Значи доколкото разбирам логиката е да си наливам 100-октана от ОМВ а този на лукойл май са го попреебали малко
![]()
![]()
. Ще я пробва с 100-окт. и ще кажа какво ще излезне .Мерси момчета
Не знам как ще се отрази 100 октана на двигател М40 /имам в предвид, че е с по-ниска компресия, степен на сгъстяване 8.8, срещу 10 при иеса и 10.5 при 320i/. Със сигурност с този бензин колата няма да я познаеш. С 95 октана реагираше бавно при натискането на педала на газта. Сега не си правя труда да я форсирам когато искам да дръпне бързо. Звука също се промени, стана по-плътен, не че държа на това, но със сигурност вървежа и разхода коренно се промениха.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2