Висок разход

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Висок разход

Мнение от M.J. » 27 Окт 2008, 23:23

Здравейте колеги имам малко тъпичък въпрос но той сигурно си има логично обяснение но за съжаление аз не га знам :shock: та въпроса ми е напоследък откакто застудя колата ми харчи около 15-15,5л./100 км. Напоследък зареждам 95 на Лукойл та според вас дали е гаден бензина или има някаква техническа неизправност или защото е студено а аз я карам често на по къси разстояния и не загрява както трябва. Но според мен си е голям разхода за 1,6 мотор .За колегите които ще ме посъветват да си взема 20-ка ,за сега нямам възможност но ми се иска. Благодаря на всички за мненията дори и на тези които ще си чешат езиците

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 27 Окт 2008, 23:36

Колега как загрява за какъв период от време ? Виж диагностика може да искара ламбда сонда ! И иначе не ти трябва 20ка да ти харчи само още повече , истината е в 325 , 328 M3 ,a от малките по-добро от Is-a нема ;)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Окт 2008, 23:38

Нормално е. Ако карам моята по 2км във всяка посока дневно и тя би горила толкова, дори доста повече. Дори и с Форд Фиеста 1.1 да си, разхода ти при къси пробези, ще е същия. Аз имам поне 5 минути преди стрелката да излезе от синята зона, понеже паля и тръгвам веднага, за 5мин минавам 2км. Ако имаш съмнения, ползвай търсачката "разход", има много такива теми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 27 Окт 2008, 23:46

Значи колата си загрява можеби нормално и да наистина до офиса ми са 4км. и обратно 4км. и после да взема жената пак 4км. и горе долу така по 4км. Верно не загрява както трябва ама преди пак с такова каране даваше 12-12,5/100 с 95 и около 12/100 с 98 и сега гледам това 15,5 и се чуда от бензина ли е или бимата нещо се бъзика

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 27 Окт 2008, 23:52

Що се отнася до това да е ис-ка или 20-ка имам го като идея но първо трябва да дам тази и да взема кеш и ще се обзаведа с нещо по силно въпреки че с тази нямам проблеми ,върви си колата перфектно но този разход не ме кефи много. Можеби по точен отговор може да ми даде някои колега с 316 М40 който кара горе долу така и да каже неговата как харчи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Окт 2008, 23:58

Нормално е, просто е дошло времето да станеш реалист относно разхода, а не да слушаш какво ти говорят хората ;)
А и зависи според мен как караш.
Иначе има много работи... ламбда, свещи, дюзи, кабели, катализатор... но не е повод да тръгнеш да сменяш всичко за кеф.

Друг вариант е да присадиш един М42 мотор в нея, което както разбирам (и мога да си представя), не е сложно, тъй като купетата на двете коли са идентични. Въпрос обаче е колко ти е запазено купето, интериора и т.н.

Ако не стъпваш почти на булеварди е нормален разхода. Също, моя разход е нисък за IS, но аз често карам като пенсионер до 2500 об., че иначе ми е шумно и се дразня.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 28 Окт 2008, 0:18

Ами кво да ти кажа колега карам я нормално щото не обичам да ръчкам кола преди да е загряла. купето и салона са перфектни мотора работи стабилно предполагам че и сондата. за свещи и кабели незнам как са не съм ги пипал а за мотора не си заслужава не е само мотора трябва и окачване и става сложно а и купето е много по красиво ако ще е М42 то да е в купе а не с 4 врати ;) а и още катализатора е отрязан има права тръба на негово място и освен това съм реалист знам че бесплатен обяд няма освен това това не ми е първото БМВ и съм на ясно че тези машинки не са от най икономичните просто съм си фен и ще си карам БМВ колкото и да харчи , но това ми е първото с мотор 1.6 и разхода изведнъж се качи с 2-3 литра затова питам може някой да има отговор

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Окт 2008, 0:28

Изкривяваме темата, но аз много търсех IS седан запазен. Не успях да намеря и си купих компакт. Купето не го харесвам.
Окачването е същото, можеш да направиш трансплантация спокойно.

Относно предположението ти за сондата: Сондата почва да умира на 120ина хил.км (истински). Това в какво състояние ти е сондата, е добър индикатор за истинските км. на колата. Но при всички положения е добре да се смени след този период. Също със сондата на тези км. почват да умират и свещите и термостата. Кабелите карат повечко км. Просто толкова им е животът. Диагностика не я показва, ако не е умряла. Само препушва, докато е студена колата при изрязване. Това е защото сондата не достига оптимална температура бързо и в началото отчита глупости. Има полезна тема по въпроса, прочети я.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 28 Окт 2008, 0:41

Мерси колега прочетох доста теми но за сега мисла да се въздаржа да взимам нова сонда щот ако не ме лъже паметта е около 200лв. а те не са малко можеби наистина трябва да отида някъде да прегледат всичко имам предвид -диагностика,свещи ,кабели ,но незнам къде ще го направят както трябва ,мойте майстори нямат стенд и не могат да го направят а София е пълна с ментета майстори но както и да е ще го помисля Мрси за мненията :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Окт 2008, 0:49

Никаде общо взето... Това се счита консуматив и не може да се тества. Не знам някъде да могат да ти извадят данни от сондата... Аз имам Газ.Инж. и виждам данните на софтуера за настройки, затова ти говоря от опит. Свещите ги смених, защото като купя кола сменям много неща по нея, а кабелите не мисля че са проблем при БМВ в повечето случаи и не са причина за безпокойство при мен. Като я смених сондата нямах драстична промяна при разхода (дори не усетих никаква), само престана да препушва колата леко докато е ледена на бензин (газта изпуска пари и не е показател), т.е. моята стара сонда е ОК и я продадох на едно лъвче.

Карай си и това е. Ако не усещаш проблем в машинката, не се кахъри излишно. Ходи си с усмивка до ушите, сипвай си бенц и се радвай на живота.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 Е91 330xi
Мечтае да кара: E34 520i M50 non vanos

Мнение от P1tbuL » 28 Окт 2008, 9:11

M.J. написа:Ами кво да ти кажа колега карам я нормално щото не обичам да ръчкам кола преди да е загряла. купето и салона са перфектни мотора работи стабилно предполагам че и сондата. за свещи и кабели незнам как са не съм ги пипал а за мотора не си заслужава не е само мотора трябва и окачване и става сложно а и купето е много по красиво ако ще е М42 то да е в купе а не с 4 врати ;) а и още катализатора е отрязан има права тръба на негово място и освен това съм реалист знам че бесплатен обяд няма освен това това не ми е първото БМВ и съм на ясно че тези машинки не са от най икономичните просто съм си фен и ще си карам БМВ колкото и да харчи , но това ми е първото с мотор 1.6 и разхода изведнъж се качи с 2-3 литра затова питам може някой да има отговор

няма страшно човече ... аз също съм с 1.6 само че компакт .. от 8.5- 9 ми скочи на 12 като паднаха температурите ... започнах да сипвам 100 октана от омв и разхода падна на 10 ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 28 Окт 2008, 10:26

M.J. написа:Що се отнася до това да е ис-ка или 20-ка имам го като идея но първо трябва да дам тази и да взема кеш и ще се обзаведа с нещо по силно въпреки че с тази нямам проблеми ,върви си колата перфектно но този разход не ме кефи много. Можеби по точен отговор може да ми даде някои колега с 316 М40 който кара горе долу така и да каже неговата как харчи

Предишната ми кола беше с М40 мотор-316i, но с купе Е30, което е доста по-леко от на Е36. Според мен този разход 15-16 литра на 100 км. е много за сезона, дори и с каране на 4 км в едната посока. Е30-ската ми гореше по това време на годината около 12 литра на 100 км при движение в едната посока 7 км, т.е на ден общо 14 км., при положение че термостата беше за смяна /блокирал в отворено положение/. Последно разхода, който засякох с иеса ми е 11.2 на градско като го карам предимно натоварен с трима човека. Държа да отбележа, че съм на бензин 100 октана. Лятото карах с бензин А95 обикновен безоловен и въпреки че движението в София беше много по-спокойно от това в момента, разхода ми не падаше под 12 литра на 100 км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 28 Окт 2008, 10:43

:D :D :D Значи доколкото разбирам логиката е да си наливам 100-октана от ОМВ а този на лукойл май са го попреебали малко :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Ще я пробва с 100-окт. и ще кажа какво ще излезне .Мерси момчета

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 28 Окт 2008, 11:05

M.J. написа::D :D :D Значи доколкото разбирам логиката е да си наливам 100-октана от ОМВ а този на лукойл май са го попреебали малко :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Ще я пробва с 100-окт. и ще кажа какво ще излезне .Мерси момчета

Не знам как ще се отрази 100 октана на двигател М40 /имам в предвид, че е с по-ниска компресия, степен на сгъстяване 8.8, срещу 10 при иеса и 10.5 при 320i/. Със сигурност с този бензин колата няма да я познаеш. С 95 октана реагираше бавно при натискането на педала на газта. Сега не си правя труда да я форсирам когато искам да дръпне бързо. Звука също се промени, стана по-плътен, не че държа на това, но със сигурност вървежа и разхода коренно се промениха.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 28 Окт 2008, 12:12

ивчо3 написа:
M.J. написа::D :D :D Значи доколкото разбирам логиката е да си наливам 100-октана от ОМВ а този на лукойл май са го попреебали малко :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Ще я пробва с 100-окт. и ще кажа какво ще излезне .Мерси момчета

Не знам как ще се отрази 100 октана на двигател М40 /имам в предвид, че е с по-ниска компресия, степен на сгъстяване 8.8, срещу 10 при иеса и 10.5 при 320i/. Със сигурност с този бензин колата няма да я познаеш. С 95 октана реагираше бавно при натискането на педала на газта. Сега не си правя труда да я форсирам когато искам да дръпне бързо. Звука също се промени, стана по-плътен, не че държа на това, но със сигурност вървежа и разхода коренно се промениха.
Ами надали ще има кой знае каква разлика взе пак е 100к.с. ама със сигурност ще има ще пробвам и ще пиша

Следваща

Назад към E36