Съвет за pioneer TS-W307D2
Модератор: Icco
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Съвет за pioneer TS-W307D2
Здравейте маняци!!! Интересува ме ,някой пробвал ли е този говорител Pioneer TS-W307D2 в кутия от затворен тип.Казаха ми в магазина че бил пригоден за такъв тип кутия.
Отделно някой знае ли какъв филтър да си потърся за него,че моя усливател няма кросовер и филтъра ми май му взима доста мощност.
Отделно някой знае ли какъв филтър да си потърся за него,че моя усливател няма кросовер и филтъра ми май му взима доста мощност.
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Не са те излъгали продавачите но без кроссоувър малко трудно но виж с какъв плеар си може да имаш вграден ?!?!
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Нямам батка.С обикновен Пайнер съм.Доста ми пее говорителя не го ли прекарам през филтъра който имам.Само ме притеснява да не би да гълта много от мощността този филтър,иначе добре се движи де.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ице да не отварям нова тема ще питам тука ... Понеже елипсите ми са с филтри и на усилвателя направих кросса да е на full range но ми казаха че не било хубаво ? Защо ? Нали филтрите са точно затова на говорителите изчислени специално за тях ... Защо да не разчитам на тях ? Ами на някъв LPF HPF на универсален така да го нареча усилвател ?
I'm slowly drifting

HPF High Pass Filter, LPF Low Pass Filter, Full е без намеся от страна на усилвателя в звука подаден към него.
Зависи какви са ти говорителите ( елипсите ) но повечето са с боклуци филтри ( няй-често само кондензатор ) и не е проблем да се запалят, а и не филтрират както ни се иска.
По-добре е да ги отрежеш от усилвателя, ако имаш конторл на изходния сигнал или то технически е входния.
За филтъра на колегата, отиваш на пиротка и в някой от безистените си намираш филтър до 200 хертца, стръват по 5лв примерно, тоя говорител и без туй свири ужасно гадно, така, че този филтър няма да внесе осезаем ефект върху качеството, просто ще ти изреже ненужните честоти.
Зависи какви са ти говорителите ( елипсите ) но повечето са с боклуци филтри ( няй-често само кондензатор ) и не е проблем да се запалят, а и не филтрират както ни се иска.
По-добре е да ги отрежеш от усилвателя, ако имаш конторл на изходния сигнал или то технически е входния.
За филтъра на колегата, отиваш на пиротка и в някой от безистените си намираш филтър до 200 хертца, стръват по 5лв примерно, тоя говорител и без туй свири ужасно гадно, така, че този филтър няма да внесе осезаем ефект върху качеството, просто ще ти изреже ненужните честоти.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
За филтъра на колегата, отиваш на пиротка и в някой от безистените си намираш филтър до 200 хертца, стръват по 5лв примерно, тоя говорител и без туй свири ужасно гадно, така, че този филтър няма да внесе осезаем ефект върху качеството, просто ще ти изреже ненужните честоти.[/quote]
Благодаря за инфорацията.Възможно е да си прав,че свири гадно,но аз по-хубав не съм имал до сега
) мен поне това ще ме устрои да изрежа ненужните честоти.Моя филтър и сега ги реже,но се притеснявам да не би да товари стъпалото твърде много щото ми се струва че не е оразмерен за такава слаба система.Взех го от някакъв магазин от типа "Млад техник" преди време
)))
Благодаря за инфорацията.Възможно е да си прав,че свири гадно,но аз по-хубав не съм имал до сега

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
ruskin Не е само кондензатор има си намотки ! Елипсите са ми хубави Dragster са ! Иначе Неска нещо разбутвах да зимам резервна гума и басса почна да се чува супер слабо и идевя си нямам от какво може да е като допреди 2 дена ми чупеше главата
I'm slowly drifting

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
да не пускам нова тема ,колеги имам бас паинер от 3 дена е и изпуши, на какво се далжи това,стъпалото е тъндар 2125 около 350 вата е а паинера му дават че е 400-фактически несам го претоварил,какво е станало аз си мисля че дефект в баса но несъм сигорен
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Тия ватове какви са дето си ги написъл ? RMS ,DIN,MAX ??? Зависи и на колко ома си го вързал !!!
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
12 мнения