Ламбда контрол.Имали някой колега такова чудо.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Ламбда контрол.Имали някой колега такова чудо.

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Окт 2008, 22:39

Просто ми се върти една идея в главата и искам да попитам дали има някой колега който ползва ламбда контрол и да сподели впечатления чувал съм че с ламбда контрола спирали гърмежите.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Ламбда контрол.Имали някой колега такова чудо.

Мнение от bmwfena » 27 Окт 2008, 22:44

littlerock написа:Просто ми се върти една идея в главата и искам да попитам дали има някой колега който ползва ламбда контрол и да сподели впечатления чувал съм че с ламбда контрола спирали гърмежите.
мойта ламбда гаранте не работи -мисля че гърмежите немат нищо общо с това.Ламбда нема и гръм нема-така е при мене
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 27 Окт 2008, 22:48

Оправи си газовата... Гърмежите нямат нищо общо с ламбда контрола... ;)
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Окт 2008, 22:54

SaSo написа:Оправи си газовата... Гърмежите нямат нищо общо с ламбда контрола... ;)

Абе гърмежи нямам все още защото днес си взех една е34 но има малко забележки и сега почвам малко по малко да ги оправям предишния собственик каза че въпрекиче пали на газ до сега не му е гърмяла.Доколкото знам ламбда контрола контролира количеството газ към смукателните колектори като взема сигнал от ламбда сондата съответно бедна или богата е сместа така се постига и по оптимална работа на двигателя.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 27 Окт 2008, 23:34

Ламбда емулатора се монтира в комплект с JetSpark системата, и e задължително да се монтира при пълните инжекциони, за да се постигне оптимален резултат при работата на двигателите използващи за гориво пропан-бутан или метан, както и да се предпазва Electronic Control Unit-a от натрупване на грешки когато автомобила работи на газ или метан когато ламбда сондата не отчита верни показания, което от своя страна води до странни смущения в работата на мотора - високи обороти на празен ход, и прекъсвания в работата на мотора във високите обороти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

ламдб контрол.

Мнение от vodach » 27 Окт 2008, 23:37

Литълрок,

Точно за това е ламда контрола, на практика почти на 100% замества ГИ, но не всеки газаджия може да слага, трябва специфичен софт за ланда контола. Пнеже и аз ще си слагам. Сложи си и advance processor. Всеки газаджия ще ти каже, че няма нужда, но тоя процесор също оказва влияние на разхода. Той е за изпреварнването на подаването искрата и понеже Пропан бутана изгаря малко по-бавно от бензина, тоя процесор върши чудесна работа. с тия 2 неща все едно имаш газов инжекцион (ГИ).

Гърмежите идват от кофти свещи и кабели.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Re: ламдб контрол.

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Окт 2008, 23:54

vodach написа:Литълрок,

Точно за това е ламда контрола, на практика почти на 100% замества ГИ, но не всеки газаджия може да слага, трябва специфичен софт за ланда контола. Пнеже и аз ще си слагам. Сложи си и advance processor. Всеки газаджия ще ти каже, че няма нужда, но тоя процесор също оказва влияние на разхода. Той е за изпреварнването на подаването искрата и понеже Пропан бутана изгаря малко по-бавно от бензина, тоя процесор върши чудесна работа. с тия 2 неща все едно имаш газов инжекцион (ГИ).

Гърмежите идват от кофти свещи и кабели.

Колега на предишната ми 5-ца имах аванс процесор и наистина подобрява работата и динамиката на двигателя особенно в ниските обороти а сега понеже двигателя е с ванос аванс процесора нямали да пречи .А като си сложиш сподели имали ефект от цялата работа.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 28 Окт 2008, 10:46

littlerock написа:
SaSo написа:Оправи си газовата... Гърмежите нямат нищо общо с ламбда контрола... ;)

Абе гърмежи нямам все още защото днес си взех една е34 но има малко забележки и сега почвам малко по малко да ги оправям предишния собственик каза че въпрекиче пали на газ до сега не му е гърмяла.Доколкото знам ламбда контрола контролира количеството газ към смукателните колектори като взема сигнал от ламбда сондата съответно бедна или богата е сместа така се постига и по оптимална работа на двигателя.

Да ти е честита колега и с кеф да я караш ! :driving:
Изображение Изображение Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 28 Окт 2008, 22:33

pantzer3 написа:
littlerock написа:

Да ти е честита колега и с кеф да я караш ! :driving:

Благодаря ти колега за пожеланието да ти се връща тъпкано а катоя стегна ще пусна снимки.

Назад към E34