Дразнещ метален звук, след премахване на катализатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Trojaneca
- Потребител
-
- Кара: E39 M54B30
- Мечтае да кара: F10 N55B30
Дразнещ метален звук, след премахване на катализатор
Здравейте колеги, катализатора го хвана липсата, но сега има един дразнещ метален звук, който се появява само при рязко подаване на газ, във високи обороти - 4500-6000. На мястото на катализатора има някакво резонаторно гърне, което явно не си върши работата. Искам съвет, какво да направя, какво гърне да поръчам, че така изобщо не е приятно да се кара.
Straight six!
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Хъм, и аз имам същия звук, предполгам по същата причина, само че на
по-ниски обороти. Обаче на мен ми харесва
Все едно ще излитам.
Според мен решението е едно единствено - Крафт Дружба.
по-ниски обороти. Обаче на мен ми харесва

Според мен решението е едно единствено - Крафт Дружба.
Последна промяна Karlo на 23 Сеп 2008, 20:16, променена общо 1 път
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Точно там ми свалиха катализатора и ми сложиха резонаторно гърне и аз го имам този металически звук във високите обороти. Хем си сложих по скъпото гърне. Не е толкова дразнещо, а и аз рядко влизам в такива оборти.
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Ако си бяхте сложили само права тръба, нямаше да го има този дразнещ звук а пък и е само 30лв. а не 200лв. за рез.гърне. А и колкото е по-права отдушната тръба толкова по малко се тормози дригателя , мощноста не пада и изгарянето е по-добро. (зае*и Екологията ) 

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
моето е сьщо свирещо,започва от 1500 и нагоре само с трьба сьм но на дупки и става такава свирня все едно сьм Жигули дето и слагаха ламаринки в ауспуха,майстора каза че щели да се позадрьстят с времето и да намалее ама на мен неми се вярва.Някой да помага че е много зле положението 

- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
sajonara написа:Ако си бяхте сложили само права тръба, нямаше да го има този дразнещ звук а пък и е само 30лв. а не 200лв. за рез.гърне. А и колкото е по-права отдушната тръба толкова по малко се тормози дригателя , мощноста не пада и изгарянето е по-добро. (зае*и Екологията )
аз съм само с тръба и Дзвънкам като винтилова калибра

- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колеги пиша за всички защото виждам, че сте с един и същи проблем.
Ако на мястото на отстранения катализатор се монтира катализаторно гърне ( не тръба, не резонатор, не тръба на дупки или изтърбушен катализатор) автомобила ще работи по същият начин както е работил с оригиналният катализатор. За повече информация на Google- "катализаторно гърне", има мнения на колеги от различни авто форуми които ползват такова.
Ако на мястото на отстранения катализатор се монтира катализаторно гърне ( не тръба, не резонатор, не тръба на дупки или изтърбушен катализатор) автомобила ще работи по същият начин както е работил с оригиналният катализатор. За повече информация на Google- "катализаторно гърне", има мнения на колеги от различни авто форуми които ползват такова.
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Катализатор се маха не за щяло и не щяло, а само когато му дойде времето. А за съжаление няма нищо вечно.
- gggalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
извинявам се за въпроса но не съм мн запознат.
защо се маха катализатора и защо се оставя ? и аз от скоро имам БМВ
и ще съм благодарен ако някои ми обясни да знам дали да махам и моето мерси предварително.
защо се маха катализатора и защо се оставя ? и аз от скоро имам БМВ

- penevi1979
- Потребител
-
- Кара: е 39 520i 1997
да питам защото смятах да махам катализатора и да слагам резонантно гърне щото ми се губи мощноста уж ако е от това де,та като я дигнаха се оказа че има някакво гърне явно сменяно та въпроса е това ли е резонантно гърне или е нещо друго щото и при мен го има тоя метален звук при високите http://picbg.net/u/28739/18724/220865.jpg
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
DjFace написа:Точно там ми свалиха катализатора и ми сложиха резонаторно гърне и аз го имам този металически звук във високите обороти. Хем си сложих по скъпото гърне. Не е толкова дразнещо, а и аз рядко влизам в такива оборти.
с резонатор пак ли го има тоя звук

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Абе аз да споделя пък вие си решавайте сами за себе си.
Точно заради проблемите със звука махнах катализатора при инж.Лазаров и човека ми изгради в корпуса на катализатора гърне.
Е да ама пак дрънчи гадно във високите та се не трае! Колегата Постман може да потвърди.
Колата е на разположение на всеки който иска да чуе за какво става въпрос. Гаранция имам, но не виждам смисъл да тормозя човека, просто не е това решението явно. Мисля за един нов кат. от Роко за да заспи работата?
Точно заради проблемите със звука махнах катализатора при инж.Лазаров и човека ми изгради в корпуса на катализатора гърне.
Е да ама пак дрънчи гадно във високите та се не трае! Колегата Постман може да потвърди.
Колата е на разположение на всеки който иска да чуе за какво става въпрос. Гаранция имам, но не виждам смисъл да тормозя човека, просто не е това решението явно. Мисля за един нов кат. от Роко за да заспи работата?
14 мнения
• Страница 1 от 1