Май изпържих двигателя на Е-39 525tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- avtomatcheto
- Потребител
-
един съвет от мен патилия.не се бъзикай с колата,карай я на майстор който разбира.На път за морето преди стара загора фърлих водата.Изчаках да изстине долях и 10 дни никакъв проблем.Навръщане на 170км от София фърлих маслото и оттам на въже.Незнам дали е свързано но едносантиметровата дупка в буталото ще ми струва около 2500.ПРАВИ СИ СМЕТКА
avtomatcheto написа:един съвет от мен патилия.не се бъзикай с колата,карай я на майстор който разбира.На път за морето преди стара загора фърлих водата.Изчаках да изстине долях и 10 дни никакъв проблем.Навръщане на 170км от София фърлих маслото и оттам на въже.Незнам дали е свързано но едносантиметровата дупка в буталото ще ми струва около 2500.ПРАВИ СИ СМЕТКА

Един изпитан съвет от мен,малко в страни от темата.
Не че главите на ТДСите пукат ей така от нищото....
Към колега с проблема и към др. които карат ТДС -> най-често проблемите са от термостат,водна помпа или мръсен радиатор.
Така че-> 2 пъти в годината миене на радиатор(сваля се и бой с препарат), навременна проверка и съответно смяна на водна помпа.
От личен опит Ви казвам че когато колата тръгне да загрява, рязко да охлажда и пр. 99% е от водната помпа или мръсен радиатор,а съответно след това и термостат.
Така че колега моят съвет е да си провериш и водната помпа като ходиш по майстори , да избегнеш риск от прегряване отново.
Поз.
Не че главите на ТДСите пукат ей така от нищото....
Към колега с проблема и към др. които карат ТДС -> най-често проблемите са от термостат,водна помпа или мръсен радиатор.
Така че-> 2 пъти в годината миене на радиатор(сваля се и бой с препарат), навременна проверка и съответно смяна на водна помпа.
От личен опит Ви казвам че когато колата тръгне да загрява, рязко да охлажда и пр. 99% е от водната помпа или мръсен радиатор,а съответно след това и термостат.
Така че колега моят съвет е да си провериш и водната помпа като ходиш по майстори , да избегнеш риск от прегряване отново.
Поз.
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3