От IRIS на MID въпросче(та)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

От IRIS на MID въпросче(та)

Мнение от Sivako » 22 Окт 2008, 23:08

Здравейте днес си купих бизнес цд с мид а до сега бях с биснес касетка без мид та имам малко въпроси
1.Как да си пусна мид`а да ми бачка като мид (готов съм за всякакви интервенции с окабеляването)?
2.Ако сложа Мулти волан и телефон с окабеляването от е38 ще стане ли?
3.Трябва ли да имам голям борд на таблото за да ми бачка мид`а

Готов съм да работя по всчкакви схеми само за да пусна проклетият мид :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 23 Окт 2008, 17:32

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 23 Окт 2008, 18:08

има хора от форума правили същите тези интервенции =)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Re: От IRIS на MID въпросче(та)

Мнение от b2 » 23 Окт 2008, 21:07

Sivako написа:Здравейте днес си купих бизнес цд с мид а до сега бях с биснес касетка без мид та имам малко въпроси
1.Как да си пусна мид`а да ми бачка като мид (готов съм за всякакви интервенции с окабеляването)?

Готов съм да работя по всчкакви схеми само за да пусна проклетият мид :twisted: :twisted: :twisted:

Здравей,

Аз бях същата работа като теб. Имах Бизнес RDS касета + Multi волан и минах на Бизнес CD. Отначало намерих само MID. Стана абсолютно plug&play. Само махам IRIS-a (имаше бутон MODE) и слагам MID-a буксите бяха еднакви. В последствие намерих Бизнес CD плеър, който оригинално на колата донор също си беше с MID. И той стана абсолютно PnP без никакви интервенции и всичко си работи от мулти волана и т.н. Т.е. в момента имам комплект BMW Business CD + MID + Multi волан.
Също нямам НИКАКЪВ борд, дори и най-малкия. Когато натисна бутона BC на MID-а, дисплея изгасва - без часовника. После като натисна пак AUDIO се връщам към нормалното меню на радиото и това е.

Така че щом си оригинално с бизнес RDS не би трябвало да имаш проблеми според мен. Проблема е когато си с basic радиото, щото окабеляването ти е друго. Е борда най-вероятно няма да работи но за CD-to и радиото според мен няма да имаш проблеми.

Просто споделям моя опит, а последното е свободно разсъждение по темата. Пробата ще покаже най-добре :lol:
Щом си ги купил защо просто не ги монтираш и пробваш?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар

Re: От IRIS на MID въпросче(та)

Мнение от Sivako » 23 Окт 2008, 23:55

b2 написа:
Sivako написа:Здравейте днес си купих бизнес цд с мид а до сега бях с биснес касетка без мид та имам малко въпроси

Здравей,

Аз бях същата работа като теб. Имах Бизнес RDS касета + Multi волан и минах на Бизнес CD. Отначало намерих само MID. Стана абсолютно plug&play. Само махам IRIS-a (имаше бутон MODE) и слагам MID-a буксите бяха еднакви. В последствие намерих Бизнес CD плеър, който оригинално на колата донор също си беше с MID. И той стана абсолютно PnP без никакви интервенции и всичко си работи от мулти волана и т.н. Т.е. в момента имам комплект BMW Business CD + MID + Multi волан.
Също нямам НИКАКЪВ борд, дори и най-малкия. Когато натисна бутона BC на MID-а, дисплея изгасва - без часовника. После като натисна пак AUDIO се връщам към нормалното меню на радиото и това е.

Така че щом си оригинално с бизнес RDS не би трябвало да имаш проблеми според мен. Проблема е когато си с basic радиото, щото окабеляването ти е друго. Е борда най-вероятно няма да работи но за CD-to и радиото според мен няма да имаш проблеми.

Просто споделям моя опит, а последното е свободно разсъждение по темата. Пробата ще покаже най-добре :lol:
Щом си ги купил защо просто не ги монтираш и пробваш?

И при мен всичко е plug and play освен функциите на борда,както и при теб като натисна копчето bc всичко гасне освен часовника

За това и пуснах тази тема ако някой колега ми намери или има pinout`а на mid и iris ще го помоля да ги постне а опитите оставете на мен (колко работи съм изгорил та един mid ли ще ми се опъне :mhihi: :mhihi: :mhihi: )
Трябва ми цялата схема на окабеляването на mid , и там дали трябват оше някакви модули за купуване :roll:

Цял ден търся тия схеми ама малко ми куца хамериканския така че за сега няма никакво развитие :lol:

Оп забравих и да попитам от е38 725тдс окабеляването за борда (mid)дали е като на 525тдс :uups:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 24 Окт 2008, 0:09

Някой с немски ако може да преведе това http://www.e39-forum.de/thread.php?threadid=21969 може и да се намери решение ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 24 Окт 2008, 0:53

По въпроса за телефона, аз съм си слагал моя телефон допълнително само че си е от Е39/за Е38 трябва да провериш дали подлакътника е същия/ и проблема е че колата ми няма подготовка за телефон. И в този случей вземаш модула който е в багажника, подлакътника с телефона и кабела между тях и си готов.Но проблема е че няма да можеш да набираш през борда, а само от слушалката и трябва да си сложиш отделен говорител за speker.Ако имаш подготовка за телефон слагаш модула и слушалката, отиваш да ти сменят софтуера и всичко ще ти работи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 24 Окт 2008, 11:28

Тук Има доста писано но гугъл преводача изкарва е**ти и превода на бг :roll:
English
Български:mhihi:

До някъде разбрах че май се слага mid кабел,Като онзи от Reverse на business CD, И някакъв хардуер :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 24 Окт 2008, 17:33

Вече виждам светлина в тунела :mhihi:
Схемички
Цял ден ги разглеждам и мисля че ще стане нещо :roll:

Утре и вдругиден ако е по-топло времето започвам :twisted: :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 24 Окт 2008, 18:02

Sivako написа:Вече виждам светлина в тунела :mhihi:
Схемички
Цял ден ги разглеждам и мисля че ще стане нещо :roll:

Утре и вдругиден ако е по-топло времето започвам :twisted: :twisted:

С нетърпение чакам развитие по темата, че и аз минах на MID и ми се ще да пусна борда през него :mhihi:
Колега, ако успееш да го направиш имаш една каса бира от мене /не се е.авам ;) /
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 24 Окт 2008, 18:26

Само моля някой от колегите да ми каже дали мид бачка ако съм с малък борд на таблото :help:

И като се вържат кабелите трябва ли софтуерна намеса?
Да не го счупа без да искам като не тръгне :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 27 Окт 2008, 1:29

Хора да знаете не е толкова лесно :uups:
3 дни нон стоп по форуми обикалям хората там не ме разбират :mhihi:
Но донякъде разбрах че трябва отключване (софтуерно) на борда :roll:

Моля някой който е добър с английският да ме подкрепи Тук Че май хората се опитват да ми помогнат :mhihi:
Последна промяна Sivako на 27 Окт 2008, 9:11, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 27 Окт 2008, 1:47

Нямаше нужда да пишеш чак в щатския форум, нали и аз ти казах, че трябва да се прекодира компютъра на колата, а това май може да стане само в оторизиран сервиз ;)
Колко ще струва мога да ти кажа едва като сложа навигацията и отида да прекодират моя :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 27 Окт 2008, 9:01

Сам по себе си MID няма функции. Той чете данни от големия борд. Ако си с малък борд, само управлява радиото независимо колко голямо желанмие имаш да не е така. Безсмислено е да опитваш каквото и да е. А малкия борд не може да се "отключи" до голям. Малък борд - 1 копче под километража, голям борд - 2 копчета. Мултифункцията може да работи само за радиото ако нямаш темпомат и това при положение, че модулът за управление е вграден в устройството с бутоните. Пускат се 2 жици то модула за светлините и ти трябва 7-пинов шлайфринг. В момента си с 4-пинов.

ПП Иначе имаш желание :mhihi: Тази тема в хамериканския форум кърти :mhihi:

поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 27 Окт 2008, 9:09

Значи ще се купува табло :mhihi:
А темата с гугъл преводача я писах :lol:
Изображение

Следваща

Назад към E39