Въпрос относно мощност/скорост
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Въпрос относно мощност/скорост
Имам едно питане. Нормално ли е на баир (Пазарджик-София, този преди тунела на магистралата) с четири човека и малко багаж колата да не може повече от 150 км/час. Да се има впредвид, че не съм я изсилвал преди баира, просто си карах на 5-та предавка с около 110-120 км/час.
По принцип не съм състезател но ме човърка нормално ли такова нещо. Знам, че е доста относително.
Колата е е39 520i (150h.p) 97'.
Благодаря.
По принцип не съм състезател но ме човърка нормално ли такова нещо. Знам, че е доста относително.
Колата е е39 520i (150h.p) 97'.
Благодаря.
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- Денислав Шишев
- DS Motorsport
-
- Кара: BMW E46 M3 & E90 LCI
- Детайли за колата: 04' E46 M3 Coupe, 6 speed manual transmission, titansilver metallic, Full options, full Magnaflow exhaust system, K&N intake
Ако колата е М5 ще е нормално ако си на 2-ра с 150км/ч с 4човека по баира да не може повече
,
но за съжаление за 520и е нормално

но за съжаление за 520и е нормално

- twake
- младши ентусиаст
-
Първо благодаря за бързите отговори. Значи няма от какво да се притеснавям. Добре, а на равно горе-долу какво е положението
. Пак казвам не съм привърженик на високите скорости ама искам да знам какви са възможностите на колата.

- Денислав Шишев
- DS Motorsport
-
- Кара: BMW E46 M3 & E90 LCI
- Детайли за колата: 04' E46 M3 Coupe, 6 speed manual transmission, titansilver metallic, Full options, full Magnaflow exhaust system, K&N intake
twake написа:Първо благодаря за бързите отговори. Значи няма от какво да се притеснавям. Добре, а на равно горе-долу какво е положението. Пак казвам не съм привърженик на високите скорости ама искам да знам какви са възможностите на колата.
Според мен колата е със съвсем нормално вървене и е мнг здрава!

- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
За баира не мога да кажа, но на равно с 4 човека 220км.ч ги постига без проблем. Точно толкова и дават и по книжка. Това е най слабия двигател за модела и не става за спортуване, но за нормално каране си е съвсем приличен.
- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
Въпреки всичко, "слаб" мотор и т.н. не би трябвало да ти "забие" на 150км/ч и да не мърда. Да, там си е голямо нагорнище и дъъълго, но въпреки всичко
Навремето Форда и Опела ми "забиваха" там някъде, на 150-160 км/ч като съм повече багаж.
Незнам, по-скоро нека някой спец да ти я прегледа.
Не се отчаивай, ще съберем парички и за по-мощна
И на мен ми се иска още малко-тяга
Поздрави!

Незнам, по-скоро нека някой спец да ти я прегледа.
Не се отчаивай, ще съберем парички и за по-мощна

И на мен ми се иска още малко-тяга

Поздрави!
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Според мен не е нормално това защото щом ускорява от 120 до 150 на този баир на 5-та няма логика да не продължи да ускорява и нагоре,при положение че с 150 е тъкмо малко над 4000 оборота а от там както всички знаем този мотор тръгва.
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
- twake
- младши ентусиаст
-
Ми то просто свърши баира за да знам дали е "забила". В смисъл то и време нямаше да набира още но газта беше до долу, в това съм сигурен
. Преди баира не съм я "изтисквал" на 3-та, 4-та и т.н.

- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Днес минах от там и на 5-та си ускорявах без проблем! От моста на равното съм тръгнал със 120-130 и до края си бях със 170 и можеше още /малко ме забавяха тези които "изпреварваха"/ и не съм сменял на 4-та за да ускоря!
Това с 1 един приятел и отзад доста багаж!
Според мен не е нормално да забива на 150 и според мен газта се дава постепенно а не изведнъж до долу!
Поздрави!
Според мен не е нормално да забива на 150 и според мен газта се дава постепенно а не изведнъж до долу!
Поздрави!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
lakmus написа:Днес минах от там и на 5-та си ускорявах без проблем! От моста на равното съм тръгнал със 120-130 и до края си бях със 170 и можеше още /малко ме забавяха тези които "изпреварваха"/ и не съм сменял на 4-та за да ускоря!
Поздрави!
а ти возеше ли още 3ма души + багаж ?

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колеги да споделя пречетено и видяно преди няколко дни,става въпрос за тест драйв на новата 3-ка комби ,мотора беше дизел 2,0 куб. Целта на този тест е да се видят всички дефекти по автомобила след 100 000 км,бяха около 10 ,като скърцане на панорамния покрив ,катализатор ,дреболии по купето но както и да е.Колата беше качена на стенд да се измери мощността и след този пробег и след 100 000 км тя беше 145.6 конски сили при 150 к.с. базово .Нали не си мислите че коли на по 200-300 хиляди са 150 к.с в моя случай ,не повече от 130 предполагам ,мисля да направя замерване и да пиша 

Нищо лично ,Просто бизнес !
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2