Задължителната гражданска отговорност се вдига с 30%
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Задължителната гражданска отговорност се вдига с 30%
току що гледах по новините тази година вдигат ГО-то с 30% а догодина с още 70% според застрахователите това се дължало на световната криза били загубили много пари на фондовите пазари, и щели да фалират...
Незнам обаче побеснях! Може ли да излизат с това оправдание ?
Защо ние да им покриваме загубите? Ще намалят ли таксите защото са реализирали печалба ? Това са пълни глупости и ако наистина така се повишат цените предлагам да заведем общо дело в Европейската комисия за защита правата на потребителите. Факт е,че застрахователите си се договарят по между си. А Гражданската отговорност е задължителна. Което ни нарушава правата. Утре могат да решат,да направят гражданската отговорност 4000 лв годишно и ние няма как да се защитим поради простата причина,че никой не контролира цената на въпросната застраховка.
Във същите новини гледах и манипулативен репортаж за цените на горивата.. 60$ на световните пазари а цената на долу с 30 ст и нямало да пада повече... и после като цената се нормализира на 100$ ще вдигнат бензина отново на 2,5 лв( която цена беше при 140$ за барел)
Докога ще ги търпим да ни манипулират и да ни обират по всевъзможни начини и когато се усерат и са пред фалит да разчитат пак с нашите пари да ги спасяваме ?
Незнам обаче побеснях! Може ли да излизат с това оправдание ?
Защо ние да им покриваме загубите? Ще намалят ли таксите защото са реализирали печалба ? Това са пълни глупости и ако наистина така се повишат цените предлагам да заведем общо дело в Европейската комисия за защита правата на потребителите. Факт е,че застрахователите си се договарят по между си. А Гражданската отговорност е задължителна. Което ни нарушава правата. Утре могат да решат,да направят гражданската отговорност 4000 лв годишно и ние няма как да се защитим поради простата причина,че никой не контролира цената на въпросната застраховка.
Във същите новини гледах и манипулативен репортаж за цените на горивата.. 60$ на световните пазари а цената на долу с 30 ст и нямало да пада повече... и после като цената се нормализира на 100$ ще вдигнат бензина отново на 2,5 лв( която цена беше при 140$ за барел)
Докога ще ги търпим да ни манипулират и да ни обират по всевъзможни начини и когато се усерат и са пред фалит да разчитат пак с нашите пари да ги спасяваме ?
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Докато не станем задружни, като агитка на футболен отбор. ДО ТОГАВА
Правим общ събор на 10-те най големи форума в Б-я , Обличаме се по индивидуален начин за всеки форум, димките, инструментите и т.н. и т.н. и ще има екшън
Навънка като скочи билетчето с 5 евроцента и скачат 100 000 за 20 минути. Тогава няма да има BMW, MB, VW и т.н., ще има само България.

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз вече си направих преди около 10дни и ми излезе за 2л 129коня-125лв ,а за бмв-то 160лв! мисля ,че е нормална цената.
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
Да те всяка година я вдигат
и единственното което можем да направим в момента е да си платим ГО от сега.Дори и да нямате пари,направете я на разсрочено плащане.Така ще ви излезе на старите цени. 

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Никога не съм се замислял за разсрочено плащане или кредит - предпочитам всичко на куп, но сега май ще ми се наложи така да я направя..
А някой знае ли кога точно ще ги вдигат застраховките? Не може да не е планирано (щом цигарите се знае кога ще им се вдигат цените, то за застраховките трябва да важи същото)
А някой знае ли кога точно ще ги вдигат застраховките? Не може да не е планирано (щом цигарите се знае кога ще им се вдигат цените, то за застраховките трябва да важи същото)

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
///M3-E36 написа:Никога не съм се замислял за разсрочено плащане или кредит - предпочитам всичко на куп, но сега май ще ми се наложи така да я направя..
Няма да пуснат срокове,всяка година като почне кампанията за ГО до последния момент се надцакват и не дават яснота по цените.Казвам го от личен опит-няколко години участвах в кампанийте и до последния момент нищо не се знае....За мен до 200лв е оправдана цена при условие ,че се увеличат разплащанията по щетите...,от там нататъка е обир.Те всеки път излизат с оправданието,че трябва да се изравнят застрахователните премий с тези в ЕС ,ама кой ти гледа доходите в БГ+това си има зелена карта и който иска да излиза с колата си плаща.Ама к'во ме боли мен че в ЕС премийте били милиони евро........Недай си боже при смъртен случай няма кой да изплати 1млн. в България ако ще и 1000лв да е гржданската

- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
9 мнения
• Страница 1 от 1