въпросче за хидравлика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

въпросче за хидравлика

Мнение от cod-cdbp » 23 Окт 2008, 10:57

не съм в България но преди да замина бях забелязал следното:
когато натискам спирачката волана затяга
на какво се дължи това защото предишната ми Е32-ка не го правеше
питам за да знам евентуално за да знам какво да си купя на тънкана от тука или да си го сваля от моргата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
мерси предварително
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Окт 2008, 15:42

И в самолета ли ще го мъкнеш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 23 Окт 2008, 16:47

Предполагам става въпрос за хидравличната помпа, пробва ли с нов ремък, ама май нещо отново си в белия свят, :) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

не е хидравлика !!

Мнение от vodach » 23 Окт 2008, 20:16

Колега,

поста над мен за проблем с хидрл помпа, не е прав. Спиракичте нямат ,ама нямат нищо общо с хидравликата на волана!

Затягането на волна се получава от скъсани тампони на носачите. Пи спиране натиска върху носача води до радиално изместване на носача на някоя от двете ти предни гуми, това води до осукване на волана с един - 2 см.
залагам една бира за това.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 23 Окт 2008, 21:07

ОК благодаря много
дано се оправи когато се прибера и направя плануваната смяна на предното и задното окачване
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 23 Окт 2008, 21:10

проблема е от газовата уретба :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 23 Окт 2008, 21:14

^ Бай Стояне , ти знаеш кои тампони се слагат на горните носачи :D Сменяш наред тампони и каквото трябва - реглаж и после отиваме да завиваме с шлеповете яката работа по Искърското дефиле :mhihi: последно е32 настрани с вратите съм виждал на "Рали Кенанбол" - няма Ферарита ,нищо не ме грабваше така както пустата седмица ей :help:

Купи си тампони наред за цялото окачване докато си там ,със сигурност ще е няколко пъти по-евтино а пък и ще можеш да ги сложиш в багажа ... ако място не достига изхвърли разни дрехи-мрехи там :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 23 Окт 2008, 21:30

Penchev написа:^ Бай Стояне , ти знаеш кои тампони се слагат на горните носачи :D Сменяш наред тампони и каквото трябва - реглаж и после отиваме да завиваме с шлеповете яката работа по Искърското дефиле :mhihi: последно е32 настрани с вратите съм виждал на "Рали Кенанбол" - няма Ферарита ,нищо не ме грабваше така както пустата седмица ей :help:

Купи си тампони наред за цялото окачване докато си там ,със сигурност ще е няколко пъти по-евтино а пък и ще можеш да ги сложиш в багажа ... ако място не достига изхвърли разни дрехи-мрехи там :mhihi:

Георги Пенчев

е ти ако не знаеш аз си фърлих дрехите и пазарувам дрешки само от БМВ :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
иначе тампоните от дилъра могат ли да се купуват или ше се налага да се взимат барабар с носачи и др такива чикии ???
в смисъл едно цяло ли са или може по отделно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 23 Окт 2008, 22:01

Penchev написа:^ Бай Стояне , ти знаеш кои тампони се слагат на горните носачи :D Сменяш наред тампони и каквото трябва - реглаж и после отиваме да завиваме с шлеповете яката работа по Искърското дефиле :mhihi: последно е32 настрани с вратите съм виждал на "Рали Кенанбол" - няма Ферарита ,нищо не ме грабваше така както пустата седмица ей :help:

Георги Пенчев

Като се прибера съм планува така или иначе смяна на цялото окачване. не знаех че може да е от това, благодаря
иначе дрехите ги фърлих и си напазарувах от БМВ дилъра, всякакви молове ги отрязах :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Окт 2008, 13:34

За желязните носачи трябва като тук в европа да са поотделно :idea:
Другите за долните ще са в комплект с носачите ,но ти накупувай за амортисьорите за моста отзад , абе наред :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към E34