масло в нафтата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
масло в нафтата
наскоро четох в един форум че малко масълце в нафтата (на 70 литра 1-2 литра масло) не пречи на двигателя, даже си смазва помпите а и двигателя ставал по тих. някой пробвал ли го е това и ако го е пробвал да каже в какво отношение ги смесва и какво масло слага.
- alnik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525d Combi
Здравей, колега
аз слагам на пълен резервоар /70 л./ 0,5 л двутактово масло. Двигателят работи по-спокойно, намалява значително тресенето. Други ефекти засега не съм установил. В немските форуми има такива, които са карали по 10-20 години с масло в нафтата. Мярката е профилактична. Ако са ти наред дюзите и двигателя им удължаваш живота. Би трябвало да спадне и разхода, но аз още не мога да го кажа.
Поздрави
аз слагам на пълен резервоар /70 л./ 0,5 л двутактово масло. Двигателят работи по-спокойно, намалява значително тресенето. Други ефекти засега не съм установил. В немските форуми има такива, които са карали по 10-20 години с масло в нафтата. Мярката е профилактична. Ако са ти наред дюзите и двигателя им удължаваш живота. Би трябвало да спадне и разхода, но аз още не мога да го кажа.
Поздрави
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Ако ще правите това,бих ви препоръчал бездимното масло на Хускварна.И имаите в предвид,че се сипва само на нормални дизели и в никакъв случеи на комонреили.Изпробвах го маслото на Е30-ката.И наистина имаше ефект.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
По принцип се препоръчва трансформаторно масло ,но става и с 2-тактово ,преди няколко години като смених плочката един приятел от Супердизел ми сипа 7 литра трансфор. масло допълнихме резервоара до горе с нафта и ме накара да карам поне 200 км по- магистралата ,тогава ми каза ,че е хубаво това да се прави веднаъж на 15-20 хил . км профилактично .Най -голямата изненада за мен беше ,че колата грам не пуши от маслото 

Dozo написа:Ако ще правите това,бих ви препоръчал бездимното масло на Хускварна.И имаите в предвид,че се сипва само на нормални дизели и в никакъв случеи на комонреили.Изпробвах го маслото на Е30-ката.И наистина имаше ефект.
а това бездимно масло на хусгварна за двутактови машини ли е. смятам и аз да го пробвам да видим какъв ще е ефекта.
ако някой може да ми каже къде във варна мога да се здобия с такова масло ще съм му много лагодарен.
ако не е на хусгварна а примерно на кастрол пак двутактово, дали ще има някакви проблеми.
Не знам какво очакваш като ефект...
Ако мотора работи нормално, не очаквай чудо невиждано.
Освен това няма как да разбереш дали му е много кеф от маслото или напротив
Аз когато не забравя и имам под ръка, на един резервоар бодвам по 200-300 грама.
Обикновено си купувам двутактово но далеч не ми е фикс-идея.
Наскоро (лятото) дори направих около 50 километра САМО с трансформаторно масло - докато се наканя да ида да допълня с нафта
Нямаше никаква разлика в звука, само стана леко по-тромава.
Изобщо, ако не помага, в никакъв случай няма да навреди.
Особено в такива смешни количества...
В тази връзка ето една интересна случка- абсолютно достоверна се оказа.
Дизела е като свинята - всеядно животно...
Ако мотора работи нормално, не очаквай чудо невиждано.
Освен това няма как да разбереш дали му е много кеф от маслото или напротив

Аз когато не забравя и имам под ръка, на един резервоар бодвам по 200-300 грама.
Обикновено си купувам двутактово но далеч не ми е фикс-идея.
Наскоро (лятото) дори направих около 50 километра САМО с трансформаторно масло - докато се наканя да ида да допълня с нафта

Нямаше никаква разлика в звука, само стана леко по-тромава.
Изобщо, ако не помага, в никакъв случай няма да навреди.
Особено в такива смешни количества...
В тази връзка ето една интересна случка- абсолютно достоверна се оказа.
Дизела е като свинята - всеядно животно...

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Да,мисля,че е.Смесва се с бензина за резаките.На 50л дизел сложих 1л масло.hellbull написа:Dozo написа:Ако ще правите това,бих ви препоръчал бездимното масло на Хускварна.И имаите в предвид,че се сипва само на нормални дизели и в никакъв случеи на комонреили.Изпробвах го маслото на Е30-ката.И наистина имаше ефект.
а това бездимно масло на хусгварна за двутактови машини ли е. смятам и аз да го пробвам да видим какъв ще е ефекта.
ако някой може да ми каже къде във варна мога да се здобия с такова масло ще съм му много лагодарен.
ако не е на хусгварна а примерно на кастрол пак двутактово, дали ще има някакви проблеми.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колеги тази операция май май не е препоръчват от БМВ,ако чуе някой от завода в Мюнхен

Нищо лично ,Просто бизнес !
12 мнения
• Страница 1 от 1