Зимата ни изненадва - сефте.
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Зимата ни изненадва - сефте.
Зимата ни изненадва - сефте. Гарантирано от Етем
Вицепремиерката Емел Етем хвърли в ужас депутатите от комисията по бедствия и аварии към НС, като обяви, че подготовката на подопечното й ведомство за зимния сезон никак я няма.
"Подготовката за зимата е по-слаба в сравнение с минали години", каза тя и съобщи, че голяма част от общините все още не са подписали договори с фирмите за зимното почистване.
Няколко са тревожните моменти в осигуряването на зимното почистване:
- не са завършени ремонтите по Републиканската пътна мрежа, което при зимни условия ще затрудни движението;
- фирмите, чистили пътищата, все още не са получили заплащането си за извършени дейности от миналата година.
- голяма част от фирмите пък изобщо не са започнали да се подготвят за новия сезон.
- от всички снегопочистващи машини едва 20-30% са готови за експлоатация, останалите са извън строя.
Друг проблем, който Емел Етем посочи, е липсата на стоянки и паркинги, където да престояват почистващите машини.
"Ако не се вземат спешни мерки от Националната агенция "Пътна инфраструктура", при един снеговалеж през следващите седмици би могло да се блокира пътната мрежа", заяви тя.
Етем се безпокои, че за пореден зимен сезон рискуваме отново страната ни да бъде блокирана.
Нека се върнем за кратко към зима 2008 - пътища с преспи, блокирани туристи, рухнали покриви и козирки, бедстващи села без ток, затворени летища.
И аз все пак да попитам - накъде по-неподготвени от минали години?
Пълна трагедия сме. Наистина нямам какво друго да кажа.
Вицепремиерката Емел Етем хвърли в ужас депутатите от комисията по бедствия и аварии към НС, като обяви, че подготовката на подопечното й ведомство за зимния сезон никак я няма.
"Подготовката за зимата е по-слаба в сравнение с минали години", каза тя и съобщи, че голяма част от общините все още не са подписали договори с фирмите за зимното почистване.
Няколко са тревожните моменти в осигуряването на зимното почистване:
- не са завършени ремонтите по Републиканската пътна мрежа, което при зимни условия ще затрудни движението;
- фирмите, чистили пътищата, все още не са получили заплащането си за извършени дейности от миналата година.
- голяма част от фирмите пък изобщо не са започнали да се подготвят за новия сезон.
- от всички снегопочистващи машини едва 20-30% са готови за експлоатация, останалите са извън строя.
Друг проблем, който Емел Етем посочи, е липсата на стоянки и паркинги, където да престояват почистващите машини.
"Ако не се вземат спешни мерки от Националната агенция "Пътна инфраструктура", при един снеговалеж през следващите седмици би могло да се блокира пътната мрежа", заяви тя.
Етем се безпокои, че за пореден зимен сезон рискуваме отново страната ни да бъде блокирана.
Нека се върнем за кратко към зима 2008 - пътища с преспи, блокирани туристи, рухнали покриви и козирки, бедстващи села без ток, затворени летища.
И аз все пак да попитам - накъде по-неподготвени от минали години?

Пълна трагедия сме. Наистина нямам какво друго да кажа.

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
и като се има пред вид, че понадула тия 20-30%, явно не повече от 15% са в движение, реди са се пръцнат безвъзвратно
и аз викам Аман
, ма кво
залагаме на бимите и това е

и аз викам Аман

залагаме на бимите и това е

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
"Вие, какво искате, и 2-та снегорина работят денонощно" - Кирил Йорданов, към Гена Трайкова, която го пита какви мерки е взел срещу обявеното бедствено положение в община Варна.
Аз друго нямам какво да кажа!!!!
RESPECT
by t060
RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
t060 написа:"Вие, какво искате, и 2-та снегорина работят денонощно" - Кирил Йорданов, към Гена Трайкова, която го пита какви мерки е взел срещу обявеното бедствено положение в община Варна.
RESPECT
by t060
а било наложително явно тоя педал да си вземе супер скъпа лимузина мерцедес и да си сложи някъв льохмански номер

- stefanta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Хонда
- Мечтае да кара: Е92
Само лапат мангизи тия с чистенето и боклука. Преди няколко години в Пловдив малките улички цяла зима си останах с 1 педя лед на тях и с едни огромни коловози. А мангизите за почистване естествено прибрани и изхарчени за лексуси, мерцедеси, хотели и т.н.
- stefanta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Хонда
- Мечтае да кара: Е92
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Лично мен много ме радва тая реплика "Зимата ни изненада". Е кое е изненадващато ноември/декември да вали сняг и да е студено?! Все едно до миналата година до средата на февруари е било слънчево и топло!Баси олигутите!!
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
Аз съм готов за зимата : Дърва има, Трушия също, Ракията се пече, женами я изгоних !!! Е какво му трябва на човек

///M

- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
Тя зимата всяка година ги изненадва
Етем сигурно мисли че декмври и януари се бере житото
п.п. на мен не ми дреме същия съм кат колегата от горния пост

Етем сигурно мисли че декмври и януари се бере житото

п.п. на мен не ми дреме същия съм кат колегата от горния пост

В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- vanioboy
- младши ентусиаст
-