здравеите приателчета имам въпрос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 328I
Мечтае да кара: E90 330I

здравеите приателчета имам въпрос

Мнение от d_s_d2005 » 19 Ное 2004, 10:09

Купих си Е36 със двигател 1.8 и имам следният въпрос
Мога ли да сложа глава от съштият двигател 1.8 но клапанова и дали някои го е правил за да ми каже какво се сменя дали става и на каква сума ще ми възлезе всичко. Във момента на моита вала е заминал смених кобилици но и повдигачи трябва и вал и чашки и гумички и т.н.
Кажете някоя Е36 на части че ми трябват и други нешта

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: здравеите приателчета имам въпрос

Мнение от ludiagsm » 19 Ное 2004, 10:13

d_s_d2005 написа:Купих си Е36 със двигател 1.8 и имам следният въпрос
Мога ли да сложа глава от съштият двигател 1.8 но клапанова и дали някои го е правил за да ми каже какво се сменя дали става и на каква сума ще ми възлезе всичко. Във момента на моита вала е заминал смених кобилици но и повдигачи трябва и вал и чашки и гумички и т.н.
Кажете някоя Е36 на части че ми трябват и други нешта

има голяма разлика между клапановия 1,8 (М42) и твоя (М40) единия е с верига а другия с ремък (имам предвид разпр. валове) единия има отделна маслена магистрала с праъскалки които пръскат масло към всеки един от цилиндрите

иначе мога да ти дам добра цена за чисто нов разпределителен вал гумички и повдигачи (повдигачите не е задължително да се сменят)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 328I
Мечтае да кара: E90 330I

Относно вала

Мнение от d_s_d2005 » 19 Ное 2004, 12:11

Какво ште ми струва вала ?
трябвя ми кората от долу голямата дето е под решетката и десният подкалник предни пружини задни нормални даже искам да са от М42 за да ми се повдигне колата много е ниска даи оферти с цени.!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: Относно вала

Мнение от ludiagsm » 19 Ное 2004, 18:12

d_s_d2005 написа:Какво ште ми струва вала ?
трябвя ми кората от долу голямата дето е под решетката и десният подкалник предни пружини задни нормални даже искам да са от М42 за да ми се повдигне колата много е ниска даи оферти с цени.!!

280лв струва разпределителния вал оригинален немски на фирмата febi 33лв е цената за бройка на повдигач пак на febi.

за пружините : няма значение дали са от м42 или от м40 разликата в килограмите е нищожна , виж за шестцилиндровите вече е друго, за съжаление при нас има само спортни пружини а те правят колата с 40 мм по-ниска от стандартното

цена за комплект пружини на Witec 280лв

Назад към E36