Открити съвети и мнения,но много е спешно,само тази вечер

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Открити съвети и мнения,но много е спешно,само тази вечер

Мнение от kando » 21 Окт 2008, 18:17

здр. колеги директно на въпроса
Току що ми излезе случайно една оферта.Имам един познат музикант,който във петък вечерта заминава във Норвегия за няколко месеца,техен приятел е отворил заведение там и ще ходят със музикалните си инструменти,та .... този тип си продава колата защото е седан а му трябва комби,а и по принцип определено му е проблем друг модел освен комби.
Автомобила е е30 320,но единственото което може да ми каже за нея,е че е '87г. и е със верига,не знае нищо друго ...... всъщност не разбира нищо от коли.Ако някои от вас са по поглеждали какви дивотий пиша из форума,все ще е забелязал че си търся кола от вече два месеца,и след многото прекарани часове във форума и след десетките теми които прочетох,съм се спрял на е36 320 ... въпреки че вчера един от вас почти успешно ме убеди да си търся за скромния ми бюджет 318 ис-ка.
Обаче винаги са ме привличали е30,това което ме отказа от този избор,е че първо един от най-големите манияци сред вас на тема е30 .... няма да казвам кой е за да не го анатемосате:D ,ме разубеди (преди време,не сега) да си взема този модел,защото ..... ами защото човека разбра финансовото ми положение,разбра за какво ми трябва кола,и ме посъветва приятелски,че малко или много е30 е вече поостарял модел и ща не ща ще се хвърлят кинти по тая кола,обаче сега излезе тази оферта,да ви кажа какво ме зарибява предлаганата кола
Познавам предния и собственик,който е първи във БГ,познавам и сегашния (музиканта) - и двамата са над 40-годишни и не са правили със колата никакви кичеци и асфалтови изпълнения,просто се кефят на БМВ.Първия и собственик я е подържал само във Дару-кар,и от там са му казали че двг. е със верига,обаче не знае кой е модела на двг.,аз го питам М10,М20,те ме гледат е така :shock: :shock: :shock: просто не са чували,но доколкото си спомням при е30 бяха само м20 и са всички със верига.Друго което ме зарибява е че малко или много колата наистина си е подържана,няма ръжди,карах я и има малко забележки по ходовата,но са съвсем малко - като че ли иска амортесьори,иначе няма тропане и занасяне никакво.Всичко по осветлението си работи,има чисто нови зимни гуми със оригиналните джанти - в момента е със едни лети,ама ич не ме кефят,евентуално тях сигурно ще търся да ги продам,съединителя и предавките поне на мен не ми направиха впечатление да имат проблем.По колата е платено абсолютно всичко,и .... и в обща сметка вида и състоянието и наистина поне на пръв поглед зарибяват мнооого .....
Какво ме спира:
1.'87г. и ако реша след време да я продавам хахах не знам,ама ще трябва да е на безценица от всякъде
2.има газ - понеже приказвах само със музиканта,не знам къде е поставяна,обаче след малко ще пиша за нея,защото има малко "обаче"
3.цената и - иска 4500лв. .... като го гледам ще смъкне на 4000,обаче със сигурност по надолу няма да мога - познавам човека и знам че колата не му се продава,
4.е това е малко тъпо,ама е седан,поне да беше купе хахахаха
Сега за газовата,в момента сам казва че не върви така както когато я взел,ходил е във сервиз и това което са му казали е че трябва да се почистят дюзите.Аз като я карах на газ,немаше проблем,ама и не съм я настъпвал много много .... за съжаление нямаше бенз в резервоара,утре пак ще я гледам и карам,и ще има бенз,но човека казва има проблем някакъв,не бяга като я настъпиш и или забива муцуна или пригърмява ..... м/у другото като го питах сменял ли е платна,той ме пита какво е това..... иначе двг. свети ама наистина е чист без да го е мил,само се вижда най-отдолу малко масло,утре ще я кача на канал и ще видя какво е това масло,твърди че масло не бута на 5-6000 долива около 500гр.
Друго за в момента не се сещам.Утре трябва да реша дали да я взема,казвайте .... какво евентуално да погледна,да пипна,изобщо всичко 100% ще оглеждам колата,така че ..... най ме притеснява газта

п.п.приемам критики и съвети всякакви,а и това със шпера (понеже очквам долу да не се чете) се пробваше най-добре,като вдигна и двете колела,и като завъртя едното то трябва да се върти трудно и съответно във същата посока трябва да се върти и другото,ако греша казвайте как да се провери.

МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 21 Окт 2008, 18:49

не, че нещо ама М20 си е с ремъче :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 21 Окт 2008, 18:52

:shock: :shock: :shock:
а кои при е30 320 са със верига - ако изобщо има такива

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 324td touring
Мечтае да кара: е30 М3

.

Мнение от schmitz_batko » 21 Окт 2008, 18:59

м10 1.8 4 цилиндьра(много здрав мотор) ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 21 Окт 2008, 19:17

Цената е много висока за това което описваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 21 Окт 2008, 19:22

kusho написа:Цената е много висока за това което описваш.

това е основното което всъщност ме спира да я взема,а второто е че все пак има някакви проблеми със газта

п.п.но все пак

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 324td touring
Мечтае да кара: е30 М3

.

Мнение от schmitz_batko » 21 Окт 2008, 19:24

Ае ако наистина е хубава и ти харесва я зимай ,шото след време ше те е яд 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niko_first » 21 Окт 2008, 19:39

колега на мен лично ми се струва малко височк а цена за тая кола..., нищо не каза за екстрите ама тряабава да с а бая за тези пари... има и гас, значи на бенз нее много наред :(
аа 320-ска е30 с верига има само 320 ис с14 ама не ми се вярва да е такава :roll:
ако е 320 ис не са много парите ;)
п.п. пък и човек който не разбира нищо от коли малко се съмнявам че е добре поддържана ..... лично мое мнение ;)
Изображение.
само гасссс на ИС-ката

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 21 Окт 2008, 19:54

ако е с14 е подарък за тея пари
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 21 Окт 2008, 23:52

лошото е че няма как да разбера кой е двигателя

п.п.утре ще знам номера и на рамата и на двигателя,освен по интернет справка,някакви други ориентири

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 22 Окт 2008, 0:27

Дай ни снимки особено на мотора ако е възможно, и ще ти дадем по конкретни и точни насоки и препоръки.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 22 Окт 2008, 0:45

kando написа:лошото е че няма как да разбера кой е двигателя

п.п.утре ще знам номера и на рамата и на двигателя,освен по интернет справка,някакви други ориентири

с14 не е ли 4 цилиндърчета .. това може да ти е ориентир
Иначе, за 4к дай, щи дам мойто комби за по-малко бе :mhihi: :mhihi: :mhihi: газ/бензин няма разлика, само дето на газ харчи 423789748923489 пъти поече от бензин :mhihi:
ама т'ва ше го оправим, че ако пак се качи бензина и ше угасна аз :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 22 Окт 2008, 0:54

а темата стигна дотук .... тази е 6-т цилиндъра,не 4-и

п.п.освен да е сменян двигателя със друг,ама ......

хахах какво комби ве .... хахахах харчи 9328164732641 пъти в повече на газ .... знам за газта,но голям е разхода на 2.0,едва ли ще мога да му насмогна на бенЦ

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 22 Окт 2008, 0:58

Еми.. на бензин, тази вечер, като я карах много колата и ~10л изхарчи +/- там некви.. бензин.. м/у газта и най-обикновеният 95 разликата ти е 80ст., които ще си ги избиеш като проблеми покрай газта ;)
Аз много се бях навил да си взема кола на газ, но ако не е газов инжекцион изобщо не те съветвам!
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 22 Окт 2008, 1:02

Я кажи утре колко часа да дойда в СБА-то ви за да си сложа отпред бирените капачки(нали със сикимнайските няма как да сложите уредите) да видя на какво ниво ми е предния мост на вашия реглаж след смяна на окачването ми тампони и шарнири!Общо взето да направя една диагностика!
Освен това се чудя кое е това въпросното БМВ като аз ги знам всичките БМВ-та които ги карат в нашто голямо село!И ще поогледам някои тънкости...за помощ!

p.s.Благодаря и вече съм уверен че е перфектно макар че не се настройвали нищо по реглажа!
Последна промяна cucko на 23 Окт 2008, 15:21, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E30