масло в нафтата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

масло в нафтата

Мнение от hellbull » 21 Окт 2008, 0:40

наскоро четох в един форум че малко масълце в нафтата (на 70 литра 1-2 литра масло) не пречи на двигателя, даже си смазва помпите а и двигателя ставал по тих. някой пробвал ли го е това и ако го е пробвал да каже в какво отношение ги смесва и какво масло слага.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d Combi

Мнение от alnik » 21 Окт 2008, 1:01

Здравей, колега

аз слагам на пълен резервоар /70 л./ 0,5 л двутактово масло. Двигателят работи по-спокойно, намалява значително тресенето. Други ефекти засега не съм установил. В немските форуми има такива, които са карали по 10-20 години с масло в нафтата. Мярката е профилактична. Ако са ти наред дюзите и двигателя им удължаваш живота. Би трябвало да спадне и разхода, но аз още не мога да го кажа.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 21 Окт 2008, 1:33

Не пуши ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 21 Окт 2008, 8:23

Ако ще правите това,бих ви препоръчал бездимното масло на Хускварна.И имаите в предвид,че се сипва само на нормални дизели и в никакъв случеи на комонреили.Изпробвах го маслото на Е30-ката.И наистина имаше ефект.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 21 Окт 2008, 9:35

По принцип се препоръчва трансформаторно масло ,но става и с 2-тактово ,преди няколко години като смених плочката един приятел от Супердизел ми сипа 7 литра трансфор. масло допълнихме резервоара до горе с нафта и ме накара да карам поне 200 км по- магистралата ,тогава ми каза ,че е хубаво това да се прави веднаъж на 15-20 хил . км профилактично .Най -голямата изненада за мен беше ,че колата грам не пуши от маслото :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 21 Окт 2008, 23:36

Dozo написа:Ако ще правите това,бих ви препоръчал бездимното масло на Хускварна.И имаите в предвид,че се сипва само на нормални дизели и в никакъв случеи на комонреили.Изпробвах го маслото на Е30-ката.И наистина имаше ефект.

а това бездимно масло на хусгварна за двутактови машини ли е. смятам и аз да го пробвам да видим какъв ще е ефекта.
ако някой може да ми каже къде във варна мога да се здобия с такова масло ще съм му много лагодарен.
ако не е на хусгварна а примерно на кастрол пак двутактово, дали ще има някакви проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 21 Окт 2008, 23:40

аз лично бих предпочел дребна и неизвестна марка като кастрол пред гигантската марка хускварна :mhihi: дори ще пробвам...за тдс-ката няма проблеми нали ?

Потребител
Аватар

Мнение от Esper » 22 Окт 2008, 6:57

Не знам какво очакваш като ефект...
Ако мотора работи нормално, не очаквай чудо невиждано.
Освен това няма как да разбереш дали му е много кеф от маслото или напротив ;)

Аз когато не забравя и имам под ръка, на един резервоар бодвам по 200-300 грама.
Обикновено си купувам двутактово но далеч не ми е фикс-идея.
Наскоро (лятото) дори направих около 50 километра САМО с трансформаторно масло - докато се наканя да ида да допълня с нафта :mhihi:
Нямаше никаква разлика в звука, само стана леко по-тромава.

Изобщо, ако не помага, в никакъв случай няма да навреди.
Особено в такива смешни количества...
В тази връзка ето една интересна случка- абсолютно достоверна се оказа.
Дизела е като свинята - всеядно животно... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 22 Окт 2008, 19:59

hellbull написа:
Dozo написа:Ако ще правите това,бих ви препоръчал бездимното масло на Хускварна.И имаите в предвид,че се сипва само на нормални дизели и в никакъв случеи на комонреили.Изпробвах го маслото на Е30-ката.И наистина имаше ефект.

а това бездимно масло на хусгварна за двутактови машини ли е. смятам и аз да го пробвам да видим какъв ще е ефекта.
ако някой може да ми каже къде във варна мога да се здобия с такова масло ще съм му много лагодарен.
ако не е на хусгварна а примерно на кастрол пак двутактово, дали ще има някакви проблеми.
Да,мисля,че е.Смесва се с бензина за резаките.На 50л дизел сложих 1л масло.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 22 Окт 2008, 20:25

Колеги тази операция май май не е препоръчват от БМВ,ако чуе някой от завода в Мюнхен :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Нищо лично ,Просто бизнес !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 22 Окт 2008, 20:38

Те ако знаят Български и следят форум-а ще спрат производството на марката с тея побългарявания , може да почнат тук да я произвеждат .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 23 Окт 2008, 17:03

аз утре ще отида до хусгварна тук във варна ама не знам дали ще има от това масло :)

Назад към E39