Помощ... дайте съвет къде да си оправа колата....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ... дайте съвет къде да си оправа колата....
Днес бях в дару за основен преглед и гледайте какво ми сервираха че трябва да сменя:
ремък - 76.28 (напукан)
радиатор - 544.21 (спукан)
каре кардан гумено - 145.22 (напукано)
шарнир външен - 50.17
кормилна щанга - 156.37
опорен лагер 2бр. - 68.06
----------------------
1040.31
+ддс
----------------------
1248.37
+труд и малко дребни неща стане към 1600
общо взето полужението никак не е розово.....
моля кажете от къде мога да си намеря по-евтини части и по-евтин сервиз ..... всякакви съвети се приемат... ако ми дадете инфо за рециклирани части ще съм ви много благодарен....
П.П. сори ако ви питам за вече написани неща.... пратете линк към постовете ако има такива
ремък - 76.28 (напукан)
радиатор - 544.21 (спукан)
каре кардан гумено - 145.22 (напукано)
шарнир външен - 50.17
кормилна щанга - 156.37
опорен лагер 2бр. - 68.06
----------------------
1040.31
+ддс
----------------------
1248.37
+труд и малко дребни неща стане към 1600
общо взето полужението никак не е розово.....
моля кажете от къде мога да си намеря по-евтини части и по-евтин сервиз ..... всякакви съвети се приемат... ако ми дадете инфо за рециклирани части ще съм ви много благодарен....
П.П. сори ако ви питам за вече написани неща.... пратете линк към постовете ако има такива
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
споко, цялата работа ще ти излезе на 1/3 от парите, може и по- малко. като начало обиколи по симеон. някои неща ще станат и 2- ра употреба да се земат.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Втора употреба не можеш да вземеш нищо, но повечето части ги има във фирми като Канекс, Манимпекс, Софрост, АС метал и цените им са поне 30% надолу. Относно труда - всичко е според сервиза, който ползваш, но при всички случаи ще е доста по-евтино от Дару, няма да ти начисляват и допълнително ДДС. Най-скъпата част ти е радиатора, него можеш да го закараш някъде да проверят дали не може да се залепи - и 3 месеца да изкара, поне няма да дадеш парите сега накуп. За адреси, телефони и цени на фирмите, изброени по-горе, порови форумите Магазин, Е30 и Е36, ще си намериш... Примерно...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=9462
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=10535
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=9462
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=10535
Never mistake motion for action...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ти си луд ве човек ,да им наринеш толкова пари ... грешни пари направо ,целия ти ремонт е за около 500-600 лв( с залепяне на радиатора щото щом успяваш да караш не е толкова спукан )
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
как ще е скъпо бе ... това си е направо без пари ... БМВ си е БМВ ... требва си прецизна ръка!
ей това се казва скъпо
DD
DD
DD
ей това се казва скъпо

Обади се на ludiagsm и ще ти уреди по-тънко частите. Работи в Манимпекс (внасят Febi Biltstein - Germany). Аз купувам части единствено от него и от Оборище. Не те съветвам да купуваш от Симеон- повечето са турски, но ти си преценяваш.
Скоро сменях някои от нещата в сервиз Радиал (не този, който всички знаете под моста Чавдар, а този който работи предимно с дипломатически автомобили). Работят много добре, бързо и на сносни цени:
1. Ремък - толкова струва моя (~76 лв) за М44. За твоя незнам. Виж дали трябва да сменяш ролки, защото по-добре е да смениш всичко наведнъж.
Цена за смяна на ремък и ролки: 20лв
2. Шарнир външен - цена ~ 50 лв.
Цена за смяна на шарнир: 16лв
3. Кормилна щанга - лудия ще ти я намери по-евтино (така поне мисля).
Цена за смяна: 10лв
+ Реглаж ходова част (преден + заден мост): 30лв.
Относно радиатора, безумие е да купуваш нов. Тук някой друг трябва да ти помогне. Не съм правил и нямам идея, къде да отидеш.
Ако тези цени те устройват ми пиши да ти пратя тел на сервиза. За тел на ludiagsm питай него. Не че не го знам, но по-добре той да ти го даде.
Скоро сменях някои от нещата в сервиз Радиал (не този, който всички знаете под моста Чавдар, а този който работи предимно с дипломатически автомобили). Работят много добре, бързо и на сносни цени:
1. Ремък - толкова струва моя (~76 лв) за М44. За твоя незнам. Виж дали трябва да сменяш ролки, защото по-добре е да смениш всичко наведнъж.
Цена за смяна на ремък и ролки: 20лв
2. Шарнир външен - цена ~ 50 лв.
Цена за смяна на шарнир: 16лв
3. Кормилна щанга - лудия ще ти я намери по-евтино (така поне мисля).
Цена за смяна: 10лв
+ Реглаж ходова част (преден + заден мост): 30лв.
Относно радиатора, безумие е да купуваш нов. Тук някой друг трябва да ти помогне. Не съм правил и нямам идея, къде да отидеш.
Ако тези цени те устройват ми пиши да ти пратя тел на сервиза. За тел на ludiagsm питай него. Не че не го знам, но по-добре той да ти го даде.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Lion написа:...
Аз лично от както купих едни амортесьори от канекс и заминаха буквално на първия месец, няма да рискувам да си купя нещо повече от там. Недейта да правите и вие тая грешка
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2