Проблем с телефона на Vivatel
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Проблем с телефона на Vivatel
Здравейте,
Телефона в колата ми от около 15 дни, неще да работи с картата на Vivatel.До преди 15 дни всичко си работеше без грешка.Като му сложа карта на М-тел си работи.Пробвах с няколко карти на Vivatel и няколко на М-тел и резултата е същия:На Vivatel нито набира нито звъни, а М-тел няма проблем.Айде тези колеги с телефони в колите да кажат възможни причини.
Телефона в колата ми от около 15 дни, неще да работи с картата на Vivatel.До преди 15 дни всичко си работеше без грешка.Като му сложа карта на М-тел си работи.Пробвах с няколко карти на Vivatel и няколко на М-тел и резултата е същия:На Vivatel нито набира нито звъни, а М-тел няма проблем.Айде тези колеги с телефони в колите да кажат възможни причини.
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
ок
Айде и аз да се прикача към темата на колегата, извинявам се ако има проблем с това, и да попитам на седана къде е втория слот за сим карта в багажника. Колата е 99 г, 520и и телефона и е този, който е на подлакътника. Прочетох тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... %E7%E0+gsm , но не ми стана ясно къде е този модул при седана и има ли го въобще.
Няма значение с каква карта - глобул, мтел, вивател - въпросът е да тръгне и става ли играта със залепената малка СИМ? Благодаря ви предварително. 

Re: ок
emiche написа:Айде и аз да се прикача към темата на колегата, извинявам се ако има проблем с това, и да попитам на седана къде е втория слот за сим карта в багажника. Колата е 99 г, 520и и телефона и е този, който е на подлакътника. Прочетох тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... %E7%E0+gsm , но не ми стана ясно къде е този модул при седана и има ли го въобще.Няма значение с каква карта - глобул, мтел, вивател - въпросът е да тръгне и става ли играта със залепената малка СИМ? Благодаря ви предварително.
Ако, предположим че първият слот е на подлакътника под телефона(самият апарат), !голямата карта!. Вторият слот е в багажника от лявата страна като отвориш кората към стопа. Най отгоре има една кутия(тя е да кажем апарата за сигнала на телефона)в задният й край(от към стопа), разгледай там има един процеп и в него се слага малката карта! Ще го намериш, няма начин, ако го имаш разбира се.
Залепена карта само ако е в подлакътника.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!
Re: Проблем с телефона на Vivatel
hrpopov217 написа:Здравейте,
Ми най вероятно, по пътя на логиката е кодиран по някакъв начин апарата(както при някой емтелски телефони не работят с глобулски карти) и не се сработва с вивател.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
525bmw написа:Ако, предположим че първият слот е на подлакътника под телефона(самият апарат), !голямата карта!. Вторият слот е в багажника от лявата страна като отвориш кората към стопа. Най отгоре има една кутия(тя е да кажем апарата за сигнала на телефона)в задният й край(от към стопа), разгледай там има един процеп и в него се слага малката карта! Ще го намериш, няма начин, ако го имаш разбира се.
Мястото на слота в багажника е точно там, където го е описал колегата, но е пак за голяма карта.

badsharki написа:525bmw написа:Ако, предположим че първият слот е на подлакътника под телефона(самият апарат), !голямата карта!. Вторият слот е в багажника от лявата страна като отвориш кората към стопа. Най отгоре има една кутия(тя е да кажем апарата за сигнала на телефона)в задният й край(от към стопа), разгледай там има един процеп и в него се слага малката карта! Ще го намериш, няма начин, ако го имаш разбира се.
Мястото на слота в багажника е точно там, където го е описал колегата, но е пак за голяма карта.
Има слот отзад и с малка карта. Логиката, ако е чисто нова слагаш я отпред. Но да предположим, че тръгваш на път, както знаем всички не трябва да се говори в колите, а освен това и номерата са ти на другата карта и по още няколко причини. И направо бутваш малката карта от ГСМ-а и газ. Аз дори за голяма не съм чувал за отзад.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
От зад моя слот също е за голяма карта, истината е че не намерих за малка, ще потърся пак.
п.с. Намен ми изписва CITRON и не работи нищо.
п.с. Намен ми изписва CITRON и не работи нищо.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
hrpopov217 написа:Здравейте,
Операторите пуснаха нови сим карти (чиповете които поставяш в апарата) които не работят с всички телефони, пробвай да сложиш по стара вивателска карта предполагам, че тогава ще стане.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
Веселин|Василев написа:Операторите пуснаха нови сим карти (чиповете които поставяш в апарата) които не работят с всички телефони, пробвай да сложиш по стара вивателска карта предполагам, че тогава ще стане.
Проблема е че с тази карта която съм в момента си работеше да преди 2 седмици.И другото което ме хвърли в тъч е че вчера ходих към Балчик там си работеше без проблем, днес се прибирам във Варна и пак същия проблем.Чудя се да не са променили нещо честотата на клетките?Направо голяма аномалия.
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
525bmw написа:emiche написа:Айде и аз да се прикача към темата на колегата, извинявам се ако има проблем с това, и да попитам на седана къде е втория слот за сим карта в багажника. Колата е 99 г, 520и и телефона и е този, който е на подлакътника. Прочетох тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... %E7%E0+gsm , но не ми стана ясно къде е този модул при седана и има ли го въобще.Няма значение с каква карта - глобул, мтел, вивател - въпросът е да тръгне и става ли играта със залепената малка СИМ? Благодаря ви предварително.
Ако, предположим че първият слот е на подлакътника под телефона(самият апарат), !голямата карта!. Вторият слот е в багажника от лявата страна като отвориш кората към стопа. Най отгоре има една кутия(тя е да кажем апарата за сигнала на телефона)в задният й край(от към стопа), разгледай там има един процеп и в него се слага малката карта! Ще го намериш, няма начин, ако го имаш разбира се.
Мерси много, другата седмица като дойде колата от Смолян ще се мъча да го оправим. А от къде може да си намерим стара карта.....ако нямаме

- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
знаете ли пускайте телефона да сканишра всички оператори и тогава при зареждане на която и да е карта на всичките ни оператори то те тръгват без проблеми.всички оператори сам ползвал и всичко работи без проблеми.успех колеги
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
Някой знае ли го този код за MASTER RESET от менюто на телефона?При мен е 6 цифрен.Пробвах само с нули но не не се получава.
13 мнения
• Страница 1 от 1