От къде зареждате нафта....

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 06 Окт 2008, 10:42

ШЕЛ В-повер дизел е истината, качва ми макс скоростта с 10-15км/ч и ускорението е доста по-прилично. Ако няма сипвам Лукойл , не е лоша но се усеща разлика спрямо ШЕЛа....

Все пак каквото и да си пищем тука има едно правило в Б-я :

Не гледай марката на бензиностанцията , а гледай собственика :D Той е този от който зависи колко вода ще се долее и сколко масло :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 14 Окт 2008, 9:38

Ама пишете и от кой град сте де, щото има значение.
Аз зареждах първо на ОМВ, после на ЕКО, сега на ЛУКОЙЛ, обаче от Търновския Лук и от Софийския има балкан разлика в плюс на Софийския, това не си го втълпявам, щото сутринта зареждам в Търново, а вечерта в София и си се осеща разликата, няма притрисане, няма замисляне, няма изпушване и т.н. Ай сега някой да каже що, нали се Лук, нали един камион я кара, нали от едно място пълни :?:
Мен вече ме е страх да пълня до горе, щото ми писна от калпава нафта, и като стане да се застоя една седмица в Търново и да не мога да я изгоря гадната нафта и се поболявам да гледам как на моменти ръся за комари след мен.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 19 Окт 2008, 0:36

Аз зареждам на шел , по изключение и на омв, но спрях. Там са ги събрали едни юнаци - сипаха ми бензин, та си е..... м...........та
:banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 19 Окт 2008, 0:44

От Шел нафтата не е лоша,ако сипваш V-power diesel ;)
Даже мисля,че тя е най добрата. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520 XD, 2016

Мнение от vladi111 » 20 Окт 2008, 12:51

Колеги,според мен е по-добре да се дават впечатления от конкретни бензиностанций в съответния град ,а не от коя верига е,защото дори марката да е качествена не означава ,че бензинджийте(made in bulgaria) не правят компоти на местно ниво.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA вече:)

Re: От къде зареждате нафта....

Мнение от BoyVel » 20 Окт 2008, 17:08

ivoo написа:
бат Оги написа:Зная че не е добре да е под 15-20 литра да не вземе да не дръпне въ здух.....
Ееее чак пък 15-20 литра.Виж 4-5 може би. :roll:
Ако е MAN с 500 литра резервоар, пак да. Тя албанско производство да беше, пак щеше да се постараят, да не се стига до този факт.Но това е BMW, все пак сделано в Germani :P[/quote
колега ти не си ли чувал за смотаната подкачваща помпа в резервоара,като стигна 18 литра и аидееее-въздух.
иначе за колегата с въпроса-омв и други но да внимава с "евтината" нафта

кандидат ентусиаст
Аватар

гдфхътйъуй

Мнение от kosicata » 21 Окт 2008, 22:14

Е колеги,отскоро и аз си взех Е39 525 ТДС-99г. и мислих върху въпроса с нафтата,но ще ви кажа истината.
От три години работя на бензиностанция "ЕКО",нямам никакви интереси да рекламирам,но горивата там са най-добри и особено нафтата.Мога да го твърдя смело,защото съм зареждал къде ли не и просто това е истината. А сега обосновката:
1-Камионите идват запечатани със специални пломби,и няма как шофиора да е направил някаква "врътка"
2-Правят и проверка всяка седмица (дали отговарят броячите на сипаното количество и за наличие на по голямо количество сяра).
3-Доставя се от "Hellenik petroleum-Солун" по стандарт "Euro 5"
4-Ниско съдържание на парафин
5-нормално цетаново число.
Мислили ли сте,защо на другите бензиностанции има 1000 вида нафта,а на "ЕКО" е само една????Карам и една Е36 и съм супер доволен и от бензините. Само газта е еднаква кто на другите бензиностанции.

Потребител
Аватар

Мнение от Esper » 22 Окт 2008, 7:08

Лук Ойл, ЕКО.

А бензин един овен ми наля доволно преди време в едно нафтово Пежо 405 на ОМВ.
Та това явно не е запазен маркетингов трик на определена верига бензиностанции.
Стават грешки навсякъде, както казал таралежа, слизайки от телената четка :mhihi:
ОМВ ги отказах след доста години яка употреба но далеч не поради горната случка ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

а

Мнение от xenond » 22 Окт 2008, 19:32

аз само от гаража :mhihi: :mhihi: :mhihi: а иначе само ОМВ
******Colin McRae 1968-2007******
ИзображениеИзображениеИзображениеhttp://www.vbox7.com/play:6781825e

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Re: а

Мнение от маречков » 23 Окт 2008, 21:46

xenond написа:аз само от гаража :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ми да зема да дойда да видя от там как е :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

re

Мнение от bera » 07 Юли 2009, 16:01

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... hlight=omv

В тази тема има интересни неща.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Юли 2009, 17:21

Повечето нафта идва от ЛукОил, ШЕЛ мисля че зареждаха от тях, разликата е в химикалите който слагат след като земат нафтата.

Наща печка върви само с ОМВ
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 07 Юли 2009, 18:04

Shell V-power Diesel. Много съм доволен. Всичко е ОК засега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

ре

Мнение от bera » 07 Юли 2009, 18:26

Bavarcho написа:Повечето нафта идва от ЛукОил, ШЕЛ мисля че зареждаха от тях, разликата е в химикалите който слагат след като земат нафтата.

С едно момче говорих преди време ,което работеше в ОМВ на някаква позиция не я знам каква е, ходи обикаля с колата и взема проби от горивата качествен контрол ли е не го знам, та той ми каза ,че когато ОМВ стъпиха в БГ преди колко години беше вече нямам спомен са карали горивата от Австрия с цистерни и някакви баржи по-дунава. След като вече се наложили на пазара почнали да си купуват от Нефтозавода и само да сипват по една кофа в цистерните някакви добавки, но явно има ефект аз съм много доволен от ОМВ.

ПС :
Имам впечатления ,че в Лукоил сипват с около един литър по малко и мои приятели са ми го казвали, някой друг да е усетил нещо подобно?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: ре

Мнение от Воденичаров » 07 Юли 2009, 18:29

bera написа:
Bavarcho написа:Повечето нафта идва от ЛукОил, ШЕЛ мисля че зареждаха от тях, разликата е в химикалите който слагат след като земат нафтата.

С едно момче говорих преди време ,което работеше в ОМВ на някаква позиция не я знам каква е, ходи обикаля с колата и взема проби от горивата качествен контрол ли е не го знам, та той ми каза ,че когато ОМВ стъпиха в БГ преди колко години беше вече нямам спомен са карали горивата от Австрия с цистерни и някакви баржи по-дунава. След като вече се наложили на пазара почнали да си купуват от Нефтозавода и само да сипват по една кофа в цистерните някакви добавки, но явно има ефект аз съм много доволен от ОМВ.

ПС :
Имам впечатления ,че в Лукоил сипват с около един литър по малко и мои приятели са ми го казвали, някой друг да е усетил нещо подобно?

Усещали сме го на лукойла тва нещо, само че не с 1 литър а с доста повече. На лукойл никога не сипвам.

ПредишнаСледваща

Назад към E39