малко инфо ако може :)
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
малко инфо ако може :)
Един приател ми каза ,че в София имало фирма която слага чип тунинг на двигателите , и както е в моя случей от 218 става на 240с.с. . И друго искам да се допитам до колко е вреден - полезен този чип тунинг за двигателят ?

- hemi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade
хахахахаха!
да ти е 4естита!!
според мен имаш достатъ4но въртящ момент и мощност ,4е да си правиш експерименти с едно Е60!!!!Моят съвет е караи си звяра със здраве и не се занимаваи с това

да ти е 4естита!!

според мен имаш достатъ4но въртящ момент и мощност ,4е да си правиш експерименти с едно Е60!!!!Моят съвет е караи си звяра със здраве и не се занимаваи с това

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Ако наистина държиш, най-добре си купи AC Schnitzer чипа и го инсталирай в оторизиран BMW сервиз. Иначе със сигурност ще си загубиш гаранцията. Като цяло е безопасно, има рискове, но всичко е точно, стига да ползваш качествен чип.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Прав е kay недей за един чип да си губиш гаранцията на двигателя която е доста сериозна
Много по-скъпо е но и колата си заслужава да го сложиш в БМВсервиз.После недай си боже да се появи някой дефект по двигателя и ще ти излезе в пъти повече от орг.чип 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
в тоя ред на мисли как седят нещатата с каското когато правиш подобни промени по колата ?
иначе по темата другите са казали всичко - т. е. колата е твърде скъпа за да си губиш гаранцията, или я карай така, или я занеси в оторизиран сервиз (той в сф май е само един
) да ти сложат "истински" чип
иначе по темата другите са казали всичко - т. е. колата е твърде скъпа за да си губиш гаранцията, или я карай така, или я занеси в оторизиран сервиз (той в сф май е само един

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако дори ти махнат пластмасата над двигателя в неоторизиран сервиз, гаранцията ти отива на кино. Помисли дали си навит на такова нещо за чисто нова кола, която струва близо 100К лв... И като говорим за такива цифри, през официалния сервиз можеш да поръчаш почти всичко. Ако ти се вижда скъпо, купи го от чужбина с документ,че е от одобрена от БМВ фирма (Шницер, Хаман и т.н.) и го монтирай в официален сервиз. Може направо да закараш колата в Германия, тотала ще излезе по-малък отколкото да го правиш тук! Все пак мисля,че пърформанса на този мотор е изключително добър (80% от върт. момент го имаш на 1500 об.) и 20-те км/ч по-висока макс. скорост от увеличените коне не са ти най-важното с тази КОЛА! И да си я караш със здраве, избора ти е страхотен! 

Never mistake motion for action...
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
А Slavi забравихме да те поканиме на ЕКОто да се запознаем и да видим МАШИНАТА 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
krika написа:А Slavi забравихме да те поканиме на ЕКОто да се запознаем и да видим МАШИНАТА
В Плевен едва ли имат Еко..

Мдаа явно колата ще си остане както си е сега , тя и без друго си е достатачно бърза, не знам как е в София ,но ако и там сервиза е както в Плевен просто няма нужда да си тровя нервите допалнително. Един пример - значи както си карам и от радио ,като натисна спирачка и сменя на СD , а и някои други такива неща има дребни , и отивам аз в сервиза и ми се отговаря - ами то сигорно ще трябва да ти преинсталираме софтуера , викам добре ,закачат те колата и аз цял ден без кола , един куп задачи имах и цял ден с таксита (ама това си е мой проблем) отивам вечерта да я взема и на излизане от сервиза пак го направи тоз номер. Връщам се аз и викам какво става ... , и ми се отговаря ами то ,ние ще трябва да питаме колегите и т.н. и в този ред на мисли не искам и да чуя за сервиз на БМВ ако е като горе споменатия , може би след 1 година като се научат(говория за електроника(за каквото е topica) а не за ходова част и останалите детайли по колата). В крайна сметка тази кола съм я купил да си върша работа с нея и това не ме дразни много!:) И последно в Плевен нямаме ЕКО , но може като правите в София да доида .

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Slavi написа: И последно в Плевен нямаме ЕКО , но може като правите в София да доида .
![]()

Или паркираш Е60-цата и чакаш ние сами ще дойдем

May the BMW force be with you!
колата ти е нова (като концепция) и много неща не са догледани и изпипани във нея... характерно е за всички нови возила- и особено новите 5та и 7ма серия и х5 (до 2001)..
примерно във щатите във момента във класацията за луксозни возила бмв 5та серия е със най-лоша начална (фабрична) надеждност. просто немците никога не ги е бивало във ел. системите а във новите коли където тя е особено сложна- съвсем им личи.
основния проблем е че вече никои не им разбира... дори немците във специализираните си сервизи.. от там и синдроми като "лява врата се отваря-дясна чистачка тръгва"- колкото искаш... като цяло колите са надеждни и няма да те оставят на пътя но разни дребни проблеми непрекъснато им избиват...
като написах това- не си тунинговай колата- поне засега. дизела е със хубав въртящ момент и се кара приятно и лесно- идеята му не е да се състезаваш със него. мисля че е въпрос на философия на създателите му...
относно чипа- да- на турбо дизел може със чип да се качат конете доста осезаемо. но това ще ти нулира гаранцията на колата и после всички проблеми ще бъдат приписвани на "тунинга"- не със право, но иди обяснявай.. относно надеждноста- всичко зависи от чипа- но мисли го така- фабрично колата е нагласена за оптимално съотношение надеждност/мощност... които и да е чип ще дръпне нещата във полза на "мощност"
както казах по-горе- изобщо не бих я пипал... освен ако не искаш да я правиш доста по-мощна но във този случай си избрал погрешната кола ...
примерно във щатите във момента във класацията за луксозни возила бмв 5та серия е със най-лоша начална (фабрична) надеждност. просто немците никога не ги е бивало във ел. системите а във новите коли където тя е особено сложна- съвсем им личи.
основния проблем е че вече никои не им разбира... дори немците във специализираните си сервизи.. от там и синдроми като "лява врата се отваря-дясна чистачка тръгва"- колкото искаш... като цяло колите са надеждни и няма да те оставят на пътя но разни дребни проблеми непрекъснато им избиват...
като написах това- не си тунинговай колата- поне засега. дизела е със хубав въртящ момент и се кара приятно и лесно- идеята му не е да се състезаваш със него. мисля че е въпрос на философия на създателите му...
относно чипа- да- на турбо дизел може със чип да се качат конете доста осезаемо. но това ще ти нулира гаранцията на колата и после всички проблеми ще бъдат приписвани на "тунинга"- не със право, но иди обяснявай.. относно надеждноста- всичко зависи от чипа- но мисли го така- фабрично колата е нагласена за оптимално съотношение надеждност/мощност... които и да е чип ще дръпне нещата във полза на "мощност"

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
SLAVI,
Със здраве да си я караш и много безаварийни км.
П.П. МОМЧЕТА ВИДЯХТЕ ЛИ В ГАЛЕРИЯТА КАКВА МУ Е ХУБАВИЦА?
Със здраве да си я караш и много безаварийни км.
П.П. МОМЧЕТА ВИДЯХТЕ ЛИ В ГАЛЕРИЯТА КАКВА МУ Е ХУБАВИЦА?

- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2