От Дизел към Бензин
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
От Дизел към Бензин
Привет на всички колеги, които ще обърнат мнимание на темата .
Искам да попитам знаещите и можещите дали някоие правил за трансплантацията от дизел е30 2.4д или е30 2.4тд към м50 б25 ли б20 бензин?
Предполагам че купетата са еднакви или има минимални разлики ...тук някои вещ да спомене нещо ако има разлики!
Че ще се сменят скорости, кардан, диф , електроника , захват на моторя , това е ясно .Окачването предполагам първоначално ще издържи тежеста на б20 или б25 , или греша?
Трябва и дискове отзад да се слагат незнам дали ще спира с барабани?
Искам да питам какво друго трябва да се смени и дали изобщо този вариант е безумен или да се насо4а към друга платформа за старт като е30 ис или 320.
Благодаря предварително на тези които ще дадът съвет.
Искам да попитам знаещите и можещите дали някоие правил за трансплантацията от дизел е30 2.4д или е30 2.4тд към м50 б25 ли б20 бензин?
Предполагам че купетата са еднакви или има минимални разлики ...тук някои вещ да спомене нещо ако има разлики!
Че ще се сменят скорости, кардан, диф , електроника , захват на моторя , това е ясно .Окачването предполагам първоначално ще издържи тежеста на б20 или б25 , или греша?
Трябва и дискове отзад да се слагат незнам дали ще спира с барабани?
Искам да питам какво друго трябва да се смени и дали изобщо този вариант е безумен или да се насо4а към друга платформа за старт като е30 ис или 320.
Благодаря предварително на тези които ще дадът съвет.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
правих от 318тдс 316м40
кура е голям 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- MeTo_BMWto
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30-ките на безин
- Мечтае да кара: e24
..
няма ли да е по следно да смениш колата
... успех колега ...

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре Just e30

Re: ..
MeTo_BMWto написа:няма ли да е по следно да смениш колата... успех колега ...
Аз за това питам, за сега не съъм се засили на дизел да се меткам но има една оферата за Дизелолова е30 и се интересувам дали е възможно!
Юзъре кажи нещо повече за транслплантацията, освен че е Твър и голем УЯ! Дали нещо повече се преправя?
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Колко работа го чака си няма и на идея инсталаций табла горивопроводи радиатори(при смяна с М20 остава радиатора и разш. съд)резервоари скорости диф изпускатена с-ма демек остава само вътре салона същия!!!(ако съм изпуснал много неща ме допвлнетеhaho написа:Помисли и за резервоари , горивни помпи и запалване , като цяло за електрониката на колата дали ще ти свърши някаква работа![]()
И дали няма да е по-лесно да вземеш за база бензинова Е30-ка , пък дори и 316-ка

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

- Гост
-
И аз така предполагах , че дизеловата електроника няма нищо общо с бензиновата
Значи трябва да промениш и половината Ел. инсталация на колата колега
Според мен колчето е прекалено голямо и не си струва , освен ако колата не е някаква уникална и супер читава че да си струва да се захващаш с това начинание

Значи трябва да промениш и половината Ел. инсталация на колата колега

Според мен колчето е прекалено голямо и не си струва , освен ако колата не е някаква уникална и супер читава че да си струва да се захващаш с това начинание

Остава окачването + рейката + спирачната помпа + карето на волана + бушоните и т.нremaka написа:Колко работа го чака си няма и на идея инсталаций табла горивопроводи радиатори(при смяна с М20 остава радиатора и разш. съд)резервоари скорости диф изпускатена с-ма демек остава само вътре салона същия!!!(ако съм изпуснал много неща ме допвлнетеhaho написа:Помисли и за резервоари , горивни помпи и запалване , като цяло за електрониката на колата дали ще ти свърши някаква работа![]()
И дали няма да е по-лесно да вземеш за база бензинова Е30-ка , пък дори и 316-ка![]()
)

- ///Явор
- Летящия холандец
-
последнияТ, да се усети каква глупост написа 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
ако иска да слага м40 трее да тури тънки колци отпреде,невентилирани дискоове, и барабани отзад
а и рейката и карето,че да се върна на механична
а сп.помпа,ако иска да махне или сложи абс
..а за моторя,и аз не съм видял,ам си пише човека 

какво му пречи да е с м40 и да е с дебелите макферсони? също така да има и вентилирани дискове?Юзър написа:ако иска да слага м40 трее да тури тънки колци отпреде,невентилирани дискоове, и барабани отзада и рейката и карето,че да се върна на механична
а сп.помпа,ако иска да махне или сложи абс
Спирачната помпа ако иска да няма ABS си остава същата? А механичната рейка не е ли еднаква, като ги гледам са еднакви /м10, м42/. Ясно е, че да сложи хидравлика ше тря да сменя рейка и пръта с каретата.
Ясно е, че да сложи ABS ше тра да смени макферсоните с главините и помпата.
Според мен ел. инсталацията е различна само на мотора, останалата е еднаква /с малки разлики в зависимост от екстрите/. Според мен е така а и тайно се надявам да съм прав

- ///Явор
- Летящия холандец
-
стига писа глупости
смени канала 

- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Или дилъра аз го смених и има ефект!!!Юзър написа:стига писа глупостисмени канала

Remi Performance Garage

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2