Пак за гадните обороти /овладян/
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
Пак за гадните обороти /овладян/
Какво се случва -преди около месец в едно голямо задръстване ,жега ,климата бумка с пълна пара ,перки -мерки ,само на 1-ва не ми зацiепи силикона и колата позагря малко около 100-110 градуса, спрях пуснах парното на топло и стрелката си дойде на 12 часа за секунди ,дотук всичко ток ,смених виското още същия ден обаче се появи едно много гадно клатене на маторя ,стрелката на оборотите не мърда а колата клати осезаемо ,на другия ден след като запалих колата заработи нормално ......докато не достигна работна температура и пак заклати ,сега ми прави впечатление ,че като е много студена има и едно замисляне преди да тръгне прихълца-прихълца па тръгне ,иначе си върви,не харчи повече,не пуши ,абе както си е била винаги само ,че..... клати
та сблъсквал ли се е някой с тоя проблем
знам сега ще кажете свещи са -е не са нови са ,или потърси в търсачката -търсих и нищо подобно не намерих ,освен това там за картерните газове ,но според мен няма логика
друг ще каже -бегай на диагностика -е да де хубуу ама почти нямам свободно време от 8 до 20 ч. ,а и да имах нямаше да пиша тук
ще се радвам на всяко ваше мнение ,предположение и тук таме малко спам

та сблъсквал ли се е някой с тоя проблем

знам сега ще кажете свещи са -е не са нови са ,или потърси в търсачката -търсих и нищо подобно не намерих ,освен това там за картерните газове ,но според мен няма логика

друг ще каже -бегай на диагностика -е да де хубуу ама почти нямам свободно време от 8 до 20 ч. ,а и да имах нямаше да пиша тук

ще се радвам на всяко ваше мнение ,предположение и тук таме малко спам

Последна промяна shnitzera на 17 Окт 2008, 21:55, променена общо 1 път
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Имаше подобни теми. И май винаги със "запушен катализатор" приключваха.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- shnitzera
- ентусиаст
-
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Не си прав за клапана на картерните газове. Аз съм на 90% сигурен че в твоя случай е от него. Но може и да са ти запушени дюзите на инжекторите.
- shnitzera
- ентусиаст
-
sajonara написа:Не си прав за клапана на картерните газове. Аз съм на 90% сигурен че в твоя случай е от него. Но може и да са ти запушени дюзите на инжекторите.
за клапана не съм на 100 % сигурен щото не му знам принципа , но за дюзите почти няма как да са запушени -колата никога не е помирисвала газ и се кара само с скъп бензин V-power-и мауъри ,а и колата е на реални 200 и няколко хиляди

- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
ами те дюзите не е задължително да си с газ че да се запушат, има и други фактори. А за качествения бензин едва ли си готов да се обзаложиш за качеството му и прибавките му.
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
shnitzer, а дали не остава на 5 цилиндъра като тресе? На мен ми се е случвало един два пъти, но на студен двигател (и оборотите не падат, но тресе леко, както знаем когато работят и 6-те братя няма никакви вибрации... поне при моята де). Та, запалих я и около една минута работи на 5, после се оправи (не съм се и замислял от какво е защото се оправи сама, но може да са стари свещи, някоя бобина, дюза)
- shnitzera
- ентусиаст
-
sajonara написа:Не си прав за клапана на картерните газове. Аз съм на 90% сигурен че в твоя случай е от него. Но може и да са ти запушени дюзите на инжекторите.
оказа се прав колега разцепила се е мембраната /някой може ли да ми обясни принципа ,мога ли да го изолирам ?
8 мнения
• Страница 1 от 1