помощ, ше ми вземат книжката :(
Модератор: Общи модератори
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Проучванията показват, че падането на скоростта под 176,7км/ч намалява с 93,4% аеродинамичния коефициент на автомобилаAceMF написа:За 3 години да ти я вземат. На никого не му хрумна изобщо, че тия ограничения са, за да се спазват или поне да се превишават с малко без значение с каква кола и колко голям гъзар си, ама съветите как да се изкръшка, след като си се посрал, валят един след друг

AceMF написа:За 3 години да ти я вземат. На никого не му хрумна изобщо, че тия ограничения са, за да се спазват или поне да се превишават с малко без значение с каква кола и колко голям гъзар си, ама съветите как да се изкръшка, след като си се посрал, валят един след друг
Е извинявай, но на мен ми взеха книжката на Околовръстен път. Там вечер хората от форума си правят гонките, и си ръчкат колите. Там където минават с 200км/ч, та най-вероятно и повече. Там където всеки петък и събота се събират по 50 коли и си играят на "Кой е по-по-най!". С тази разлика че аз не минах в 22:00, когато има движение, а си се прибирах в 01:52, със скорост от 100км/ч на път по-широк от нашата родна магистрала. Ако имя някой от този форум, който когато е сам на пътя, на 4 платна и кара БМВ, и мине с 50км/ч, незнам какво трябва да направя. Ама сигурно трябва да си издам книжката в КАТ.
С Уважение!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ма тебе те е яд че са ти зели книжката щот си бил с превишена скорост или щото има други дето все още карат ??????????????????????????????????????????????????????
katо карат с 200 рано или късно ще станат на пастет - по-добре рано и сами да се омазват да не трепят други хора
katо карат с 200 рано или късно ще станат на пастет - по-добре рано и сами да се омазват да не трепят други хора
Абсолютно всеки срещнат си мисли че трябва да ме е яд, че незнам си какво.
Баща ми е в МВР. (макар да не съм го виждал от 2 години все пак се чуваме). Имаме преки връзки в КАТ на доста високо ниво. Имаме и отличен адвокат под ръка, за евентуално обжалване в съда. И знаеш ли какво реших аз? Да се оправя сам! И си изкарах 3те месеца без книжка и въобще не ми правеше впечетление че съм без книжка.
Баща ми е в МВР. (макар да не съм го виждал от 2 години все пак се чуваме). Имаме преки връзки в КАТ на доста високо ниво. Имаме и отличен адвокат под ръка, за евентуално обжалване в съда. И знаеш ли какво реших аз? Да се оправя сам! И си изкарах 3те месеца без книжка и въобще не ми правеше впечетление че съм без книжка.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
За тва дето не си ползвал връзките - супер, но личи от поста че те е яд че са ти взели книжката там където другите са много по-зле от теб - е хубаво де, казах ти рано или късно ще станат на пастет, само дано не утрепят на някой семейството.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
sk. написа:Абсолютно всеки срещнат си мисли че трябва да ме е яд, че незнам си какво.
sk. ,пичага,ти ако не се лъжа имаше една ''Страхотна история" преди няколко месеца,която стана N на брои страници и не бяха в твоя подкрепа ми се струва;) .Не си вкарвай таралеж в гащите отново

Сега всички дето ще им вземат кижките да стиснат зъби и следващия път да си опичат акъла.Успех!!

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
absix написа:Мишу написа:лошото е че има моменти дето викат бе луд ли си пожарна с 170км/ч![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Да понякога наистина се запъват ченгелите,на мене за скорост ми прибраха талона и на въпроса ми: "Ма аз сега акт ли ще имам?"
Полицаят ми каза:"Ми то аз талона ти не го взимам заради томбола с награди"

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
С уважение , колега sk., ама ти си си неспасяем случай в това, че не можеш да разбереш простата логика, че карането далеч над ограничението не случайно би трябвало да се наказва по-сурово. Ако си спомням добре, ти си оня със супербързите рефлекси, дето е имал супер много ситуации на пътя през многогодишния си стаж преди да вземе книжка, и на когото тя най-несправедливо бива отнета, въпреки че возенето на мацки с 200 трябва да бъде насърчавано, но пък си толкова супер благороден, че няма да използваш супер яките си връзки и супер якия адвокат, за да се върнеш на пистата.
Виждам, че си на принципа - щом другите правят еди к'во си, що пък и аз да не го правя (ако си такъв акълия, за какъвто се имаш, ще трябва рано или късно да разбереш. че е върло грешен).
Да речем, че ми се е наложило да пътувам през нощта заедно с жената и се прибирам кротко към нас по околовръстното. Уморен съм от пътя и без това, за да са ми реакциите на 6, а един като тебе вчерашен джигит, шпори насреща някоя баварка, набримчил баса, целещ неравностите, за да им подскачат на малките гювендии бозките, всичко, за което е мечтал е налице. Какво ще кажеш, ще пусне ли после същият този тема "Претрепах 4-5 човека, ше ми земат ли книжката?"
Виждам, че си на принципа - щом другите правят еди к'во си, що пък и аз да не го правя (ако си такъв акълия, за какъвто се имаш, ще трябва рано или късно да разбереш. че е върло грешен).
Да речем, че ми се е наложило да пътувам през нощта заедно с жената и се прибирам кротко към нас по околовръстното. Уморен съм от пътя и без това, за да са ми реакциите на 6, а един като тебе вчерашен джигит, шпори насреща някоя баварка, набримчил баса, целещ неравностите, за да им подскачат на малките гювендии бозките, всичко, за което е мечтал е налице. Какво ще кажеш, ще пусне ли после същият този тема "Претрепах 4-5 човека, ше ми земат ли книжката?"
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
сайънс фикшънEl_Loco написа:То вчера и на мен ми прибраха отново талончето. За втори път на околовръстното не приемат пари, направо си мисля вече че са станали неподкупни.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Като не искате да плащате на полицай и да плащате актове си вземете по един радар детектор. За 2 месеца си е избил парата
Не съм от хората които настъпват, но вечерно време на празни улици да карам с 50км/ч си е престъпление за мене, поне до 70 да се отпуснат след 23.00 часа

Не съм от хората които настъпват, но вечерно време на празни улици да карам с 50км/ч си е престъпление за мене, поне до 70 да се отпуснат след 23.00 часа

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
ако не е имало камера обжалвай в съда с член 165 ал.2 т.6 някой път минава 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз също бях без книжка 3мес. не е с акт ,а административно наказание. изкарах си времето,изтърпях си наказанието и тва е! не мъркам...!кат ме спрат и съм нарушил-плащам! ако не земат/което ,обаче не ми се е случвало почти никога/ си зимам акчето и -дома. никой не ми е крив,че съм решил да нарушавам ,па после да рева...
Човек трябва да си признава грешките момчета, по принцип полицай винаги може да се направи, че е минала линейка или нещо подобно със специален режим, пък и скорости до 90км/ч мисля, че са нормални, при положение че няма толкоз движение или пък хора наоколо. Отделен въпрос е, че някои хора не знаят как да се държат при такава ситуация, все пак да не забравяме че и полицаите са хора, НО при дадена такава ситуация той е контролен орган и е там на пътя точно за това - да контролира, а спреният в случая е в нарушение. С полицай само с добро. На няколко пъти ми се е случвало да ме спират точно за това. Веднъж на магистралата с 196км/ч, без колан, нямаше много движение - резултата беше фиш, че карам в аварийната лента. Друг път на междуградски път стрелката сочеше малко след 210км/ч, радара сигурно беше пощурял, ограничението беше 40км/ч, видях само че полицаят отвън се хвана за главата. Не спрях изобщо, и нататък минах през населено място с над 170км/ч. В грешка съм, зная го, осъзнавам го и не го повтарям, но просто се случват такива неща. Такъв съм и такъв ще бъда, но трябва да се замисляме, просто да мислим и това е. Никога не толелирам карането на МПС в пияно състояние, защото вече си изпатих. Но твърдо стоя с убеждението, че до 30-40км/ч превишаване на скоростта, в определена ситуация, когато са само нарушителя и патрулната кола, трябва да има компромис...
AcoTo®
така не че се оправдавам но не сам от тези дето рискуват на патя, е верно с 60 км отгоре сам но често минавам от там и ми е познато... става вапрос за околоврасното на благоевград покраи бензиностанция шел за които не знае там патя е еднопосочен и нямаше никакво движение, демек 2 платна само за мен...AceMF написа:За 3 години да ти я вземат. На никого не му хрумна изобщо, че тия ограничения са, за да се спазват или поне да се превишават с малко без значение с каква кола и колко голям гъзар си, ама съветите как да се изкръшка, след като си се посрал, валят един след друг
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Познаваш пътя и заедно с това ти е известно какво става в бъдещето, не минава ли някой мангал, куче или котка от там нали?