Въпрос за CD и големия БК?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 13 Окт 2008, 20:02

Май избързах с "мисленето", именно ти си писал, че НЕ се получава:(
Освен това, сега като разгледах внимателно книжката за музиките, забелязах, че има разлика в долнището за ЦД и това за касеДа (за Business-ите говоря).
...Business RDS (касеДа) и ...Business CD RDS имат разлика в един бутон, а именно този до MODE, на CD версията там има бутон RND (каквото и да значи това), а на другото, там има две стрелки (нагоре и надолу)
Пфу, да му е.. майката, човек не може едно ЦД да си сложи в тези коли

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 20:12

Чакай бе човек, ти съвсем се оплете :mhihi:
Бутон MODE има за касетки и за CD.
Разгледай моделите вграждани в Е39 http://bmw.dulaine.com/tips/all_radios.htm

Този, който продавам управлява както касетка, така и CD, тествал съм го лично.Важното е CD-то да може да се управлява от такова.За съжаление не може да управлява моето CD и седи да събира прах.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DjFace » 13 Окт 2008, 20:28

Ставаше дума за бутон който стои ДО MODE, но както и да е. В моята книжка (която си е към колата) са показани само моделите с IRIS (от там иде и тази, да я наречем неинформираност у мен)(не ми се смей, ама преди малко разбрах какво е IRIS и пр.) За съжаление, единствен вариант е да се пробва, иначе няма как да знам предварително дали ще го управлява, или йок :(
А, ако взема от човека и MID-a (май така се казваше) ще трябва да купувам и някакъв кабел... в общи линии да тръгна по твоите мъки.
Абе, толкова со е хубво с касеДа :mhihi:

пп: При всяко положение, благодаря ти, че се отзова и ми помогна с информация по моя проблем!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 20:33

Спокойно, моето беше мъка, защото си го монтирах сам и тепърва откривах някои работи.Ако следваш инструкциите, които съм пуснал в другата тема, монтажът ще ти отнеме максимум 1 час ;)

Да не говорим пък че като чуеш звукът от CD-то ще прежалиш всички пари, които си дал за него, за кабела и за загубеното време по инсталацията му :mhihi:

А ти имаш от къде да вземеш CD или сега тепърва почваш да търсиш?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DjFace » 13 Окт 2008, 20:49

Намерил съм и дори мога да избирам със, или без MID-а. И трябва да взема решението бързо.
А въпросният кабел трябва да се купи от Дару, или Камор? Колко струва?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 14 Окт 2008, 12:27

Mad Ти каза че звукът и силата на цд са по силни и чисти,дали е така и с чейнджър?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DjFace » 14 Окт 2008, 14:45

Ами, колеги (и по специално mad_), благодаря Ви за помощта, но се отказах от това ЦД! Ще търся такова със, или от IRIS. Моята кола няма голям борд и е безсмислено да и слагам такъв (още повече, че той няма да функционира като БК), освен това няма да е оригинално, а аз не обичам побългаряванията. Всичко по колата ми е 100% оригинално, от книжките, през инструментите в багажника, та до пълния комплект ключове с които я дават в магазина, може и да ме сметнете за луд, но... това си е моята философия

Потребител
Аватар

Мнение от Paradox » 14 Окт 2008, 14:54

Прав си колега :) някои са консервативно настроени и си държат на оригинала..., а други може да си купят БМВ и розово да го боядисат ако щат :) макар че собственика едва ли ще живее дълго :mhihi: :shock:
В тези дни на бурни страсти секса стана просто здрасти :) !!!

Потребител
Аватар

Мнение от BMW_police » 14 Окт 2008, 20:36

mad_presley написа:Чакай бе човек, ти съвсем се оплете :mhihi:
Бутон MODE има за касетки и за CD.
Разгледай моделите вграждани в Е39 http://bmw.dulaine.com/tips/all_radios.htm

Този, който продавам управлява както касетка, така и CD, тествал съм го лично.Важното е CD-то да може да се управлява от такова.За съжаление не може да управлява моето CD и седи да събира прах.

Колега моя съвсем оригинален фабричен веф ( касетка) не е сред сниманите модели , които казваш че вграждат в Е39 ???
Какво е обяснението на този факт ?
как мога да разбера дали управлява ченджър ?
Имам Бизнес РДС

Потребител
Аватар

Мнение от liani » 14 Окт 2008, 20:56

Ако има бутон (MODE) ще може да управлява чейнджър.

Тук би трябвало да го има твоя веф :)
http://www.intravention.co.uk/index.php ... &Itemid=32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 15 Окт 2008, 0:01

DjFace написа:Ами, колеги (и по специално mad_), благодаря Ви за помощта, но се отказах от това ЦД! Ще търся такова със, или от IRIS. Моята кола няма голям борд и е безсмислено да и слагам такъв (още повече, че той няма да функционира като БК), освен това няма да е оригинално, а аз не обичам побългаряванията. Всичко по колата ми е 100% оригинално, от книжките, през инструментите в багажника, та до пълния комплект ключове с които я дават в магазина, може и да ме сметнете за луд, но... това си е моята философия

Съжалявам, ако ще те обидя, но ти си луд :mhihi: Разбира се, ако цената на CD-то което са ти предлагали не е някаква нереална.
Звукът от чейнджер не е същият като от CD, тъй като за чейджера се ползва усилвателя от касетофона, а той няма нищо общо с този на CD-то.

В крайна сметка, така и не каза, колата ти има ли някакъв БК в момента.
MID и IRIS са просто едни контролери, в тях няма нищо важно.Борд компютъра си е отделно, телефонната система е отделно, радиото и усилвателя се намират в CD-то или касетката....Това са просто контролери за всички тези неща, без каквато и да е сложна електроника в тях.Разбирай го, като едно табло с бутони, които просто са свързани с другите неща ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DjFace » 15 Окт 2008, 2:25

Цената беше съвсем прилична (около 400лв.) за двете части. А иначе, не е вярно, че не съм споменал (колата има т.нар. малък БК). Въпроса за ченджъра не е от мен (да се знае). Относно контролерите вече съм наясно, но в моя случай IRIS е по подходящия и тъй като не мога да знам предварително, дали ЦД-то ще тръгне с този който ти ми предложи зарязах цялата работа. Ти си от Варна, аз съм от София, ЦД-то от Плевен (май)... щеше да стане...
Луд, или не... решил съм го и не съжалявам. На финала ще реша проблема генерално, като сменя колата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 15 Окт 2008, 9:37

mad_presley написа:
DjFace написа:Ами, колеги (и по специално mad_), благодаря Ви за помощта, но се отказах от това ЦД! Ще търся такова със, или от IRIS. Моята кола няма голям борд и е безсмислено да и слагам такъв (още повече, че той няма да функционира като БК), освен това няма да е оригинално, а аз не обичам побългаряванията. Всичко по колата ми е 100% оригинално, от книжките, през инструментите в багажника, та до пълния комплект ключове с които я дават в магазина, може и да ме сметнете за луд, но... това си е моята философия

Съжалявам, ако ще те обидя, но ти си луд :mhihi: Разбира се, ако цената на CD-то което са ти предлагали не е някаква нереална.
Звукът от чейнджер не е същият като от CD, тъй като за чейджера се ползва усилвателя от касетофона, а той няма нищо общо с този на CD-то.

В крайна сметка, така и не каза, колата ти има ли някакъв БК в момента.
MID и IRIS са просто едни контролери, в тях няма нищо важно.Борд компютъра си е отделно, телефонната система е отделно, радиото и усилвателя се намират в CD-то или касетката....Това са просто контролери за всички тези неща, без каквато и да е сложна електроника в тях.Разбирай го, като едно табло с бутони, които просто са свързани с другите неща ;)

С кой модел CD си? Защото аз пък имам обратни впечатления, че общо взето качеството и силата са еднакви.

П.С. Всъщност сега се сещам, че ти си бил с не-бизнес касетофон, а аз бях с бизнес касетофон и минах на бизнес ЦД където може би е еднакво, а не-бизнеса да е по-зле.. Но като цяло и от т.нар "бизнес класа" не съм очарован...
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 22 Окт 2008, 12:21

Здравейте колеги днес си купих business CD което е с големият борд а колата оригинално е с Iris cd-то се управлява и от двете и сега се чудя кое да си оставя, големият борд или IRIS`a :help:
Може ли по някакъв начин да се свърже големият борд да си бачка като голям борд или да го пускам в продава и да си джиткам със старото?

Мога да кажа също че звукът от цд е уникален :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Поздрави
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sivako » 22 Окт 2008, 12:39

опа сега прочетох цяла тема и видях че няма да съм с MID продава се :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39