Въпрос за CD и големия БК?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Въпрос за CD и големия БК?

Мнение от DjFace » 12 Окт 2008, 20:19

Колеги, някой, ако може да помогне ще съм задължен! Моята кола е с касетка и искам да сложа CD, обаче се оказа, че май трябва да взема и т.нар. голям БК, или да търся CD със същата долна част като на касетофона (ако има въобще). Та, дали този голям БК ще проработи в моята кола след като тя заводски не е с такъв?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 12 Окт 2008, 21:27

Ако вземеш CD-то с долната част, няма да имаш проблеми ;)
Проблеми можеш да имаш, ако вземеш само CD, защото няма да знаеш дали се управлява от MID или IRIS.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DjFace » 13 Окт 2008, 0:12

Добре, като го монтирам, ще работи ли този БК и, ако да, откъде ще взима инфо (или куплунзите са стандартни) и как ще го управлявам (на някои автомобили това става от лостчето на чистачките пр.) Или, просто ще си работи ЦД-то а борда няма да функционира като такъв?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 9:47

Ако оригинално нямаш БК, няма да работи.Ще ти трябва смяна на софтуер и добавяне на комфорт модул.Процедура, която според мен е излишна ;)

Ако искаш адекватен отговор, задай си въпросът адекватно: с какво си в момента, с BMW Reverse RDS, с BMW Reverse RDS+IRIS, с какъв БК си, с какво точно CD искаш да го смениш...колкото повече подробности дадеш, толкова по-добър отговор ще получиш ;)

Ти си сложи CD и като чуеш какъв звук вади ще забравиш за борд компютри :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от liani » 13 Окт 2008, 10:15

Колега, не сменявай нищо. Погледни дали има бутон MODE на касетофона и ако има си сложи един ченджер.
Слага се едно управление, което представлява една малка кутия и си управляваш ченджера от бутоните на касетофона.
Аз си монтирах KENWOOD с 6 диска, но има и ALPINE, SONY. Зависи какво управление имат в момента.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 13 Окт 2008, 10:30

mad_presley написа:Ти си сложи CD и като чуеш какъв звук вади ще забравиш за борд компютри :mhihi:

ти сложи ли го твойто вече ??

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 10:40

asasin18 написа:ти сложи ли го твойто вече ??

А отдавна, вече доста време слушам AC/DC на макс :mhihi:
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic ... c_id=17962

Въобще не очаквах, че ще има такава огромна разлика в качеството и силата на звука :shock:

Не съм си играл обаче за БК, тъй като аз нямам никакъв и ми се струва, че ще вляза в един сериал..., а и никой не може да ми каже със сигурност как може да стане :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 13 Окт 2008, 11:25

mad_presley написа:
asasin18 написа:ти сложи ли го твойто вече ??

А отдавна, вече доста време слушам AC/DC на макс :mhihi:
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic ... c_id=17962

Въобще не очаквах, че ще има такава огромна разлика в качеството и силата на звука :shock:

Не съм си играл обаче за БК, тъй като аз нямам никакъв и ми се струва, че ще вляза в един сериал..., а и никой не може да ми каже със сигурност как може да стане :mhihi:
Я тоже :mhihi:
Нищо лично ,Просто бизнес !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DjFace » 13 Окт 2008, 13:47

Ей, стига сте чатили в темата ми, аз се радвам и си викам, брей колко хора са ми дали акъл, а те си чатят разбираш ли!
А сега по темата, с BMW Autoradio Reverse RDS съм, ако бях с Business изобщо нямаше да пускам тема, просто щях да сложа диска на мястото на касетофона. Но моята музика не се дели и няма как да стане, затова питам дали има смисъл да го купувам туй чудо, голям БК.
Mad, думичка IRIS не срещам в описанието (информацията я вадя от книжката на колата). Иначе съм с малкия БК (като се заиграя с бутона за зануляване на км. ми вади някакви неща на дисплея на таблото). Не знам какво е точно CD-то, от Е39 е.
Liani, ако можеше да управлява чейнджър... ама не може :(
Та, какво да правя, човека чака да му дам отговор (иска ми се да е днес, за да не чака)?

пп: Mad, видях на снимката, че ти си с големия дисплей (нали това е големия БК), но доколкото разбирам го ползваш само за музиката? Правилно ли съм разбрал?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 15:38

Какво повече от спам очакваш да има, след като има писано по въпроса :mhihi:
http://www.bmwpower-bg.net/forums//view ... sc&start=0
Там ще намериш какво ти трябва и как да го свържеш ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 13 Окт 2008, 16:06

liani написа:Колега, не сменявай нищо. Погледни дали има бутон MODE на касетофона и ако има си сложи един ченджер.
Слага се едно управление, което представлява една малка кутия и си управляваш ченджера от бутоните на касетофона.
Аз си монтирах KENWOOD с 6 диска, но има и ALPINE, SONY. Зависи какво управление имат в момента.

каде си го монтира и колко пари излиза тази процедура че и на мен ми писна да слушам само радио :(

Потребител
Аватар

Мнение от liani » 13 Окт 2008, 17:30

signala, аз си го монтирах сам, няма нищо сложно в това. Обади се в Avitel, там ще ти го монтират ако искаш.
Цената мисля, че беше 520 лв. за Kenwood.
Трябва само да погледнеш каква ти е буксата, с кръгли или с плоски пластини за да ти кажат дали имат кабел.

Avitel
бул. "Цар Борис III N: 54, бл. 44
тел.: 0700 18 018
GSM: 0885 5537 67

Работно време
От Понеделник до Петък 9:30ч. - 19:00ч.
Събота от 10:00ч. до 14:00ч

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 19:28

Който няма бутон MODE, мога да му продам един с такъв бутон :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DjFace » 13 Окт 2008, 19:40

mad_presley написа:Който няма бутон MODE, мога да му продам един с такъв бутон :mhihi:
Изображение

Ми така кажи де, колко му искаш на туй чудо... ма да не е много, ей, нали сме колеги!:)
Мисля, че с това "долнище" и горнището за ЦД ще се получи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 19:47

DjFace написа:
Ми така кажи де, колко му искаш на туй чудо... ма да не е много, ей, нали сме колеги!:)
Мисля, че с това "долнище" и горнището за ЦД ще се получи.

50лв му търся, за толкова го купих, за толкова го и давам, но трябва да си сигурен, че CD-то се управлява от IRIS, за да не го пускаш после ти като мен в продажба ;)

На мен как ми се искаше моето CD да работи с IRIS, защото големият-MID ми е много грозен, но не ме върза :roll:

Следваща

Назад към E39