Shadowline?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 12 Окт 2008, 20:07

И аз мислех да ги направя с цвета на купето, НО няма да е като заводско изпълнение. Заводските са, или без хром, или хрома е в долната част на лайстната (според моите наблюдения).
Все пак, ако някой го е правил нека да си покаже колата, че явно сме доста желаещите!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 12 Окт 2008, 22:50

тук може да видите как са направени долните лаисни по вратите и броните, и тези отгоре на вратите, доста по красиво е =)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/album ... user_id=32

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 13 Окт 2008, 9:59

скузерче ,аз пак да питам дали можеш да ми пратиш от тиксото :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 13 Окт 2008, 10:28

то че е по красиво няма спор ама как са го направили ?
аз се чуда дали може да се боядисат тия лайсни, да не им се олюпи боята после ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 10:45

asasin18 написа:аз се чуда дали може да се боядисат тия лайсни, да не им се олюпи боята после ???

Ти ако си мислиш, че оригиналния шадоу лайн не се люпи :mhihi:
Загледай се по някоя такава и ще видиш как под изтрития шадоу се крие една лъскава лайсна :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Shadowline?

Мнение от 525bmw » 13 Окт 2008, 10:58

BMWdrivers написа:Здравейте колеги,
Знаете ли как хромираните лайстни по купето се боядисват за да стане колата Shadowline, в смисъл този хром как се боядисва, защото ако се боядиса директно, после боята сигурно ще започне да пада. Ако има някой колега със Shadowline да ми каже какъв е цвета на лайстните около прозорците и какъв е цвета на лайстните по вратите.
Благодаря!

:) правил съм едни такива, но си е направо дебела работа. Значи, ако нямаш майстор бояджия(педант), ти препоръчвам да не пипаш нищо. Но ако имаш ще ти кажа какво направих аз. Първо сваляш лайсните и махаш никелираната лента от лайсната, разбира се внимателно. После изчистваш канала много добре от (някой са лепени), някой са просто оригиналното захващане. Със по едра шкурка матираш канала. След това китваш целият канал, по възможност 2 пъти за да станат два пласта кит, съответно по здраво. Идеята е да изравниш повърхностите на пластмасата и канала, но майстора бояджия ти е точно заради това. Като китнеш и направиш формата на лайсната пръскаш филер(основа). Матираш филера с по финна шкурка и боядисваш с черен мат. А след черният мат, пръскаш МАТЛАК, за да се запечата. Защото само на мата и няколко автомивки ще започне да се протърква на места.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 13 Окт 2008, 23:25

mad_presley написа:
asasin18 написа:аз се чуда дали може да се боядисат тия лайсни, да не им се олюпи боята после ???

Ти ако си мислиш, че оригиналния шадоу лайн не се люпи :mhihi:
Загледай се по някоя такава и ще видиш как под изтрития шадоу се крие една лъскава лайсна :mhihi:

Не се люпи :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2008, 23:55

Sivako написа:Не се люпи :winky:

Добре де, изтрива се :D
Важното е, че отдолу си е като хромираните.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 14 Окт 2008, 8:44

mad_presley написа:
Sivako написа:Не се люпи :winky:

Добре де, изтрива се :D
Важното е, че отдолу си е като хромираните.

Явно си гледай някой побългаряван :) Оригиналния няма как а се люпи защото просто е черен, а не боядисван.. ще ти наснимам моя да видиш за какво говоря :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 15 Окт 2008, 0:09

Giorceto написа:
Явно си гледай някой побългаряван :) Оригиналния няма как а се люпи защото просто е черен, а не боядисван.. ще ти наснимам моя да видиш за какво говоря :)

Е ти съвсем ме взе за мезе :mhihi:
Оригинални съм виждал и то не една.Изтритото обикновено е долу в дясно на шофьорската врата и отдолу се вижда бял метал.
Не се изразих правилно с "люпенето", просто се изтрива.Не знам от безконтактно миене ли е или от експлоатация, но гарантирам, че съм го виждал на коли с оригинален шадоу.

Позагледай се по някоя малко по-така употребявана и ще видиш, че съм прав :winky:

Предишна

Назад към E39