Въпрос за CD и големия БК?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Въпрос за CD и големия БК?
Колеги, някой, ако може да помогне ще съм задължен! Моята кола е с касетка и искам да сложа CD, обаче се оказа, че май трябва да взема и т.нар. голям БК, или да търся CD със същата долна част като на касетофона (ако има въобще). Та, дали този голям БК ще проработи в моята кола след като тя заводски не е с такъв?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ако вземеш CD-то с долната част, няма да имаш проблеми
Проблеми можеш да имаш, ако вземеш само CD, защото няма да знаеш дали се управлява от MID или IRIS.

Проблеми можеш да имаш, ако вземеш само CD, защото няма да знаеш дали се управлява от MID или IRIS.
- DjFace
- младши ентусиаст
-
Добре, като го монтирам, ще работи ли този БК и, ако да, откъде ще взима инфо (или куплунзите са стандартни) и как ще го управлявам (на някои автомобили това става от лостчето на чистачките пр.) Или, просто ще си работи ЦД-то а борда няма да функционира като такъв?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ако оригинално нямаш БК, няма да работи.Ще ти трябва смяна на софтуер и добавяне на комфорт модул.Процедура, която според мен е излишна
Ако искаш адекватен отговор, задай си въпросът адекватно: с какво си в момента, с BMW Reverse RDS, с BMW Reverse RDS+IRIS, с какъв БК си, с какво точно CD искаш да го смениш...колкото повече подробности дадеш, толкова по-добър отговор ще получиш
Ти си сложи CD и като чуеш какъв звук вади ще забравиш за борд компютри

Ако искаш адекватен отговор, задай си въпросът адекватно: с какво си в момента, с BMW Reverse RDS, с BMW Reverse RDS+IRIS, с какъв БК си, с какво точно CD искаш да го смениш...колкото повече подробности дадеш, толкова по-добър отговор ще получиш

Ти си сложи CD и като чуеш какъв звук вади ще забравиш за борд компютри

Колега, не сменявай нищо. Погледни дали има бутон MODE на касетофона и ако има си сложи един ченджер.
Слага се едно управление, което представлява една малка кутия и си управляваш ченджера от бутоните на касетофона.
Аз си монтирах KENWOOD с 6 диска, но има и ALPINE, SONY. Зависи какво управление имат в момента.
Слага се едно управление, което представлява една малка кутия и си управляваш ченджера от бутоните на касетофона.
Аз си монтирах KENWOOD с 6 диска, но има и ALPINE, SONY. Зависи какво управление имат в момента.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
mad_presley написа:Ти си сложи CD и като чуеш какъв звук вади ще забравиш за борд компютри
ти сложи ли го твойто вече ??
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
asasin18 написа:ти сложи ли го твойто вече ??
А отдавна, вече доста време слушам AC/DC на макс

http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic ... c_id=17962
Въобще не очаквах, че ще има такава огромна разлика в качеството и силата на звука

Не съм си играл обаче за БК, тъй като аз нямам никакъв и ми се струва, че ще вляза в един сериал..., а и никой не може да ми каже със сигурност как може да стане

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Я тожеmad_presley написа:asasin18 написа:ти сложи ли го твойто вече ??
А отдавна, вече доста време слушам AC/DC на макс![]()
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic ... c_id=17962
Въобще не очаквах, че ще има такава огромна разлика в качеството и силата на звука![]()
Не съм си играл обаче за БК, тъй като аз нямам никакъв и ми се струва, че ще вляза в един сериал..., а и никой не може да ми каже със сигурност как може да стане

Нищо лично ,Просто бизнес !
- DjFace
- младши ентусиаст
-
Ей, стига сте чатили в темата ми, аз се радвам и си викам, брей колко хора са ми дали акъл, а те си чатят разбираш ли!
А сега по темата, с BMW Autoradio Reverse RDS съм, ако бях с Business изобщо нямаше да пускам тема, просто щях да сложа диска на мястото на касетофона. Но моята музика не се дели и няма как да стане, затова питам дали има смисъл да го купувам туй чудо, голям БК.
Mad, думичка IRIS не срещам в описанието (информацията я вадя от книжката на колата). Иначе съм с малкия БК (като се заиграя с бутона за зануляване на км. ми вади някакви неща на дисплея на таблото). Не знам какво е точно CD-то, от Е39 е.
Liani, ако можеше да управлява чейнджър... ама не може
Та, какво да правя, човека чака да му дам отговор (иска ми се да е днес, за да не чака)?
пп: Mad, видях на снимката, че ти си с големия дисплей (нали това е големия БК), но доколкото разбирам го ползваш само за музиката? Правилно ли съм разбрал?
А сега по темата, с BMW Autoradio Reverse RDS съм, ако бях с Business изобщо нямаше да пускам тема, просто щях да сложа диска на мястото на касетофона. Но моята музика не се дели и няма как да стане, затова питам дали има смисъл да го купувам туй чудо, голям БК.
Mad, думичка IRIS не срещам в описанието (информацията я вадя от книжката на колата). Иначе съм с малкия БК (като се заиграя с бутона за зануляване на км. ми вади някакви неща на дисплея на таблото). Не знам какво е точно CD-то, от Е39 е.
Liani, ако можеше да управлява чейнджър... ама не може

Та, какво да правя, човека чака да му дам отговор (иска ми се да е днес, за да не чака)?
пп: Mad, видях на снимката, че ти си с големия дисплей (нали това е големия БК), но доколкото разбирам го ползваш само за музиката? Правилно ли съм разбрал?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Какво повече от спам очакваш да има, след като има писано по въпроса
http://www.bmwpower-bg.net/forums//view ... sc&start=0
Там ще намериш какво ти трябва и как да го свържеш

http://www.bmwpower-bg.net/forums//view ... sc&start=0
Там ще намериш какво ти трябва и как да го свържеш

- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
liani написа:Колега, не сменявай нищо. Погледни дали има бутон MODE на касетофона и ако има си сложи един ченджер.
каде си го монтира и колко пари излиза тази процедура че и на мен ми писна да слушам само радио

signala, аз си го монтирах сам, няма нищо сложно в това. Обади се в Avitel, там ще ти го монтират ако искаш.
Цената мисля, че беше 520 лв. за Kenwood.
Трябва само да погледнеш каква ти е буксата, с кръгли или с плоски пластини за да ти кажат дали имат кабел.
Avitel
бул. "Цар Борис III N: 54, бл. 44
тел.: 0700 18 018
GSM: 0885 5537 67
Работно време
От Понеделник до Петък 9:30ч. - 19:00ч.
Събота от 10:00ч. до 14:00ч
Цената мисля, че беше 520 лв. за Kenwood.
Трябва само да погледнеш каква ти е буксата, с кръгли или с плоски пластини за да ти кажат дали имат кабел.
Avitel
бул. "Цар Борис III N: 54, бл. 44
тел.: 0700 18 018
GSM: 0885 5537 67
Работно време
От Понеделник до Петък 9:30ч. - 19:00ч.
Събота от 10:00ч. до 14:00ч
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- DjFace
- младши ентусиаст
-
mad_presley написа:Който няма бутон MODE, мога да му продам един с такъв бутон![]()
Ми така кажи де, колко му искаш на туй чудо... ма да не е много, ей, нали сме колеги!:)
Мисля, че с това "долнище" и горнището за ЦД ще се получи.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
DjFace написа:
Ми така кажи де, колко му искаш на туй чудо... ма да не е много, ей, нали сме колеги!:)
Мисля, че с това "долнище" и горнището за ЦД ще се получи.
50лв му търся, за толкова го купих, за толкова го и давам, но трябва да си сигурен, че CD-то се управлява от IRIS, за да не го пускаш после ти като мен в продажба

На мен как ми се искаше моето CD да работи с IRIS, защото големият-MID ми е много грозен, но не ме върза

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3