E34 vs E39 или,,Совите не са това което бяха"

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Окт 2008, 9:19

bmw_n00b като го гледам така ..... бих му нарисувал един голям червен оплезен език на 10 см. под бъбреците и едни големи кльопнали уши :) - пак казвам че като технология си е БМВ, но като дизайн вече е нещо друго.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 10 Окт 2008, 9:57

b2 написа:Да ви имам проблема само. Да имаш Е39 и да искаш Е34 - това е лесна работа бе! Ами аз кво да кажа като имам Е39, граааам не ми се кара Е34, ама за сметка на това изгарям от желание за Е60 :D
Също ми се струва, че сравнявате уморени и бедни Е39-тки, с манияшки поддържани Е34-ки. Карал съм 2-3 пъти Е34 за малко и не можах да намеря преимущество пред мойта скромна Е39-тка, ма то си е въпрос на вкус, а и едва ли съм добил достатъчно опит. Колкото повече имам възможност да се кача на по-нови БМВ-та се убеждавам, че изобщо не върви надолу марката, даже напротив. Просто ние сме бедни мишки :)

Много вярно !! браво на колегата !!

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 10 Окт 2008, 10:30

pazokolarov написа:Щом си минал през толкова модели, сигурно си спомняш какво представляваше Волво или Мерцеддес до преди 17-20 години? Коли, произведени за да те загробят преди да се развалят.
Всичко опира да пазарна стратегия и политика на автомобилостроителите. Защо е необходимо да правят неразвалящи се коли? Ако всички имат такива как ще се отчита нарастващ пазарен дял? Но ако ти се налага да ремонтираш колата си след първите 3 години от купуването и то с доста солени резервни части, какво правиш? Продаваш "старата" и отиваш за нова кола. А пък аз, щото в момента нямам пари чак за нова кола, си купувам твоята стара кола и почвам да я ремонтирам. И не стига дето не карам нова кола, ами в последствие ми изилза почти като нова ;) Обаче се кефя, щото карам нещо по-добро от стария дарак - повече глезотийки, повече сигурност, мощност, икономичност - а бе щастие неземно ... 8)
Това е и причината резервните части и цените на сервизните услуги да растат от година на година.

Абсолютно......наистина има разлика м/у Е 34 и Е 39 та,но няма как да е иначе......Радвах се страхотно много на Е 34 та и бях вложил огромна сума в нея,но и Е 39 та си ме кефи.....ще се стема и към едно Е 60 пък ако ще да прилича и на Ауди....
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 10 Окт 2008, 10:33

bmw_n00b написа:да ве то грозно, ама грозно деба:

Изображение

Жестокааааааааа
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Окт 2008, 13:37

Изображение

Изображение

Ето това щеше да е жестоко, ако се беше родило. Ето това можеше да е истинско БМВ от ново поколение. Жалко че си остана концепт. Ето това е мутрата на акулата. На първата снимка просто можеш да си представиш един отхапан крак как се показва от бъбреците :D :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: E34 vs E39 или,,Совите не са това което бяха"

Мнение от 525bmw » 10 Окт 2008, 23:00

Georgi написа:Вече съм,,горд"собственик на Е39 520 8) но не мога да скрия разочерованието си.
Като бивш притежател на Е12,Е28 и Е34 на всяка от която имам поне 80 000 незабравими километра не мога да се примиря,че си купих Мерцедес с емблемата на БМВ./имам предвид Е39-та.
Търпеливо изчаках да я приведа в безупречно състояние преди да изкажа мнение.Но какво отривам-все повече разочерования:
1.споредмен по-некачествена изработка/на доста по малко километри са износени или развалени елементарни неща/.
2.Няма го неповторимото усещане при шофиране на автомобила-тежка предница/или поне така се усеща/все едно че е с предно предаване/
3.Мудна и тромава въпреки повечето си нютонметри при ниските обороти.
.....и доста други дразнещи неща за които май ще трябва да направя списък.
За баланс ще добавя че има и доста предимства пред останалите ,като по -голяма стабилност,по-тихо и комфортно возене,но това са предимства на друга марка...

От няколко седмици и аз карам е39, карал съм какво ли не, но е34 не съм карал, но аз така от една страна да се похваля, а от друга да се пркрепвам към колектива, така де, много съм доволен от колата и в своя клас мисля че си е фаворит за мен. Има всичкото чудо на техниката в нея и върви. 525д, автомат. То май друго не трябва на претенциозен човек като мен :mhihi: Колата много ми харесва, още преди време когато навлизаха е39ките, исках да си взема, ама бяха страшно скъпи. Нещо като е 60ките, ама тогава си беше трудно, сега е 60 се взима някакси. Но е 60ката някакси е прекалено пластмасова от вътре.

Май се похвалих и изказах мнение.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 12 Окт 2008, 21:14

:confused:
Изображение

Предишна

Назад към E39