теч от дюза
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
теч от дюза
Колеги имам проблем с последната(шестата) дюза започна да тече стабилно,смених маркучите за обратната нафта обаче продължава да тече!!!
Как мога да я оправя?
Как мога да я оправя?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: теч от дюза
fatix написа:Колеги имам проблем с последната(шестата) дюза започна да тече стабилно,смених маркучите за обратната нафта обаче продължава да тече!!!
Как мога да я оправя?
На Шестата дюза като последна,единият щуцер за обратната нафта трябва да е затапен-да не тече от там.
.
Аз съм чувал, че дюзите се отварят и някакси се оправят да не текът. Може би в някой дизел сервиз, където има стенд за дюзи знаят как да го направят това.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
на мен като ми отваряха 5-та дюза ми полираха челата на местата където се сглобява, може от това да тече, да е за полиране, но дюзите не са цялостно изделие и много работи по тях могат да се сменят... трябва майстор по дюзи да се заеме с нея...
И така тази тема е за дюзи да Ви кажа нещо под секрет
.. на мой добър приятел се разтече 4-та от кабелите... и той направи следното:
Отиде и му я свалиха... след това я обезмасли напълно и изчисти мястото на кабела (падна малко от смолата там и се получи вдлъбнатина) след което я заля (вдлъбнатината) с канаколит...
Това вече е 3-ти месец и няма теч.... ще чакаме още за да видим какво ще стане
И така тази тема е за дюзи да Ви кажа нещо под секрет

Отиде и му я свалиха... след това я обезмасли напълно и изчисти мястото на кабела (падна малко от смолата там и се получи вдлъбнатина) след което я заля (вдлъбнатината) с канаколит...
Това вече е 3-ти месец и няма теч.... ще чакаме още за да видим какво ще стане

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

.
А аз точно по тази причина си купих нова дюза преди 2 седмици. Течеше между кабелите и казаха, че нямало управия. Пак се прекарах.....
Re: .
има оправия да знаешBaHka написа:А аз точно по тази причина си купих нова дюза преди 2 седмици. Течеше между кабелите и казаха, че нямало управия. Пак се прекарах.....
.
Дали само с канаколит става или има и друг "чалъм" за спиране на теч-а. Мисля че проблема е доста често срещан и би било полезно за много хора да разнищим случея. Все пак не е никак евтина тая дюза.
с канаколит не става нищо,но имам 30 000км с умна дуза ,с пренавита бубина и запълнена с епоксидна смолаBaHka написа:Дали само с канаколит става или има и друг "чалъм" за спиране на теч-а. Мисля че проблема е доста често срещан и би било полезно за много хора да разнищим случея. Все пак не е никак евтина тая дюза.

by ''kompleksa''
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
BaHka написа:Дали само с канаколит става или има и друг "чалъм" за спиране на теч-а. Мисля че проблема е доста често срещан и би било полезно за много хора да разнищим случея. Все пак не е никак евтина тая дюза.
С канаколит и да не е ама с поксипол или някой от течните метали на бизон ще стане като нова! А колко е цената на нова дюза? И изобщо за какви дюзи става въпрос-за бензин или за нафта...
Здравейте
иначе погледни тази тема колега за дюзите на tds, да не би и при теб проблема да е подобен.
Поздрави
dj_ennsy_1 написа:.... И изобщо за какви дюзи става въпрос-за бензин или за нафта...
fatix написа:Колеги имам проблем с последната(шестата) дюза започна да тече стабилно,смених маркучите за обратната нафта обаче продължава да тече!!!
Как мога да я оправя?

иначе погледни тази тема колега за дюзите на tds, да не би и при теб проблема да е подобен.
Поздрави
.
При мен проблема беше с "умната дюза". Протече откъм кабелите и тук всеки ми разправяше, че няма спасение. Нова на Авто + ми искаха 550 лв. В БМВ - Варна също толкова.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега , дай да ти пратя една от е39 да я оправиш . Срещу заплащане ,разбира се .На мен ми се вижда различна от на е34 -та. Струва ми се ,че тече между пласмасата и металната част на тялото.ivan. написа:с канаколит не става нищо,но имам 30 000км с умна дуза ,с пренавита бубина и запълнена с епоксидна смолаBaHka написа:Дали само с канаколит става или има и друг "чалъм" за спиране на теч-а. Мисля че проблема е доста често срещан и би било полезно за много хора да разнищим случея. Все пак не е никак евтина тая дюза.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Замислям се да навия Ваньо да направи една работилница за ТДС-и на форумци за ремонт на ГНП и "Умни" дюзи...
па мое да ме земе на работа 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

15 мнения
• Страница 1 от 1