Дайте съвет за поддръжка на 120д
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Mollov написа:Аз говоря малко според книжката, нямам личен директен поглед (от другата седмица ще имам)... така че ако при палене на колата е активирано автоматично - ок, съгласих се... ма според инструкциите в книжката не изглежда така.. т.е. не казват "ако си го спрял", ами "ето така се активира..."
Както и да е, така или иначе трябва да се внимава
![]()
Угасиш ли колата, при следващото палене всичко автоматично е включено отново.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- Mollov
- Мародератор
-
От книжката на 1-цата... официалната, на немски език... интересното е, че надписа "DTC" на таблото светва не като предупреждение за изключена опция, ами точно обратното... светва ти надпис "DTC", а не "сигналния триъгълник със стрелката около него"... и ако го преведеш от немски казва точно, че при натискането му го активираш... няма дума за това, че преди това си го спрял, или че при начално стартиране на колата си е активно по подразбиране...
P.S. Сега погледнах, че има възможности (като караш с вериги например), при които компютъра автоматично я активира сам, но за много кратко... а като го цъкнеш си е активна постоянно...

P.S. Сега погледнах, че има възможности (като караш с вериги например), при които компютъра автоматично я активира сам, но за много кратко... а като го цъкнеш си е активна постоянно...
Всъщност си напълно прав...
Activating DSC
Press the button again; the indicator lamps in the instrument cluster go out.
To control
If the indicator lamp flashes:
DSC controls the drive forces and brake forces.
If the indicator lamps are on:
DSC is deactivated.
DTC Dynamic Traction Control
DTC is a version of DSC in which the drive output is optimized for particular road conditions, e.g. unplowed snow-covered roads. The system
assures the maximal drive output, but with reduced driving stability. It is therefore necessary to drive with appropriate caution. You may find it useful to briefly activate DTC under the following special circumstances:
> When driving uphill on snow-covered roads, in slush or on unplowed, snow-covered roads
> When rocking a stuck vehicle free or starting off in deep snow or on loose ground
> When driving with snow chains
Activating DTC
Press the button; the indicator lamps for DTC in the instrument cluster come on.
To control
DTC controls the drive forces and brake forces.
DTC has been activated.
Deactivating DTC
Press the button again; the DTC indicator lamps in the instrument cluster go out.
Е92 iDrive manual
Аз както го знам, като свети е ИЗКЛЮЧЕНА системата, като не свети НИЩО - всичко е АКТИВНО.
Объркан съм или са ми много Джаковете...

Activating DSC
Press the button again; the indicator lamps in the instrument cluster go out.
To control
DSC controls the drive forces and brake forces.
DSC is deactivated.
DTC Dynamic Traction Control
DTC is a version of DSC in which the drive output is optimized for particular road conditions, e.g. unplowed snow-covered roads. The system
assures the maximal drive output, but with reduced driving stability. It is therefore necessary to drive with appropriate caution. You may find it useful to briefly activate DTC under the following special circumstances:
> When driving uphill on snow-covered roads, in slush or on unplowed, snow-covered roads
> When rocking a stuck vehicle free or starting off in deep snow or on loose ground
> When driving with snow chains
Activating DTC
Press the button; the indicator lamps for DTC in the instrument cluster come on.
To control
DTC controls the drive forces and brake forces.
DTC has been activated.
Deactivating DTC
Press the button again; the DTC indicator lamps in the instrument cluster go out.
Е92 iDrive manual
Аз както го знам, като свети е ИЗКЛЮЧЕНА системата, като не свети НИЩО - всичко е АКТИВНО.
Объркан съм или са ми много Джаковете...

- Mollov
- Мародератор
-
Мдам... само че като гледам постоянното активиране на DTC май не е много добре... особено, ако не искаш максимален drive output with rediced driving stability...
P.S. В случая с DTC нещата са малко по-различни... тва е нещо като помощна система, която ти трябва в определени случаи... затва вероятно в някои случаи (като например ако караш с вериги) е добре да работи постоянно, а не да го чакаш да се усети да сработи... и затва ти дават шанс да си го пуснеш постоянно да работи

P.S. В случая с DTC нещата са малко по-различни... тва е нещо като помощна система, която ти трябва в определени случаи... затва вероятно в някои случаи (като например ако караш с вериги) е добре да работи постоянно, а не да го чакаш да се усети да сработи... и затва ти дават шанс да си го пуснеш постоянно да работи

Това, няма никаква логика... като се правят глупости с колата се ИЗКЛЮЧВАТ всички системи, докато не светне онова хубаво удивително значе със заобикаляща го стрелка, чрез задържане на бутона DTC
Когато няма никаква индикация на таблото, всички системи са включени и при необходимост се задействат, примерно при kick-down и гладък асфалт

Когато няма никаква индикация на таблото, всички системи са включени и при необходимост се задействат, примерно при kick-down и гладък асфалт

- Mollov
- Мародератор
-
Еми няма, няма, ма глей кво пише... ако искаш ходи да питаш в Камор или директно BMW, че на твойто 335 ще му обърнат повече внимание
Честно казано, според мен има логика в този начин... щото DTC-то явно не е система, която да ти е активна постоянно (поне при нормални условия)... особено щом ти понижава driving stability... малко ще е алогично на фона на идеята да имаш активирани системи за стабилност... НО при определени ситуации е добре да е активна... И ТОГАВА си я активираш... или чакаш компа да се сеща сам, ма явно го прави на много къси интервали, което в тия случай май "не е оферта"...

Честно казано, според мен има логика в този начин... щото DTC-то явно не е система, която да ти е активна постоянно (поне при нормални условия)... особено щом ти понижава driving stability... малко ще е алогично на фона на идеята да имаш активирани системи за стабилност... НО при определени ситуации е добре да е активна... И ТОГАВА си я активираш... или чакаш компа да се сеща сам, ма явно го прави на много къси интервали, което в тия случай май "не е оферта"...

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series