масло за двигателя.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Пуснато на: 03 Окт 2008, 15:40 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
marione написа:
.....
Някои по компетентен може ли да каже на 10 000 км колко е нормално да изгори
Слагам само масло КАСТРОЛ - BMW защото било съвмесна разработка на двете фирми и е създадено специялно за наште коли
Не претендирам да съм много компетентен, но, според ръководството за ползване на БМВ, до 1,5 л/1000 км разход на масло за дизеловите мотори е нормален разход. Демек за 10 000 км би се сметнало за нормално да изгори 15 литра масло...
...Ама ако не слизаш сомо и единствено от "Монца"
Тази тема, както и доста от предишните й подобни, започва да повтаря разисквани проблеми. Преборете мързела и почетете макло повече. По-добре изкарай някоя стара тема, в която има много от тук зададените въпроси, от колкото да се започва същата дискусия в нова тема. И отново и отново, разхвърляни на всякъде във времето еднакви теми, а пък новата полезна информация - 0,05% от всичко писано!
ВЪВ ФОРУМА СЕ ПОВТАРЯТ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА И ТЕМИ И ТУК ТАМЕ СЕ ДОПЪЛВА НЕЩО И ТОВА МЕ РАДВА ЗАЩОТО АКО НЕ СЕ ПУСКАТ И ТЕЗИ ПОВТАРЯЩИ СЕ ТЕМИ НЯМА ДА ИМА НИЩО НОВО
ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА МНОГО КОМПЕТЕНТНИ И ДА КАСТРИТЕ ВСЕКИ КОИТО Е ПУСНАЛ НОВА ТЕМА БЕЗ ДА Е ПОЛЗВАЛ ТЪРСАЧКАТА ЗАЩОТО ПРЕКАЛЕНО ТРУДНО СЕ РАБОТИ С НЕЯ И ПО ТОЗИ НАЧИН ГОНИТЕ МОМЧЕТАТА И МОМИЧЕТАТА КОИТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПОПАДАТ В ФОРУМА
ПРЕБОРЕТЕ ЕГОТО СИ НА ГОЛЕМИ ПОЗНАВАЧИ И ТОЛЕРИРАИТЕ ВСЕКИ КОИТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПИШЕ ТУК
МАИ СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ В ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО И ФОРУМА ЩА ВИ СТАНЕ ИЗЛИШЕН
ТЪРПЯ КРИТИКИ ДАВАИТЕ НО ПОЕМЕТЕ И ТАЗИ ОТ МЕН А ТЯ Е МНОГО НА МЯСТО
--------------------------------------------------------------------------------
marione написа:
.....
Някои по компетентен може ли да каже на 10 000 км колко е нормално да изгори
Слагам само масло КАСТРОЛ - BMW защото било съвмесна разработка на двете фирми и е създадено специялно за наште коли
Не претендирам да съм много компетентен, но, според ръководството за ползване на БМВ, до 1,5 л/1000 км разход на масло за дизеловите мотори е нормален разход. Демек за 10 000 км би се сметнало за нормално да изгори 15 литра масло...
...Ама ако не слизаш сомо и единствено от "Монца"
Тази тема, както и доста от предишните й подобни, започва да повтаря разисквани проблеми. Преборете мързела и почетете макло повече. По-добре изкарай някоя стара тема, в която има много от тук зададените въпроси, от колкото да се започва същата дискусия в нова тема. И отново и отново, разхвърляни на всякъде във времето еднакви теми, а пък новата полезна информация - 0,05% от всичко писано!
ВЪВ ФОРУМА СЕ ПОВТАРЯТ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА И ТЕМИ И ТУК ТАМЕ СЕ ДОПЪЛВА НЕЩО И ТОВА МЕ РАДВА ЗАЩОТО АКО НЕ СЕ ПУСКАТ И ТЕЗИ ПОВТАРЯЩИ СЕ ТЕМИ НЯМА ДА ИМА НИЩО НОВО
ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА МНОГО КОМПЕТЕНТНИ И ДА КАСТРИТЕ ВСЕКИ КОИТО Е ПУСНАЛ НОВА ТЕМА БЕЗ ДА Е ПОЛЗВАЛ ТЪРСАЧКАТА ЗАЩОТО ПРЕКАЛЕНО ТРУДНО СЕ РАБОТИ С НЕЯ И ПО ТОЗИ НАЧИН ГОНИТЕ МОМЧЕТАТА И МОМИЧЕТАТА КОИТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПОПАДАТ В ФОРУМА
ПРЕБОРЕТЕ ЕГОТО СИ НА ГОЛЕМИ ПОЗНАВАЧИ И ТОЛЕРИРАИТЕ ВСЕКИ КОИТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПИШЕ ТУК
МАИ СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ В ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО И ФОРУМА ЩА ВИ СТАНЕ ИЗЛИШЕН
ТЪРПЯ КРИТИКИ ДАВАИТЕ НО ПОЕМЕТЕ И ТАЗИ ОТ МЕН А ТЯ Е МНОГО НА МЯСТО
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
zlobicar написа:Ако си доволен от кастрола няма смисъл да го сменяш,според мен все пак кастрол е една от най добрите марки масла.
Подкрепям напълно и аз съм с 10w40,сипвам и карам.
На около 10к километри ми гори около литър масло

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Здравеъте колеги, нескам да пускам друга тема затова ще ползвам тази на колегата(за което се извинявам).Кое е наи доброто масло за Е39 520 '98 година?Благодаря предварително 

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
най-доброто е при дилъра на бмв във Варна, полусинтетично, а ако искаш най-доброто, синтетично

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Kristopher написа:най-доброто е при дилъра на бмв във Варна, полусинтетично, а ако искаш най-доброто, синтетично
Ама и аз винаги се чудя на всяка една такава тема за масло!Толкова ли е скъпо да се взема масло от оторизиран сервиз/магазин, че все за някакви други марки си говорите

В интерес на истината, аз дори и не знам каква марка е това, което ми дават от Варна Карс.На него си пише BMW 5w40 и май това е всичко

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
mad_presley написа:Kristopher написа:най-доброто е при дилъра на бмв във Варна, полусинтетично, а ако искаш най-доброто, синтетично
Ама и аз винаги се чудя на всяка една такава тема за масло!Толкова ли е скъпо да се взема масло от оторизиран сервиз/магазин, че все за някакви други марки си говорите
В интерес на истината, аз дори и не знам каква марка е това, което ми дават от Варна Карс.На него си пише BMW 5w40 и май това е всичко
Колко ти струва литъра масло от оторизиран сервиз?Колко литра ти събира двигателя?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
520_i написа:
Колко ти струва литъра масло от оторизиран сервиз?Колко литра ти събира двигателя?
24-25лв е литър масло, 6.5л събира двигателя.Един път вземам по 7л и така на следващата смяна вземам 6л.
Масления филтър също е 25лв.
Цените са +/- 2лв, за по голяма точност трябва да погледна фактурата.
Общо взето, една смяна на масло излиза ~200лв с оригинално масло и филтър

- 520_i
- младши ентусиаст
-
mad_presley написа:520_i написа:
24-25лв е литър масло, 6.5л събира двигателя.Един път вземам по 7л и така на следващата смяна вземам 6л.
Масления филтър също е 25лв.
Цените са +/- 2лв, за по голяма точност трябва да погледна фактурата.
Общо взето, една смяна на масло излиза ~200лв с оригинално масло и филтър
Сега карам с кастрол 10W40 20л. литъра и филтър на bosch 23лв,смяната и на мен ми излиза около 200лв. В Дару Кар ми предлагат масло за 35л.литъра и маслен филтър окло 35л и той.

- 520_i
- младши ентусиаст
-
NetWar написа:е аз утре ще ходя ж дару и ми казаха цена 26 лв. за литър + филтър и работа безплатно . 525 tds 10W40

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
NetWar написа:е аз утре ще ходя ж дару и ми казаха цена 26 лв. за литър + филтър и работа безплатно . 525 tds 10W40
Ти това БЕЗПЛАТНОТО го остави!!!То си е включено в цената на маслото.Безплатно ще ти е ако сам си го смениш.Аз поне така правя и не ми са ми се счупили ръцете.Не е толкова сложно

- simke78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E63 650
- Мечтае да кара: BMW М6
БМВ 520и с автоматична скоростна кутия
Колеги моля ви кажете ми дали трябва да си сменя маслото в скоростната кутия,като е автоматична?Някои казват,че не трябва,а други,че трябва на 150000к.Колата ми е 1998.Засега нямам проблеми,но ако трябва бих го сменил!ПОМАГАИ ТЕ
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4