Кофти ситуация след воден удар
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Кофти ситуация след воден удар
Изкривих биела и счупих бутало. ОК
Купих биела с бутало от колегата "nik"OK
Но... Оказа се че новото бутало и биела(които всъщност са втора употреба) са с 20 грама по-леки от моите, Какво да правя с тези 20 грама
Има ли проблем ако намаля другите биели с 20 грама?(там да се изпили от тежеста на петите)
Има ли начин да добавя 20 грама на новата стара биела?
Забравих да кажа че на моите биели има щампа C5 а на купената B6
Ако има разлика да търся ли биела по щампата или да си нося кантарчето с мен?
Помагайте моля ви (не издържам вече да ми изпадат зъбите в клиото на баща ми)

Купих биела с бутало от колегата "nik"OK
Но... Оказа се че новото бутало и биела(които всъщност са втора употреба) са с 20 грама по-леки от моите, Какво да правя с тези 20 грама
Има ли проблем ако намаля другите биели с 20 грама?(там да се изпили от тежеста на петите)
Има ли начин да добавя 20 грама на новата стара биела?
Забравих да кажа че на моите биели има щампа C5 а на купената B6
Ако има разлика да търся ли биела по щампата или да си нося кантарчето с мен?
Помагайте моля ви (не издържам вече да ми изпадат зъбите в клиото на баща ми)

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Според мен, търси мотовилка като другите. Тези 20гр смятам, че могат да ти докарат вибрации при високи обороти. Целия коляномотовилков механизъм е смятан и съответно на коляновия вал са изработени балансиращи противотежести.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Sivako
- младши ентусиаст
-
AGD написа:Според мен, търси мотовилка като другите. Тези 20гр смятам, че могат да ти докарат вибрации при високи обороти. Целия коляномотовилков механизъм е смятан и съответно на коляновия вал са изработени балансиращи противотежести.
Да много са 20грама като се има предвид че всичките (комплект Бутало с биела) тежат точно 1.264грама и мисля варианта за купуване на друга биела.
А по щампата на петата ли да търся биелата?
И как да разбера дали е изкривен коленовият вал?
Последна промяна Sivako на 08 Окт 2008, 10:37, променена общо 1 път
- Sivako
- младши ентусиаст
-
Ca_Ma написа:много жалко колега, кога взе тдс-а кога стана белята ?
обясни малко точно какво стана ако не те затруднява, воден удар, на какво се дължи
Еми возех си се на топличко и гледам локва (преди киноцентъра) почудих се да мина ли или не,изчаках малко минаха няколко коли и си викам няма страшно
Тръгвам си на първа газ,водата както обикновенно се изтласкваше настрани по средата на локвата съм(то не беше локва а цяло езеро)обаче отсреща идваха две коли разминах се с тях но след тях бяха направили малка вълна като ме удари вълничката видях водата как се качва на предният капак,а тя смуче въздух от бъбреците и тъпака не я изгасих да изчакам а продължих напред но малко щото сама изгасна.
И от там дойде най голямата глупост Запалих я чу се нещо баам бааам и изгасна вовек и веков.
Резултата: биела под формата на буквата S и счупено бутало
В нас и разглобих двигателя колко вода изтече само...
Смукателни тръби към200грама
6ти цилиндър до горе
турбо и там около 200 300 грама
Интеркулера догоре незнам колко е събрал.
Така че ВИДИТЕ ЛИ ЛОКВА ВРЪЩАЙТЕ СЕ поне аз така мисля да го правя в бъдеще.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
Бензиновите са по малко застрашени но все пак внимавай
А като разходи се надявам към 700 800лв да ми стигнат без работа щото аз си я правя.
А като разходи се надявам към 700 800лв да ми стигнат без работа щото аз си я правя.
- боцко
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520,523
аре
аре и аз да се направя на отворен 20 грама са мнооооого, разлики в допуск до 5 грама се смятат за сполучливи, при вала вси4ко е лотария- дали го е изкривил удара?!- вала на балансмашина и тогава събираи и не забравяи че и при 1 бутало разработваш . Аз ако сам на теб 6те го сваля един ремонтен размер вала -шлаиф .Така и така си го отворил нови лагери , биела+бутало от иденти4ен мотор с твоия напасваш ключовете на едни нови сегменти само на 4упеното бутало и разработваш
(ако не е крив и може да се пришлаифа въобще)

- Sivako
- младши ентусиаст
-
Днес купих биела и я събрах с буталото от по-леката биела резултатът е 3грама разлика,консултирах се с доста майстори и ми казаха че над 5 грама е фатално така че я сложих,утре или вдругиден чакам да ми върнат главата от шлайф и ще пиша как бачка колата.
Не е лошо да има раздел направи си сам 

Колега, съжалявам за случката! Само да добавя че и аз минах оттам в Неделя и "гьола" беше като селски микроязовир...
Минаваха коли и аз като тебе си викам айде да минат двама - трима да видя дали няма и дупки в тая гадост отпред, изчаках да се успокоят вълните и айдее... Точно минах и видях няколко "гъзарчета", които яко ръчкаха в гьола вероятно нямаха идея какво следва от това...
Според мене не беше лошо да викнеш КАТ на място, да снимаш положението и после СЪД ДО ДУПКА на скапаната община! Има вече няколко случая на хора осъдили общината заради дупки, липсващи капаци на шахти и какво ли не. Може да не става бързо, но в един прекрасен момент щеше да си върнеш парите.
С пожелания за сполучлив ремонт и скорошно излизане по пътищата

Според мене не беше лошо да викнеш КАТ на място, да снимаш положението и после СЪД ДО ДУПКА на скапаната община! Има вече няколко случая на хора осъдили общината заради дупки, липсващи капаци на шахти и какво ли не. Може да не става бързо, но в един прекрасен момент щеше да си върнеш парите.
С пожелания за сполучлив ремонт и скорошно излизане по пътищата

Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!
- Каква яка графика!
- Sivako
- младши ентусиаст
-
Дойде ми идеята за кат ама чак като си прибрах колата, там не мислех изобщо толкова ме беше яд
, Един пич с джип ме издърпа до баирчето а аз бях толкова нервиран че за момент реших да се пусна и да се ударя в някой стълб и по този начин да ми покрият щетата застрахователите.
Добре че се осъзнах навреме
Преди малко я запалих обаче нещо ми се чу като тракане и я изгасих а и ми падна акумулатора за втори опит,така че очаквайте продължение на тъжната ми история

Добре че се осъзнах навреме

Преди малко я запалих обаче нещо ми се чу като тракане и я изгасих а и ми падна акумулатора за втори опит,така че очаквайте продължение на тъжната ми история

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Много гадно преживяване няма спор !
Обаче се чудя какво толкова си се замислил преди да минеш ?
Аз тази локва мисля, че я знам много добре къде се намира и тя я има винаги когато завали или има сняг, защото там до колкото знам няма канализация...
Е, допреди известно време на мен ми се налагаше всеки ден да минавам по тоя път, понеже бившата живееше в драгалевци и точно през тази локва с под 60 - 80 км/ч никога не съм минавал...
Принципно през локви гледам никога да не минавам бавно за да може водата да се изблъска настрани и да няма поражения от твоя сорт, с изключение на случаите когато наоколо има хора, дето може да пострадат, но обикновенно хора и голяма локва накуп трудно се срещат, иначе през малките минавам бавно...
Обаче се чудя какво толкова си се замислил преди да минеш ?
Аз тази локва мисля, че я знам много добре къде се намира и тя я има винаги когато завали или има сняг, защото там до колкото знам няма канализация...
Е, допреди известно време на мен ми се налагаше всеки ден да минавам по тоя път, понеже бившата живееше в драгалевци и точно през тази локва с под 60 - 80 км/ч никога не съм минавал...
Принципно през локви гледам никога да не минавам бавно за да може водата да се изблъска настрани и да няма поражения от твоя сорт, с изключение на случаите когато наоколо има хора, дето може да пострадат, но обикновенно хора и голяма локва накуп трудно се срещат, иначе през малките минавам бавно...
- Sivako
- младши ентусиаст
-
boby29 написа:Колега, някакво развитие? Докъде стигнаха нещата?
Леле да ти кажа забравих за тази тема, Колата е ОК върви си както преди сложих бутало и биела с 2 или 3 грама по леки но след консултация с един куп майстори и всички ми казваха че над 5грама е фатално.
След като я запалих я откарах на майстор който ми направи и центровката (след намесата му разхода ми падна от 13 на 9.5 градско)
Преди 20мин. Я взех от друг майстор който ми опъна веригата и сега изчезнаха проблемите и със "Топлият старт"
И така Вече пак съм горд собственик на БМВ
Каращ я само когато не вали обаче

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2