Кога наи после ще ни се разреши да караме с БГ-книжки в ЕС?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3er E46 N42 2003
- Мечтае да кара: X6 hamann tycoon
Кога наи после ще ни се разреши да караме с БГ-книжки в ЕС?
по принцип знам че е разрешено само 6 месеца след като си регистриран в дадена даржава от ЕС,аз обаче си карах поне 2 години докато не ме хванаха
... са ше плаштам нема такива суми глоба и на всичкото отгоре триабва да си карам наново курсовете,вапреки тва аz продалжавам да си карам баварката и ако ме хванат напрао незнам...вьпроса ми е... някои не е ли чул кога ще бъде ве4е легално това?Аз чух,че скоро щяло да има некво спораzумение,вапроса е кога...има ли смисал да плащам нема такива суми за нова книжка или да чакам...

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
пич влез в ритъма на живота и не се занимавай с глупости ...
Споразумение между БГ и ЕС (Германия) не е имало 50 год. и поне още 5 няма да има. Ако през 2007 влезем в ЕС, ще имаме право да караме там и автоматично след 6 месеца да смениш книжката с немска.
Ама си помисли до 2007 колко дни страх са ...
През 2001 год. бях спрян от полицай за проверка с БГ книжка, следва глоба от 2000 ДМ и възражение от моя страна ... след като се видяхме със съдията, ми останаха 2000 ДМ глоба и 200 ДМ на адвокат ...
2 месеца след това имах немска книжка ... но няма да ти казвам каква е глобата ако те хванат повторно през това време на пътя ... да не говорим, че застраховката няма и 1 цент да ти плати ако направиш катастрофа на пътя (виж условията на застраховане, които са еднакви за всички компании)
колата, главата и риска си е твой ... но бих те посъветвал да дадеш 400 ЕУР и да си вземеш изпита за немска книжка ... за да няма после "да бе мирно седяло, не би чудо видяло"
Споразумение между БГ и ЕС (Германия) не е имало 50 год. и поне още 5 няма да има. Ако през 2007 влезем в ЕС, ще имаме право да караме там и автоматично след 6 месеца да смениш книжката с немска.
Ама си помисли до 2007 колко дни страх са ...
През 2001 год. бях спрян от полицай за проверка с БГ книжка, следва глоба от 2000 ДМ и възражение от моя страна ... след като се видяхме със съдията, ми останаха 2000 ДМ глоба и 200 ДМ на адвокат ...
2 месеца след това имах немска книжка ... но няма да ти казвам каква е глобата ако те хванат повторно през това време на пътя ... да не говорим, че застраховката няма и 1 цент да ти плати ако направиш катастрофа на пътя (виж условията на застраховане, които са еднакви за всички компании)
колата, главата и риска си е твой ... но бих те посъветвал да дадеш 400 ЕУР и да си вземеш изпита за немска книжка ... за да няма после "да бе мирно седяло, не би чудо видяло"

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
Breyton написа::OT: Абе пичове вие в кои градове стеАко сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче
DD

да ни е честит първия сняяяяяяяг

- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
да бе човече сагласен сам обаче тея яко ме влачат с дата zа изпита и не ми се ходи с автобуса.... освен тва вав всеки град е различно... иначе яко треперя сега зад волана ако видя патрулка сигурно 6е получа инфаркт дееа... така или иначе аз сега си уча листовките и 6е цакам евро zа книжката
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
Breyton написа::OT: Абе пичове вие в кои градове стеАко сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче
DD
ти яко DAIMLERCHRYSLER FERIEN-ka ми се вижда6 батенце
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
PESCHO написа:да бе човече сагласен сам обаче тея яко ме влачат с дата zа изпита и не ми се ходи с автобуса.... освен тва вав всеки град е различно... иначе яко треперя сега зад волана ако видя патрулка сигурно 6е получа инфаркт дееа... така или иначе аз сега си уча листовките и 6е цакам евро zа книжката
отиваш в петък и правиш Sehetest и Erste Hilfe курс (40 ЕУР), после се записваш в едно най-ефтиното Fahrschule (130 ЕУР) и после със всичките лисчета отиваш в Führerscheinstelle-то да подадеш документи (45 ЕУР). След 4 до 6 седмици получава твоето училище разрешение за изпит и можеш да се състезаваш с инструктура ... изпита е 130 теориа и 180 практика
servus
- Azrail
- UFO Pilot
-

Аз съм в Констанц, наистина бихме могли да се съберем Българските БМВ-ентусиасти в Германия

Иначе за книжките - ЧеГиВара (

MORE BEER!
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
PESCHO написа:Breyton написа::OT: Абе пичове вие в кои градове стеАко сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче
DD
ти яко DAIMLERCHRYSLER FERIEN-ka ми се вижда6 батенце
Кракът ми не е стъпвал там батка.Пусто разрешително за работа

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
Breyton написа: Кракът ми не е стъпвал там батка.Пусто разрешително за работаDD

Azrail къде беше това Констанц !?
Ако ще си ходите за БГ за коледа се разберете да пътувате заедно и така или иначе ще минете през меката на БМВ-то и ще се съберем

- Azrail
- UFO Pilot
-

www.meinestadt.de

Иначе аз ще си ходя за Коледа, ама със самолет от Цюрих. Дайте наистина да се организираме, ама според мен трябва да се отвори нова тема..., стига с тези OffTopic...
MORE BEER!
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Eми аиде де. Ама то ние с CheGevara в един град не можеме да се засе4еме, но а3 съм 100% 3А една сре6та.
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
А към PESCHO
Колега може ли така да се излага6, преди няколко месеца пита и ти се ка3а как седят не6ата.http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=91601&highlight=#91601
Маи сам си си виновен. Следва6тия път умната.

Маи сам си си виновен. Следва6тия път умната.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2