Кога наи после ще ни се разреши да караме с БГ-книжки в ЕС?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E46 N42 2003
Мечтае да кара: X6 hamann tycoon

Кога наи после ще ни се разреши да караме с БГ-книжки в ЕС?

Мнение от PESCHO » 09 Ное 2004, 15:16

по принцип знам че е разрешено само 6 месеца след като си регистриран в дадена даржава от ЕС,аз обаче си карах поне 2 години докато не ме хванаха :bcry: ... са ше плаштам нема такива суми глоба и на всичкото отгоре триабва да си карам наново курсовете,вапреки тва аz продалжавам да си карам баварката и ако ме хванат напрао незнам...вьпроса ми е... някои не е ли чул кога ще бъде ве4е легално това?Аз чух,че скоро щяло да има некво спораzумение,вапроса е кога...има ли смисал да плащам нема такива суми за нова книжка или да чакам... :help: :?:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 09 Ное 2004, 15:28

пич влез в ритъма на живота и не се занимавай с глупости ...

Споразумение между БГ и ЕС (Германия) не е имало 50 год. и поне още 5 няма да има. Ако през 2007 влезем в ЕС, ще имаме право да караме там и автоматично след 6 месеца да смениш книжката с немска.
Ама си помисли до 2007 колко дни страх са ...

През 2001 год. бях спрян от полицай за проверка с БГ книжка, следва глоба от 2000 ДМ и възражение от моя страна ... след като се видяхме със съдията, ми останаха 2000 ДМ глоба и 200 ДМ на адвокат ...

2 месеца след това имах немска книжка ... но няма да ти казвам каква е глобата ако те хванат повторно през това време на пътя ... да не говорим, че застраховката няма и 1 цент да ти плати ако направиш катастрофа на пътя (виж условията на застраховане, които са еднакви за всички компании)

колата, главата и риска си е твой ... но бих те посъветвал да дадеш 400 ЕУР и да си вземеш изпита за немска книжка ... за да няма после "да бе мирно седяло, не би чудо видяло" :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 09 Ное 2004, 15:32

:OT: Абе пичове вие в кои градове сте :?: Ако сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче :DDD

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 09 Ное 2004, 15:34

Breyton написа::OT: Абе пичове вие в кои градове сте :?: Ако сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче :DDD

:OT: 200 km на юг съм ... виж картинката по долу :lol:
да ни е честит първия сняяяяяяяг :DDD

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PESCHO » 09 Ное 2004, 15:36

да бе човече сагласен сам обаче тея яко ме влачат с дата zа изпита и не ми се ходи с автобуса.... освен тва вав всеки град е различно... иначе яко треперя сега зад волана ако видя патрулка сигурно 6е получа инфаркт дееа... така или иначе аз сега си уча листовките и 6е цакам евро zа книжката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PESCHO » 09 Ное 2004, 15:37

ТРИЕР

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PESCHO » 09 Ное 2004, 15:39

Breyton написа::OT: Абе пичове вие в кои градове сте :?: Ако сте близо до Щутгарт може да си спретнем едно мини съборче :DDD

ти яко DAIMLERCHRYSLER FERIEN-ka ми се вижда6 батенце

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 09 Ное 2004, 15:42

PESCHO написа:да бе човече сагласен сам обаче тея яко ме влачат с дата zа изпита и не ми се ходи с автобуса.... освен тва вав всеки град е различно... иначе яко треперя сега зад волана ако видя патрулка сигурно 6е получа инфаркт дееа... така или иначе аз сега си уча листовките и 6е цакам евро zа книжката

отиваш в петък и правиш Sehetest и Erste Hilfe курс (40 ЕУР), после се записваш в едно най-ефтиното Fahrschule (130 ЕУР) и после със всичките лисчета отиваш в Führerscheinstelle-то да подадеш документи (45 ЕУР). След 4 до 6 седмици получава твоето училище разрешение за изпит и можеш да се състезаваш с инструктура ... изпита е 130 теориа и 180 практика

servus

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 09 Ное 2004, 15:54

:OT:
Аз съм в Констанц, наистина бихме могли да се съберем Българските БМВ-ентусиасти в Германия :) Какво ще кажете? Аз съм с две ръце "ЗА!".

Иначе за книжките - ЧеГиВара ( :lol: ) го каза най-добре. В нашия град цените са същите, :arrow: навсякъде са така. Недей да се правиш на луд, дай 400 евро сега, отколкото 5000 после. А и доколкото аз съм чувал, дори и затвор те заплашва...
MORE BEER!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 09 Ное 2004, 16:06

PESCHO написа:

ти яко DAIMLERCHRYSLER FERIEN-ka ми се вижда6 батенце

Кракът ми не е стъпвал там батка.Пусто разрешително за работа :DDD

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 09 Ное 2004, 16:34

Breyton написа: Кракът ми не е стъпвал там батка.Пусто разрешително за работа :DDD

:OT: ми ти ако си отишъл с това червеното на снимката, не само няма да те пуснат ами и едно SLK ще ти пуснат да те гони ... та чак до Мюнхен :DDD :DDD
Azrail къде беше това Констанц !?
Ако ще си ходите за БГ за коледа се разберете да пътувате заедно и така или иначе ще минете през меката на БМВ-то и ще се съберем :DDD

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 09 Ное 2004, 16:39

:OT:
www.meinestadt.de :arrow: виж си сам къде е, трудно е за обяснение :DDD
Иначе аз ще си ходя за Коледа, ама със самолет от Цюрих. Дайте наистина да се организираме, ама според мен трябва да се отвори нова тема..., стига с тези OffTopic...
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 10 Ное 2004, 0:09

Eми аиде де. Ама то ние с CheGevara в един град не можеме да се засе4еме, но а3 съм 100% 3А една сре6та.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 10 Ное 2004, 0:14

А към PESCHO :arrow: Колега може ли така да се излага6, преди няколко месеца пита и ти се ка3а как седят не6ата.http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=91601&highlight=#91601
Маи сам си си виновен. Следва6тия път умната.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от playordie » 11 Ное 2004, 15:12

аz сЪм по средата на щутгарт и миунхен в улм. Ама нема кола ... ако някой се навие да ме zеме :D
Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!

Следваща

Назад към Основен Форум