покупка на Е39 въпрос?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kireto_007
- Потребител
-
покупка на Е39 въпрос?
Здравейте колеги. Изкам да ви задам няколко въпроса.Досега не съм имал автомобил от тази марка,харесал съм си 525тдс 98г. за около 10хил лева,заслужава ли си покупката.четох из форума че Е39 имат проблем с рейката която, не е никак евтина а също така и проблеми с паленето на топъл двигател,при всички Е 39-КИ ли се среща този проблем.Благодаря ви предварително.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Аз е39тки съм виждал тук там, не ги разбирам много, ама всичко е до поддръжка.
За 10 хилки ми се струва много трудно да уцелиш хубава е39тка, ама ти си знаеш. Успех.
За 10 хилки ми се струва много трудно да уцелиш хубава е39тка, ама ти си знаеш. Успех.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Ммда, за 10 хлв някой трябва да ти я подари, освен ако не е на 400 хкм. Защото тази кола е все пак луксозно возило и предни собственик е направил доста разходи по поддръжката й, от които е редно поне 20-30 % да му бъдат възвърнати, нали така? Ако си дал примерно 2400 лв за нова рейка, или си направил пълно ТО2 и ти е паднала възможност за обновяване на автопарка, едва ли ще си продадеш ТДС-ката от 98 г. за по-малко от 13хлв.
А по твойте въпроси има писани доста теми във подфорума, така че почети малко - хубавите работи искат малко жертви
А по твойте въпроси има писани доста теми във подфорума, така че почети малко - хубавите работи искат малко жертви

- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м Трезвен!!!
- Детайли за колата: Е39, 525 тдс
Колега обърни внимание на охладителната система......................................незнам за рейката, но с охлаждането определено имат проблем.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Аз също съм замислил инвестиция в Е39, но в 525D ..
С интерес чета всички теми, отнасящи се за проблемите и поддръжката на Е39-ките, но надали ще се разубедя в закупуването на биймъра.
Какво мислите за 525д седан на Е39 ?
С интерес чета всички теми, отнасящи се за проблемите и поддръжката на Е39-ките, но надали ще се разубедя в закупуването на биймъра.
Какво мислите за 525д седан на Е39 ?
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Многооо фолям и тоvladibkolev написа:Колега обърни внимание на охладителната система......................................незнам за рейката, но с охлаждането определено имат проблем.

Последна промяна i4koo на 03 Окт 2008, 10:50, променена общо 1 път
Нищо лично ,Просто бизнес !
Мнооого многооооо по добрия избор е 520 с много по читав мотор и по евтина подръжка на агрегата
И друго нафтата в БГ е с много променливо качество и зимата има голяма вероятност да си имаш грижи
Виж в форума колко теми има с непали дизела
проблем с охладителната система и прочие и прочие
Взимаи бензинов и колкото по голяма кубатура толкова повече ще те радва
УСПЕХ при покупката и знаи че колкото повече караш такава кола толкова повече ще се влюбваш в нея
И друго нафтата в БГ е с много променливо качество и зимата има голяма вероятност да си имаш грижи
Виж в форума колко теми има с непали дизела
проблем с охладителната система и прочие и прочие
Взимаи бензинов и колкото по голяма кубатура толкова повече ще те радва
УСПЕХ при покупката и знаи че колкото повече караш такава кола толкова повече ще се влюбваш в нея
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Мили кандидат колеги, във форума има отговорите на всички ваши въпроси. Влизате в (Е39), най отгоре са важните теми като (Детски болести и за каращите дизел) и (резервни част и цени), после се "разходете" из темите в подфорума и ще откриете нужната информация. Все пак, това е форум на БМВ и никой няма да ви каже да НЕ си купувате такова (то е ясно). Обективно мнение кое е по добре дизел, или бензин също няма как да получите (защото всеки си хвали това което кара, в общи линии)
Е, това е "помощта" от мен, успех в избора!:)
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
DjFace написа:Мили кандидат колеги, във форума има отговорите на всички ваши въпроси. Влизате в (Е39), най отгоре са важните теми като (Детски болести и за каращите дизел) и (резервни част и цени), после се "разходете" из темите в подфорума и ще откриете нужната информация. Все пак, това е форум на БМВ и никой няма да ви каже да НЕ си купувате такова (то е ясно). Обективно мнение кое е по добре дизел, или бензин също няма как да получите (защото всеки си хвали това което кара, в общи линии)
Цял ден се ровичкам .. просто исках нещо конкретно..
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Напълно те разбирам и предишният ми пост е с най добри чувства (в случай, че си ме разбрал погрешно), но от опит ти казвам, че тази тема ще се превърне в един безкраен спор на финала (за дизела, бензина и пр.) и модераторите ще я заключат. Затова ти препоръчвам (както и на човека пуснал темата) да се възползвате от търсачката. За съжаление, аз не мога да ти дам инфо за 525Д защото карам 520 бензин. Единствено мога да споделя, че си купих БМВ-то почти случайно и имах известни предразсъдъци, но Е39 се оказа автомобил на ниво и, ако попаднеш на добър екземпляр няма да съжаляваш за избора си, още повече, че си се насочил към фейслифта където (както се говори) повечето от "детските болести" на модела са решени. Управлява се изключително добре, возията му е много добра, спира много добре, безшумен, удобен и пр. и пр.
Хайде, че се отплеснах нещо в писане
Хайде, че се отплеснах нещо в писане
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Първоначалната ми идея беше за взимане на 520и, но бях убеден, че моторчето е слабичко за това купе. Иначе ако не успят да ми намерят 525д ще трябва да се задоволя с 520и. Но всичко с времето си. Поръчал съм вече да ми търсят и като се върна в България към декември се надявам да има резултат и направо да скачам в самолетчето. 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
От септември 2000 520и е 170 кс. и као си решил да внасяш кола, имай предвид, че е акцизен - плюс още 4400 лв. към цената. А предния мотор 150 кс. е в производство до средата на 2003 но се среща много рядко, обикновенно ако е сменян стария М52.
Към момента 525д се оказва най-доброто решение за мераклиите с не толкова неограничени финансови средства.
Това е мое лично мнение и не ангажирам и не предизвиквам за спорове никого с него.
Към момента 525д се оказва най-доброто решение за мераклиите с не толкова неограничени финансови средства.
Това е мое лично мнение и не ангажирам и не предизвиквам за спорове никого с него.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2