Как да почистя отвътре фар "АНГЕЛКИ ОЧИ"

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как да почистя отвътре фар "АНГЕЛКИ ОЧИ"

Мнение от ek6an_men » 28 Сеп 2008, 21:21

Колеги, влезнала ми е вода вътре в фара, и след като е изсахнала, има петна. Искам да ги изчистя. Може ли ? Как става, процедурата ? Моля помогнете ? Ако има снимков материял, ще бъда благодарен. Чакам, мнения. Мерси предварително. :(

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 28 Сеп 2008, 21:28

Колегата "pana" си беше чистил неговите, ако искаш го питай ;)
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 28 Сеп 2008, 22:13

Ако фаровете ти са от тайванските , това което мислиш да направиш просто няма да стане.В смисъл че : Ще ги отвориш , но пластмасата от вътрешната страна , пак ще си остане замъглена. Говоря от опит. Виж за Хелата .......... :roll: :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 28 Сеп 2008, 22:55

ivoo написа:Ако фаровете ти са от тайванските , това което мислиш да направиш просто няма да стане.В смисъл че : Ще ги отвориш , но пластмасата от вътрешната страна , пак ще си остане замъглена. Говоря от опит. Виж за Хелата .......... :roll: :dunno:

:confused: не ти се сърдя ,че ми ги наби такива матирали (а каза ,че са потни) ,но можеше да кажеш ........,ноо няма значение ,значи процедурата беше следната отваряне на фара ,много внимателно и търпеливо разлепяне на стъклото от рамката(не ме питайте как го направих и колко храна изсипах :lol: )водно шлайфане на стъклото от вътре и вън с 2000 и полиране с трите пасти на 3М с машина и всичко по обратния ред около ден на фар :shock: около 2 тона нерви ,към 300 литра пот и един заслужен хепи енд ;)

Потребител
Аватар

Мнение от ek6an_men » 29 Сеп 2008, 1:11

pana написа:какви са фаровете оригинални или....?

Колеги помугнете, фаровете са оригинални "ХЕЛА". Не е от стъклото, има петна от вода. Ако има вариант, да го избърша отвътре. Това търсим и искаме. Чакам идеи. Моля помощ. :help:

Потребител
Аватар

Мнение от ek6an_men » 01 Окт 2008, 9:46

:D Колеги с помоща на колегата "pana", мойте фарове светнаха, като нови. Отне ми 1 час в банята, здраво плакнене на фаровете. Първо с две капки препарат "Мистър Мускол"-зелен, второ с две капки препарат за миални машини и накрая супер здраво измиване с дистилирана вода. Фаровете станаха, като нови. Мерси много на колегата "pana" и на сайта, без които не знам какво щях да правя. :clap: :lalala: :clap: Мерси много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 01 Окт 2008, 10:10

как си отворил оригинални фарове ХЕЛА? с мистър пропър ли =)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 01 Окт 2008, 10:51

а да попитам оригиналните фарове хелла, като се погледнат от вън трябва ли да има някъде надпис хелла, щото на мойте има надпис ама на една лепенка от вътре и който ги види вика че не се оригинални щом го няма логото на хелла някъде от вън на фара.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 01 Окт 2008, 17:20

аз имам долу между 2те очички

Потребител
Аватар

Мнение от ek6an_men » 01 Окт 2008, 23:57

Ca_Ma написа:как си отворил оригинални фарове ХЕЛА? с мистър пропър ли =)

Колега не сам ги отварял. Махнах вичко - кабели,крушки, гумички,дунапренчета. През дупките напях вода, след това препарат и миеш. После плакниш здраво с дистилирана вода. Това е идеата. :D

Потребител
Аватар

Мнение от ek6an_men » 01 Окт 2008, 23:57

asasin18 написа:аз имам долу между 2те очички

:bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 02 Окт 2008, 9:51

хаха представям си мойте колко са оригинални тогава :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 30 Яну 2009, 19:55

Кобеги, някой от вас чистил ли е лупата на фейслифтова Hella?
Щото откакто съм с ксенон разбрах, че трябва да я тръкна с нещо...
Ако да, как става?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 30 Яну 2009, 20:16

Хубав въпрос, да видим някой които го е правил дали ще сподели :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 30 Яну 2009, 21:59

Мойте са Хела преди фейслифта, почистването се състои в разкачане разбира се на всички кабели, след това на винтчетата и когато вече е откачен от купето се разкачат всички пластмасови щипки по ширината му. По спомени са около 6-7 броя. После идва ред на микрофибърната кърпа и препарат за почистване на стъкло, дестилирана вода или кой каквото си прецени, но гарантирано пропусканата светлина е поне 50% повече, отколкото преди операцията ;)
Който не вярва да направи процедурата само на единия фар, да го постави и преди да е свалил другия да ги светне :D Разликата е очевАдна :lol:
В единия ми фар се установи, че щипките ли, как да го кажа в които се въртят винтчетата от старост на пластмасата се бяха счупили и последва лепене, но сега всичко е ток и жица :lol:
Благодарности на колегата Burninparis с който вместо да пием бира на топличко събирахме студ около фаровете, но си заслужаваше!
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

Следваща

Назад към E39