Всичко за гумите

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Всичко за гумите

Мнение от joanad » 01 Окт 2008, 12:21

Bavarec*** написа:5. Вижте цвета на ивиците боя върху гумата. Ако има червена ивица това означава, че тази гума притежава клас А до клас В сертификация за качество на материала. Имали жълта ивица - нарушен е състава на кайчуковата смес. Такава гума може да ползвате само за резервна. ВНИМАНИЕ! - ако върху гумата има зелена ивица то тя има вътрешни дефекти и в никакъв случай не трябва да я купувате.

:help:
Трябва да си купя зимни гуми. В който и магазин да отида за нови гуми, всички гуми имат най-различни комбинации от линии: жълти, червени, сини, зелени, даже май и бели и оранжеви(понякога по няколко от цвят). Консултантите във всички центрове за гими казват, че тези ивици са сложени от заводите, за да могат от далеч да се вижда коя гума колко е като цолаж и размери, без да гледат отсрани на гумата.
Това вярно ли е? :help:
Много съм объркана и не знам какво да правя.
Също така не видях никакви щампи върху гумите :roll:
Ето и два интересни линка
http://news.automedia.bg/read/5144.html
http://news.automedia.bg/read/2717.html :)
блондинка, разчитаща на компетентното мнение на ентусиасти като вас

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 01 Окт 2008, 17:34

бих препоръчал goodyear ultra grip 7.много са добри-един приател имаше такива нямам думи просто изключител но добро сцепление на сняг,само да не е прекалено дълбок де,много добро поведение при дъжд,и аз мисля такива да си купувам скоро,само да сабера пари малко.друг мой приател си купи тези lassa също много добре,но той беше сс предно предаване -опел астра-незнам това доколко оказва сериозно влияние!

Потребител
Аватар

Мнение от malkiqq » 07 Ное 2008, 22:46

Трябва да си вземама зимни гуми но кадето и да питам много рядко се сре6тат гуми само с 4ервена ивица има най разли4ни варианти. Вси4ки казват 4е разли4ните производители си слагат разли4ни ивици.Това така ли е или?
:help:

Потребител
Аватар

Мнение от joanad » 10 Ное 2008, 10:46

Аз вече си купих зимни гуми Нокиан Таярс, Дабал Ю, Финландски, от МотоЕксперт. Имаха червена, зелена и 2 бели ивици. Когато ги питах какво значат линиите, те ми казаха че всеки завод ги използва, означават някакъв код, за всеки завод е различно значението на тези ивици.
Доволна съм много от гумите, самият каучук изглежда много качествен.
МотоЕксперт бяха изклучително бързи и любезни.
http://www.motoexpert.bg/bg/product/winter_tires
Желая успех на всички ви в избора ви на зимни гуми.
блондинка, разчитаща на компетентното мнение на ентусиасти като вас

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i
Мечтае да кара: M-Power

Re: Всичко за гумите

Мнение от BimmeR_B0y » 04 Апр 2011, 21:55

Е колеги темата е страхотна евала на колегата който я е направил, а за тези "всесезонни" гуми дори и при камионите няма такива гуми просто те са достатъчно тежки и е достатъчно да има граиферче което да натъне в снежната покривка и да си драпа това е мое мнение :)
и смятам че такива гуми няма изобщо а са измислени от поредния болен мозък без работа :lol: :lol: :lol: но може и да не съм прав де всичко тече всичко се променя може и да са измислили нещо :lol: :lol:

Предишна

Назад към Сервизно обслужване на БМВ