Много свири - малко върви (325tds)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Моето мнение е като не разбираш не стискай много много,да не земеш да стиснеш турбото за ушите и после да плачеш като плащаш ремонт..отиди при някой,който знае какво прави пък си плати 10-20лв... 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
///M3-E36 написа:Ръчка е, а Стан - тия митове за спуканите глави ги разправяй на някой другАз един случай не знам да е спукана глава на 2.5тдс при правилна експлоатация на мотора. Те и Е30-ките много пукали глави, ама си ги карат хората, нали?
По пътя за морето видях 2 бр 725тдс и едно 325тдс с отворени капаци и излизащи кълба пара, ама то може да е случайно

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Сигурно е случайно, щом тоя мотор го слагат и на други марки и модели автомобили.. Ако беше калпав надали щеше да е толкова желан от другите производители 

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: BMW E65
- Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Странно, нащо отиде до Виена и обратно и нямаше един проблемстан написа:///M3-E36 написа:Ръчка е, а Стан - тия митове за спуканите глави ги разправяй на някой другАз един случай не знам да е спукана глава на 2.5тдс при правилна експлоатация на мотора. Те и Е30-ките много пукали глави, ама си ги карат хората, нали?
По пътя за морето видях 2 бр 725тдс и едно 325тдс с отворени капаци и излизащи кълба пара, ама то може да е случайно

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
КУНИ написа:///M3-E36 написа:
Е като дрифтиш що не се оплакваш от недостиг на тяга!?
Приятел, виж ко съм писал в първия пост.. 1.4 Rover сто и няколко коня да ме минава, тигра, на Сиско йеската... не съм съгласен, че е нормално. И много хора ми казаха, че трябва повече да върви!
Здравейте,
добре де сложи му един манометър за да видиш какво ти е налягането в кулера и от там ще станат някои неща ясни(да ли има пропуски, а цената е около 10 лв, малко маркучи и работа за половин час). Как си с горивото, имам предвит чип имаш ли или помпата настроена ли ти е, за да пръска повече?
Поздрави
добре де сложи му един манометър за да видиш какво ти е налягането в кулера и от там ще станат някои неща ясни(да ли има пропуски, а цената е около 10 лв, малко маркучи и работа за половин час). Как си с горивото, имам предвит чип имаш ли или помпата настроена ли ти е, за да пръска повече?
Поздрави
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
Няма чип, сичко си е сток, помпата не съм я пипал. Манометър не знам как да закача, не ги разбирам двигателите 

- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
re
Махни маркуча на мапа и пробвай дали има разлика във вървежа,ако не откриеш (най-вероятно)нагласи 180 лв.МОЯ ГО БЯХ ПРЕЦАКАЛ И БЕШЕ СТАНАЛО КАКТО ТИ ОПИСВАШ,МНОГО ШУМ ЗА НИЩО
Здравейте,
колега бях дал линк на предната страница, отново ти препоръчвам да прочетеш цялата тема. Описано е много хубаво всичко(как да си почистиш маркуча на МАП сензора, интеркулера и т.н.)
Как двигателя на 525 tds да работи по-добре.
Относно манометъра(има описание на 6 страница и после описанието на колегата zvetiko в следващите страници)
Поздрави
///M3-E36 написа:Няма чип, сичко си е сток, помпата не съм я пипал. Манометър не знам как да закача, не ги разбирам двигателите
колега бях дал линк на предната страница, отново ти препоръчвам да прочетеш цялата тема. Описано е много хубаво всичко(как да си почистиш маркуча на МАП сензора, интеркулера и т.н.)
Как двигателя на 525 tds да работи по-добре.
Относно манометъра(има описание на 6 страница и после описанието на колегата zvetiko в следващите страници)
swh_bmw написа:както писах горе да ви обясна как може да си поставите евтин манометър(boost meter). Намерих и един доста добър линк към колегата от Audi форума който много добре е обяснил.
http://www.audiemotion.org/forum/viewtopic.php?p=8327
При мене за цялата работи ми бяха нужни
- тръбичка за въздуха около 1.5 метъра
- манометър
- "Т" образна добавка за да се направи път към манометъра
- ножче
1.Прекъсвате маркучето което отива към МАП сензора.(при повечето колеги идва от долу на смукателния колектор и отива към МАП сензора), при мене и вече при колегата zvetikoот турбото към МАП сензора.
2. Поставяте "Т" образнаната част където сте прекъснали маркучето
от едната страна свързвате маркучето което идва от колекторите(или турбината) другата страна маркучето към МАП сензора и от третата вашата нова тръбичка, получава се нещо такова
3. Прекарвате новата тръбичка към купето. Моята е е36 и имах готова дупка от където да пъхна тръбичката към купето
4. Намирате си някое местенце из конзолата където да си сложите уредчето и свързвате тръбичката към него при мене се получи нещо такова
като работи се получава нещо такова:
http://www.youtube.com/watch?v=RkvVDa14EKc
Искам да изброя плюсовете и минусите от това което съм направил.
Минуси
- Манометъра е от 0 до 4 бара което е малко повече за нашето налягане(малко грубо се вижда след като при мене налягането идва едвам към 1 бар)
- няма отрицателен показалец както при другите красиви уредчета
-няма осветление в този уред който аз съм поствавил(но това е решимо и като го направя ще обясна) и през вечерта е трудно да се наблюдава без допълнително осветление.
- размера му е малък и незнам да ли че можете да намерите готова поставка за този уред като тези. Но това все пак е решимо ако имате познатите хора които да ви изделкат това което искате за да пъхнете манометърчето в поставка.
Плюсовете
- Цената на манометъра е 11.5 лв с винтчето за тръбичката.
- цялата работа ще ви отнеме около 10 минути и ще можете да наблюдавате налягането
- ще знаете действително налягането на МАП сензора и от там ще имате наблюдения колко ви са чисти маркучетата, и други информации относно как работи действително турбината ви.
цената на "Т" образната част не я знам защото си ми беше в колата но смятам че ще е някакви жълти стотинки. Цената на тръбичката също не мога да ви кажа защото един колега ми я даде(предполагам че тя ще е някакви стотинки).
Успех и поздрави
Поздрави
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
Развръзката - имаше спукан маркуч (тоя дебелия, дето е долу в ляво) 5см цепнатина и като надуе го отваря и се едно нямам турбо.. Сменихме го и ся вечее.... е няма такъв вървеж просто, чупи ми врата като се развърти
Благодаря на всички, дали акъл и съвети

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
///M3-E36 написа:Развръзката - имаше спукан маркуч (тоя дебелия, дето е долу в ляво) 5см цепнатина и като надуе го отваря и се едно нямам турбо.. Сменихме го и ся вечее.... е няма такъв вървеж просто, чупи ми врата като се развърти
Айде сега прочети моя пост в началото на темата,и да знаеш пия туборг

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
Мдаа, ще го имам предвид
Сега изобщо не съска, не свири, само шестака ми пее и ме кара да го разпявам още повече
Голям кеф ми е звука сега (за вървежа е ясно, все едно за първи път си карам колата..)

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3