лагер-главина
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
лагер-главина
Здравейте колеги
Налага ми се да сменя лагер-главина на предно дясно колело. Предложиха ми 2 варианта - оригинален (според техните думи) немски за 200 лв и някакъв френско производство. Дайте съвет кой да взема или препоръчайте нещо друго.
Поздрави,
Frost

Налага ми се да сменя лагер-главина на предно дясно колело. Предложиха ми 2 варианта - оригинален (според техните думи) немски за 200 лв и някакъв френско производство. Дайте съвет кой да взема или препоръчайте нещо друго.
Поздрави,
Frost
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
180 лв. е Lemfolder + 20 лв. труд - преди 2 месеца я смених. Взимай немската, предполагам че е Lemfolder.
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
По темата искам да попитам как стой въпроса със задните лагери на главините
Предстой ми смяна 

R.I.P Landikar
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
ДаруКар си е ДаруКар
. Аз говоря за Lemfolder. А най тъпото наистина е, че за нашите коли лагера е заедно с главината и като си замине той се сменя цялата главина. За тези дето са без ABS май са малко по-евтини нещата
- главината няма зъби за датчика му.

quixzole написа:Добре де, на мен в Дарукар ми казаха, че лагера е комплект с главината/за отпред говоря/ дадоха ми цена 300 лв и си тръгнах
Така е. За това съм кръстил темата лагер-главина. На мен в магазина ми го показаха. Цяла главина със зъби за ABS-a.
Dimitar, благодаря за съвета. Имаш ли информация кой е вносител на Lemfolder ли поне от къде мога да си го закупя в София?
Блгодаря

Re: ëàãåð-ãëàâèíà
Frost написа:Çäðàâåéòå êîëåãè
Íàëàãà ìè ñå äà ñìåíÿ ëàãåð-ãëàâèíà íà ïðåäíî äÿñíî êîëåëî. Ïðåäëîæèõà ìè 2 âàðèàíòà - îðèãèíàëåí (ñïîðåä òåõíèòå äóìè) íåìñêè çà 200 ëâ è íÿêàêúâ ôðåíñêî ïðîèçâîäñòâî. Äàéòå ñúâåò êîé äà âçåìà èëè ïðåïîðú÷àéòå íåùî äðóãî.
Ïîçäðàâè,
Frost
Àêî ôðåíñêèÿ å SNR(http://www.snr-bearings.com/portail/fr/fr-fr/) âçåìàé ãî íåãî. Íà Ðåíäåòàòà å òàêúâ îðèãèíàëíî è å ãàðàíòèðàíî êà÷åñòâåí(ñòèãà äà íå êóïèø íÿêúêâî ìåíòå). Ñàìî çà ñðàâíåíèå - â ÏðîÌîáèë çà Ðåíî 19 ñòðóâà îêîëî 50-60 ëåâà.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Dimitar написа:а за орел е 20 лв. - а за лада сигурно е под 5 лв. като се има предвид че съединителя и е 12 лв.
и изкарва 20 к км максимум

Alexi написа:Dimitar написа:à çà îðåë å 20 ëâ. - à çà ëàäà ñèãóðíî å ïîä 5 ëâ. êàòî ñå èìà ïðåäâèä ÷å ñúåäèíèòåëÿ è å 12 ëâ.
è èçêàðâà 20 ê êì ìàêñèìóìDD
Åé, àìà ìíîãî ñòå ãîëåìè èíàòè

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Аве пич ти четеш ли за какво става въпрос - проблема не е в това дали е немски, френски, италиански, руски и т.н. Лагера за предните ни колелета струва толкова лв. не защото е немски, а защото се сменя заедно с цялата главина - а когато БМВ-то е и със ABS нещата са още по-дебели, щото главината има и зъби за датчика му. Т.е. като ни се скапе лагера и сменяме ЦЯЛАТА ГЛАВИНА - светна ли се вече за какво иде реч. Коментарите ми по-горе бяха точно затова - щото си нямаш понятие за какво става въпрос, обаче тръгна да сравняваш цените на лагерите за БМВ и Рено. Много ясно, че 200 лв. неможе да е само лагера - за справка - на задната ос е около 60 лв. - щото се сменя само той.
15 мнения
• Страница 1 от 1