От каде се е зародила любовта ви към БМВ ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 27 Сеп 2008, 18:12

бях на 15 години когато 4и4о ми замина за германия и си остави бмвто в един от нащи гаражи и ми вика внимаваи да не разбера...пък аз не няма 4и4о само ще я припалвам и тои се усмихна мазно ,стана ми ясно 4е я прижалва ,аз тогава карах скода 120л годината беше 1997 есента изкарвам я от гаража без да я паля да не ме 4уе някои пуснах я по наклона 100 метра и запалих бмвто Е30 купе 323 ка4вам моя приятел и газ към арбанаси на завоя преди 4ешмата бях на 3-та с около 120 и рязко свих и тя се сурна ама яко аз се уплаших спира4ки газ се омотах и канавка извадих ме я нищо и нямаше ама се оплаших после ходихме на един полигон и и скъсах гумите неможах да повярвам и така по4нах всеки ден да я изкарвам и 4и4и му казали по телефона и ми я подари бях много щастлив ходих с нея на у4елище без книжка ама времената бяха такива и от тогава предимно бмвта карам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 27 Сеп 2008, 20:36

Аз пък се запалих когато бях на 15-16 години.Чичо ми си
беше купил е36 316 с м40 мотор ...когато се качих направо седалката
ме прегърна,чустово беше съвсем различно от всички други автомобили
Просто това е магията БМВ !! От там се започна едно усилено четене на теми и мнения във този форум което още повече разлали страстта към марката
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 27 Сеп 2008, 21:55

ми аз си бях голфаджия (по душа и стил на каране още съм :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) и един път седнах да карам удареното кабрио на брат ми докато беше в скрап двора (значи 2002 някъде е било) и оттогава 3 броя.....
Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 27 Сеп 2008, 22:29

Еми и аз да се присъеединя. Аз съм фен на марката от дете, леля ми от Германия ми беше донесла списания с автмобили, вътре имаше едно червено Z3, като го видях и се влюбих в тази кола, след това ми купиха колички и в комплекта имаше една Е30 кабрио, само с него играех. От тогава съм фен на марката и преди няколко месеца си збъднах мечтата да имам лично мое БМВ. Возил съм се и съм карал бимите на много мои приятели. Просто имам щамп на сърцето със знака на БМВ, колата ми е моита кукличка и бебче, влюбен съм в тази марка и кола!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 27 Сеп 2008, 22:55

Бях на 6-7 години, баща ми имаше е28.. откакто се помня това беше първата кола в коята се возих. Също така виждах баща си по-рядко(пътуваше много), и като виждах бумера направо... :D :D :D :mhihi: Също така това беше първата кола на която въртях геврека, бащата натиска педалите, аз въртя :D Немаше такъв кеф... от тогава си бях казал, че ще си купя БМВ или няма да карам нищо! Само че тогава много исках е34, но лека полека се настроих към е36, за сметка на това пък и през ум не ми е минавало да поглеждам друга марка. :D Още помня в квартала като спорихме и се изпокарвах с аверите(това на около 10-11 години).. ауди, форд, морд, мерцедес... нищо не признавах, плюех всичките марки и само повтарях че от БМВ по-хубава кола няма. :mhihi: :lol:

едит:Забравих да спомена, че бащата го блъснаха и направиха колата на хармоника(бях 2-ри клас най-много).. стоя сумати време в гаража направо ми се късаше сърцето като я погледнех. :( Казвах му че ще я оправя като порасна. :mhihi: После я продаде.. взе едно рено.. еле ужас беше, грозно.. грозно.. идеше ми да го запаля. Само, че частите в гаража останали от е28-цата ми напомняха всеки път като си оставях колелото, че от БМВ по-големи НЕМА и нема да има. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 27 Сеп 2008, 23:17

Всичко започна когато събирах картинки с най-ралични колички и тогава видях двата бъбрека и синьо бялата емблема на капака. Тогава ме обвзе чувството, че тази марка измежду всичките на картинките ми лежи на душата и тогава когато бях на 11 години един ден баща ми ми каза:
Ела да ти покажа какво е автомобил!
Слезнахме пред блока и тогава го видях-525и акулата, попитах го дали може да се кача вътре с разтреперан глас, а той ми отварна - Седни на шофьорското място! Запътих се към колата, отворих вратата, седнах и тогава го подкарах. Толкова ми хареса, че непрестанно си мислех за нея. От тогава мечтата се казваше BMW и си казах, че един ден аз ще притежавам екземпляр от тази невероятна "магия" наречена BMW....... :)
Power is nothing without control...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 28 Сеп 2008, 0:09

Дядо ми кара една прекрасна 5-ца от 86 ,вуйчо ми имаше какво ли не, и кое от кое по-добро,в момента е с е90.Най-голяма роля изигра гаража на чичо ми.Само БМВ.Самия той има е24,е29,няколко е 30,е36 е имал и какво ли още не.Когато видиш 3.5csi на е29 и на е24 и се качиш да те повозят,неминуемо е да се влюбиш.От тогава си мисля ,да откупя червената му 5-ца от '79 с 3.5 двг-то вътре ,М-салон ,М-спирачки и черната петолъчка от М5.
Последна промяна kilima на 28 Сеп 2008, 15:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 28 Сеп 2008, 10:25

любовта ми към БМВ се прояви от много ранна възраст ... когато чичо ми започна да внася американски коли и ми се хвалеше с тях а на мен не ми харесваха и си казвах че 100% има марка която да ми хареса повече ... ч ден си се разхождах и пред нас беше спряла една Е39 която я мернах от далече щото беше доста излъскана .. загледах я обиколих я няколко пъти в тоя момент излезна някъв ''чичко'' от входа ми и ми каза нещо от сорта '' кво бе малчо харесва ли ти?'' аз ни6то не му отговорих ... оказа се че е приятел на наште та ме повози за 1 кръгче и от както слезнах вече всичко около мене беше само БМВ ... просто нито 1 друга кола не успя да ми достави такова удоволствие и тръпка ... не знам проста като погледна емблемата и нещо потрепва в мене като видя и бъбреците и просто се разтапям :):)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Сеп 2008, 11:30

Аз малък ,много малък било е 85 година (5 годишен) имаше едно списание "наука и технкика за младежта" и като разлиствам и изведнъж от една снимка сърцето ми спря :shock: новото БМВ М635ЦСИ :shock: Майкооо направо ад, немога да чета , карам майка ми да ми чете ,но пък и нищо не разбирам пусто да остане и БМВ :mhihi: Отдолу имаше снимка на новия мерцедес 190Е 2,3-16 с Аертон Сена (бог да го прости гения) ,впечатляваща снимка също ,но БМВ-то ме побъркваше :help: Пред Шератон някой път на някой чужденец колата като съм виждал и не са могли да ме отлепят от нея та и по някой шамар съм изяждал за "отлепване" и продължаване натам дето сме били тръгнали :mhihi: Минаха години , израстнах с каталозите на Е28/Е30/Е31/Е32/Е34 , докато през 1994 година за известно време на село в двора за няколко месеца преседя БМВ Е32 750 дилга база с абсолютно всички възможни екстри (хайлайн изпълнение с таблите на гърба на седалките,разделените задни седалки с всички възможни корекции,хладилник,телевизор, 2 телефона и факс :shock: ,чисто бяла кожа ,джанти Алпина 18 цола :shock: , колата бе внос от Швейцария естествено, на 10 000 км тогава) просто не можех да се отлепя от нея,возих се и много боледувах като я продадоха на Владо Въргала майче :roll: ...
Минаха още малко години ,когато на един мой приятел баща му си купи Е34 525 24 винтила :mhihi: ,беше 2001 година даде ми я да покарам и като се връщахме от Боровец на обратния завой за Горни и Долни Окол , при това ,че не съм свикнал да не се усеща толкова скорост както си говорихме и влязох с 100 км/ч в завоя и оттам :shock: :help: добре че беше с нови гуми колата и незнам как я оправих , 5 минути после мълчахме от стреса в кола ,но после си рекох "Това е невероятен автомобил, един ден ще си купя та ако ще и гардероби да валят" :!: цялото семейство сме фенове на марката :D Аз незнам за вас ,но аз ще си умра с тази марка :bowdown:

Георги Пенчев
Изображение

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 28 Сеп 2008, 12:21

oxam написа:ми аз си бях голфаджия (по душа и стил на каране още съм :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) и един път седнах да карам удареното кабрио на брат ми докато беше в скрап двора (значи 2002 някъде е било) и оттогава 3 броя.....

Хубаво е че си се оправил !!! не си си купил Голф а Z3 Това си е за хавлба :)
///M
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 28 Сеп 2008, 13:18

Аз от малък пък съм запален автомобилист, направо луд, маниак. Обичам ги колите попринцип. ОБАЧЕ не харесвах БМВ а тъкмо обратното Мерцедеса ми е бил на душата ебдна. Можеби защото баща ми харесва Мерцедес/и той е бил заблуден/, макар и да не сме имали Мер.. и аз затова да съм се повлиял. Преди 10 години един семеен приятел си купи Е30 318ис и колкото и да вървеше тази кола, онзи беше толкоз луд. Виках си не може да е вярно това :shock: как си караме и изведнъж почва да дрифти и аз :shock: :shock: :shock: И пак си казвам това не ме интересува, какво от това! вози като каруца и пак заблуден към мерцедеса.
При мен всичко се разви в последните години когато решихме аз и моята приятелка, понастоящем жена че е крайно време да сменим бащиното наследство Ситроен БХ с нещо по-така. Тя нормално за жена харесва БМВ, аз ги задлеждам само ......е имам един спомен за една ИС-ка ама си мълча. Та тодава покарах доста автомобили, включително и мечнатия мер....'Ужас' После като на шега си купих 325 тдс и какво мислите направих. Първите два дни спах в него, няма такъв кеф. Като брашнен чувал е колкото и да го тупаш той все пуска :bowdown:
Та по тази 325-ца се почна всичко.
Сега цялата фамилия сме с БМВ-та, незнам как се получи така ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 28 Сеп 2008, 13:46

Penchev написа:Аз малък ,много малък било е 85 година (5 годишен) имаше едно списание "наука и технкика за младежта" и като разлиствам и изведнъж от една снимка сърцето ми спря :shock: новото БМВ М635ЦСИ :shock:

Аз пък на тази възраст четях списание "Криле" :)
Ама по късно осъзнах, тъжната истина, че самолет не мога да си купя...та така се насочих към по-постижими цели - БМВ :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 28 Сеп 2008, 22:27

При мен всичко се получи от веднъж.Отидох да си копувам ауди 80 Б4.Преди да пробвам едно ауди,продавача ми каза качи се на това БМВ и тогава гледаи аудито.Качих се и си тръгнах с него,дори и не стигнах до аудито.До този момент познавах БМВтата само като цифрата на багажника и от там 3та 5та 7ма серия и нищо повече.Останах мн очерован от БМВ никъкви проблеми до втората година,когато направих катастрофа,скъсах задния мост на фиат дукато и смазах едно рено до прозореца,а на троиката от този удар и нямаш почти нищо само броня фар калник капак и маска,и тампоните на двигателя и скотостната кътия.Така разбрах че БМВ не е просто кола е с мн здрава машина.От този момент си казах това е марката БМВ и нищо друго.
БМВ НЕЩО НЕОПИСУЕМО И НЕРАЗБИРАЕМО ОТ ВСЕКИ.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 28 Сеп 2008, 23:32

След две усукани купета едно е36 седан и едно е36 купе, все 20-ски, второ което се опитвам да оправя в момента, как да не ги обичам тия коли, все пак сега съм тук
AcoTo®

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 3.0SD
Мечтае да кара: Koenigsegg
Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)

Мнение от EDS » 29 Сеп 2008, 13:25

Като бях малък оценявах колите по това колко пише на километраж .Един ден в далечната 1987-88 се спрях пред паркирано тъмно синьо бмв Е30 с чуждестранна регистрация и уникални джанти с много спици ......Когато погледнах таблото ми се зави свят ....на него пишеше 280 км :shock: :shock: Още ми е чудно каква е30ка е била понеже М3 е30 е с километраж до 260 а тази беше с 280 ! За сравнение рекордьорът ми до този момент беше очукано порше 924 с феноменалните до него момент 260км на табло :mhihi: . След този ден знаех че колата ми ще е една - БМВ :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории