BMW 8-а серия - силният отговор
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
BAYRON написа:Люде....у мен 8-мата серия още буди респект.
Чак за дизайна да няма какво да говорим ???????
Кой и беше конкурента в дизайна двигателя и какво още / Неуспеха в продажбите се дължи на вътрешно фирмен проблем не че е няма нищо спортно в нея.
Сигурно двуврата S класа на мерцедес е по спортна или какво
...Бре, не думай...няма значи кусури никакви...верно? На пазарния кик-оут, вътрешно-фирмени проблеми ли му викат вече? И от кога? Да не вземеш да ми се обидиш сега...просто малко саркастично се изказвам за "великата" 8-ца...
Are you M enough...?!
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
[steeN] написа:големия проблем не беше ли ценовия клас... бутнали са я да се конкурира с порше.
Че порше през тези години има ли си други автомобили освен супер спортно ориянтирани,аз не виждам 8-цата да е спортен автомобил а луксозно купе. А иначе си прав ценовия клас ги е сринал .. Милиарди инвестиция за нищо,мен лично ми допада идеята,но според мен 8цата трябва да е нещо като CL голямо мощно двуврато чудовище ,което като го чуеш и можеш да настръхнеш.Но BMW най добре си знаят

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
BAYRON написа:Люде....у мен 8-мата серия още буди респект.
Чак за дизайна да няма какво да говорим ???????
Кой и беше конкурента в дизайна двигателя и какво още / Неуспеха в продажбите се дължи на вътрешно фирмен проблем не че е няма нищо спортно в нея.
Сигурно двуврата S класа на мерцедес е по спортна или какво
Колеги, не забравяйте, че не всеки модел е призван да носи непременно печалба на компанията. Още си спомням когато видях 850Ci за пръв път на живо, беше някъдe 93-94 г. - гледката те караше да затаиш дъх онези години, а моторът....Мисля, че е излишно да си припомняме, че McLaren F1 беше с мотор на BMW, а точно BMW бяха вкарали първи 12 цилиндровия двигател в сер производство - нещо което и ден днешен не може да се преглътне от най-големия им съперник - Мерцедес.
Моделът е бил революционен за времето си - първият автомобил с електронна газ, коеф на възд съпротивление 0,29, първият със станалото прочуто по-късно в тройката многоточково задно окачване, 6 степенна скоростна кутия, макс скорост - 250 електр ограничена и над 300 без електроника. Дизайнът му за пръв път е проектиран с CAD/CAM системи. Нищо чудно, че са изхарчени 1,5 млрд марки за целия проект..
И причината за малките продажби не е в това, че не е бил конкурентен или че е имало някакви проблеми в компанията, а това че тогава е имало глобална рецесия и горивата са се вдигнали много (спомнете си войната в Персийския залив с Ирак).
Така че BMW си е била, е и ще бъде една високотехнологична компания...сетих се за прототипа M8 с 550 к.с. - замислен за конкурент на Ферари и който до ден днешен се пази в тайна от баварците. По непотвърдена информация единствения произведен екземпляр е унищожен от компанията в началото на 90'те години. Реално 850 CSi и дефорсирана версия на М8.

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
За CS-a не знам, но едно CSi с какъв кеф бих си паркирал в гаража... Пък ти чувай каквото си искаш. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
Re: ре
Znajko написа:Има ли снимки на новата 8-ца?
Нова 8-ца няма има CS Concept който не се знае какво точно ще е дали ще е новата 8-ца или нещо друго
http://ams.bg/index.php?act=galleries&rec=5250
///M

- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
БМВ 8 серия е класа! Возих се в такава преди години, когато бях доста малък и остави в мен незабравим спомен. Черна, с черен кожен салон. Батмобил! Помня как седях и я гледах и рисувах с часове...
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4