гръмна ми airbag-a ПОМОГНЕТЕ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: с вратите

гръмна ми airbag-a ПОМОГНЕТЕ!

Мнение от lukri » 27 Сеп 2008, 11:55

Както си карам и без да искам влязох в 1 дупка при което в дяснятя колонката и врата аербезите ми се отвориха.Не съм карал бързо, не повече от 50км.Колеги,помогнете какво да правя? Каското дали поема такива щети?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Re: гръмна ми airbag-a ПОМОГНЕТЕ!

Мнение от Lyubo » 27 Сеп 2008, 13:43

Мисля че трябва да идеш до застрахователната компания където ти е каското и да им обясниш какво се е случило и те ще ти кажат дали ще платят или не.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 27 Сеп 2008, 14:49

Каското принципно би следвало да поема такива щети, стига те да бъдат окачествени като щети в следствие на ПТП. хубаво щеше да бъде да викнеш КАТ дори и да ти напишат акт, поне ще имаш някакъв нормативен документ, на който да се основаваш в исковете си....

въпреки всичко това е егати гадния номер!!!!! за такива неща хората в белите страни съдят общините за милиони евра неимуществени щети (стрес, оронен престиж, обида....)

Аватар

Мнение от lukri » 27 Сеп 2008, 15:09

от каското ми казаха че не поемат такива щети :( :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 27 Сеп 2008, 18:09

Точно общната трябва да поеме всички щети. Отиди пак до дупката, извикай КАТ или дори полицията за да ти издадат някакъв документ и ги емвай! В тази държавица само борба трябва за да си ползваш правата.
Изображение
ИзображениеИзображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Сеп 2008, 18:21

pazokolarov написа:Точно общната трябва да поеме всички щети. Отиди пак до дупката, извикай КАТ или дори полицията за да ти издадат някакъв документ и ги емвай! В тази държавица само борба трябва за да си ползваш правата.

точно!!
И не стискай зъби, не вади пари от джоба си!Съди общината!!Нито ще си първия, дето ще спечели, нито последния!!Просто ще си един от малкото, който ще се заемат!!!
Късмет ти желая!!

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 27 Сеп 2008, 19:50

lukri написа:от каското ми казаха че не поемат такива щети :( :(

Как да не поемат това глупости,колко хора си слагаха гръмнати само за да земат пари,я не им се давай,кажи на брокера ти веднага ги сменяш и ще пишеш до шефа му писмо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vilio-SAXOTO » 27 Сеп 2008, 20:11

абе кво става с тези коли?това е втората кола 320д която чувам че се е задействал бега от дупка :roll: това нее нормално трябва да се мисли какво да се направи зада несе задеистват и на мойта кола че ще ме фане много яд :(

Аватар

Мнение от lukri » 28 Сеп 2008, 0:16

колеги незнам какво да правя :( :( :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 28 Сеп 2008, 9:01

те хората ти го написаха какво да правиш
1во ти трябва протокол от тия НАСРАНЯЦИ кат и после отиваш на оглед
ти няма да съдиш общината, а тези при които имаш каско, те ще я съдят

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Re: гръмна ми airbag-a ПОМОГНЕТЕ!

Мнение от bruce.mclaren » 28 Сеп 2008, 21:38

lukri написа:Както си карам и без да искам влязох в 1 дупка при което в дяснятя колонката и врата аербезите ми се отвориха.Не съм карал бързо, не повече от 50км.Колеги,помогнете какво да правя? Каското дали поема такива щети?

хайде честито. :mhihi:
при мен се отвориха същите, ама отляво. преди месец. ама при мен скоростта в дупката беше 80-90. застрахователя се опъва да плаща, щото нямам протокол, за което сам съм си виновен. :roll:
тая седмица ше го решавам проблема в официален сервиз. :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 28 Сеп 2008, 21:41

поемат, поемат. ама трябва да имаш протокол за птп. чичко милиционер ще ти пише акт 120 кинта и 7-8 точки за несъобразена с пътя скорост по чл. 20.

ма за целта се иска и дрегер. :uups: :lol:

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 28 Сеп 2008, 21:56

bruce.mclaren написа:

поемат, поемат. ама трябва да имаш протокол за птп. чичко милиционер ще ти пише акт 120 кинта и 7-8 точки за несъобразена с пътя скорост по чл. 20.

А какви са тия протоколи, къде сте застраховани какви са тия работи все едно в 3 часа посреднощ да се прибирам между някакви села дето на картата ги няма даже и ми грумне бега къде ще търся полицай,какви са тия протоколи много ми е Х,досега никога не са ми искали,даже в момента съм в Пловдив и по пътя една птица ми отнесе огледалото,звънах си на брокера и му викам така и така а той - Няма проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 28 Сеп 2008, 22:05

тони6600 написа:
bruce.mclaren написа:

А какви са тия протоколи, къде сте застраховани какви са тия работи все едно в 3 часа посреднощ да се прибирам между някакви села дето на картата ги няма даже и ми грумне бега къде ще търся полицай,какви са тия протоколи много ми е Х,досега никога не са ми искали,даже в момента съм в Пловдив и по пътя една птица ми отнесе огледалото,звънах си на брокера и му викам така и така а той - Няма проблем.

къде съм няма значение. сички застрахователи гледат да ти лапнат парите, а когато дойде време да плащат да те прее*ат.
веднага след случката, катаджиите ги викнах за протокол, ама като ми казаха акт по чл. 20, точки, че и дрегер преди това, разбирай два акта :uups: :mhihi: ) ги разкарах и те си заминаха. на другия ден отидох на място в рпу-то и попълних заявление за издаване на протокол - въз основа на него ми издадоха служебна бележка от рпу-то, удостоверяща това, което съм им предал, че се е случило, реално съдържа същото инфо, което щеше да има в протокола, обаче удостоверно от мене, не от тях, пише, че не са идвали на мястото. :mhihi: е, идваха, ама ги разкарах. :lol: та, сега застрахователя се опъва и вика - ква е тая служебна бележка от кат, искаме протокол, няма да плащаме. :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 29 Сеп 2008, 7:30

я пиши кой е твоя застраховател, че да не ходим при него като се опъва....

Следваща

Назад към E46