Ðàçõîäîìåð Å36...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 03 Ное 2004, 11:26

Не се заяждам бе пичове. Казвам си какво мисля. Не че няма възможност 316-ка да вдигне 209 км/ч, макар че е малко верочтно ако е сток, но да кажеш че си минал 300км с такава скорост е меко казано несериозно. 300км за 2 часа и 10 мин. са 138 км/ч средна скорост, и когато казваш, че си ги минал със 209 км/ч - не е съвсем реално, т.е. искам да кажа, че разхода който ти е дала колата нетрабва да го сравняваш със пиковата максимална скорост, която си постигнал. Това е, аиде пийс :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Ное 2004, 12:16

Пичове, никой не се заяжда, сори, ако сте го приели така... Просто нещата,които казвате не са точно така и ги коментираме закачливо ;) Моята кола на 210км по километраж е на около 6300 оборота, малко преди прекъсвач. Вдигал съм малко над 220, но по надолнище на магистрала Тракия. И това е по показанията на километража, които послъгват с 4-5 % нагоре. Ако си пипал размера на гумите или си сменял дифа - може и да ти покаже 209 (как гоизчисли така точно?). При тази скорост разходомера ти стои около 20 литра (говорим за поддържане по равен участък). При средната скорост от 140км/ч и от време на време ръчкане може и да ти даде 6.5-7/100 разход. Но не и 4 души, нещо не се връзва, но ти си знаеш... Що се отнася до сравнението на grnka с неговата 520-ка - доста е неуместно - двете коли имат различни скорости, диференциал и предавателни числа. Почетете малко форума, тук има много хора с 316 и 318, от които можете да добиете представа какви са реалните възможности на колите... Както каза Димитър - айде пийс! 8)
Never mistake motion for action...

Аватар

:)

Мнение от HAMANN » 03 Ное 2004, 22:09

До grnka.
Thanks man. Ето един, който не е във форума само за да опровергава дадено нещо. :)
То от полицаи до гуша ми е дошло, вече карам с червеният си паспорт и книжката ми от USA, защото същите Господин Педераси ми я взеха поради наличието на факта, че съм бил влязол в завой със 176 км/h и то при това с вратите, а пичовете даже не си бяха направили труда да съпоставят, че S класа дето я бяха засекли със 176 км/h беше в друга лента, а аз излизах току що на бул. "България". Е признах си, че беше с вратите то няма на каде ама наглоста им доиде когато им предложих И 50 лева, за да забравим за случилото се, а пича ми каза, че не бил такъв и не бил взимал пари. Следователно, ако им вярвам на ЧингисКур то при скорост на километража от около 60 км/h дефакто да се движа със 176 км по пътя ?????? :dunno: Незнам как стават тия работи. :DDD Това в кръга на майтапа, но наистина така ми взеха книжката. Иначе си ми е точен километража от личен опит с полицайта знам. :lol: ;)

До Dimitar.
1. Не съм казал, че съм минал 300 километра с 209. Аз ако ги мина не само двигател ще хвърля. Аз казвам, че съм тръгнал от Сливен и до Чирпан съм карал с не повече от 140 км. Вече като се качих на магистралата първите 80 километра ги изминах със скорост от 209 км/h и след това намалих на 180. Последствието беше, че за тези 300 километра шофиране, аз, изгорих 45 литра.
2. 209 км/h поне покрай мене има свидетели, които са изпадали в шок като го видят това от BMW 316. Няма да споменавам, че съм го вкарвал и в ограничител на 5 по спускането от "Траянови врати" по посока "ПЛОВДИВ", но само 1 път, поне не ми стиска да го повторя. Също така с удоволствие ще приложа и снимки, но ще трябва да почаката до пролета, понеже вече сложих зимните гуми и не ми се рискува понеже пир 180 км и вече чувстото, че колата ще хване "къра" е прекалено голямо.
3. 300км за 2 часа и 10 мин, прави 142км/h средна скорост, сам прецени каква скорост трябва да съм поддържал, за да наваксам до Чирпан средна скорост от около 110 км и то в най-добрият случай.

До Lion.
1. Току що прочетох и твоят "post" както виждам и теб не те слуша главата щом си пробвал да я вкараш в прекъсвач. ;) (Чувстото при 200+ вече е малко кофти, нали).
2. Разходомера при 4 и 5 скорост неможе да ми се покачи повече от 15 литра на 100км. Иначе на 1,2 и 3 стрелката хваща къра. :DDD
3. Размера на гумите ми е този, който е даден по "Default" 195-60-15 при 1,8 бара налягане. Макар, че аз го карам с 205-60-15, през лятото, а зимата се качвам на 195-65-15.
4. Уважам съвета, които ни даде и като един КАНДИДАТ ЕНТУСИАСТ имам намерение да се включа във форума, но не съм съгласен, че трябва да слушам другите за нещо от което си нямат ни най-малка напредстава (МОЯТА КОЛА). Все пак всяка кола си е идентична като ЖЕНИТЕ. :D

П.С.:
Момчета не се сърдя. Ни най-малко. Знам, че при всяко изказване трябва да има поне един опонент, за да може да стане този форум поне малко интересен. :DDD

П.П.С.:
Ако в момента с моите изказвания съм засегнал някои, Моля порицаите ме публучно. Не искам да бъда враг номер едно във форума, нито пък да съм аз човека, който ще каже, че форума не става заради това, че някои ме е подразнил. И по този случай заявявам най-публично.

"АЗ ВЛИЗАМ В ТОЗИ ФОРУМ, ЗА ДА МОГА ДА СИ ОБОГАТЯ ПОЗНАНИЯТА И С УДОВОЛСТВИЕ ПРИЕМАМ ВСЯКО ЕДНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО И ЗАЯЖДАНЕ, НО САМО БЕЗ ДА МЕ НАРИЧАТ ЛЪЖЕЦ. АКО ИСКАМ ДА ЛЪЖА ЩЕ ИДА НА ПАЗАРА." :DDD :lol: :dummy: :have one: :wave:
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 03 Ное 2004, 22:21

Не си излъгал,просто километража лъже със скоростта.При тези 209
км/ч реално са били около или малко под 200.При мойта 320-ка дават
макс. 214 км,а хората твърдят,че по километраж стига 225.Аз лично
не знам,защото съм вдигал макс 212 и имаше още 200 оборота.

За грешката в показанията на километража съм сигурен,защото на
бордкомпютъра показанията са съвсем други ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 03 Ное 2004, 22:28

grnka написа: ...

аз ти вярвам, че не ти харчи, но щом караш с едно масло по 12к, нищо чудно скоро да вземе да го пие на големи глътки ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sasho 28 » 05 Ное 2004, 1:36

Не знам за 209,но със сигурност вдига 205!!! Личен опит
Живота се измерва с моментите,когато сърцето ти спира

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 05 Ное 2004, 10:30

Аз също съм вдигал 205 :) А доколко е верен километража- в сравнение с Renault 19 96г. неговия показва 140 км/ч а моя 136 км/ч. Засичал съм го с радар( работя в КАТ :oops: дано не получа много дюдюкания) Искам да помоля да караме разумно. Не е нужно да се доказваме, караме хубави коли. Да се напъват разни Golf 3.

Аватар

До Ivopicha

Мнение от HAMANN » 05 Ное 2004, 12:04

Никои, нищо няма да ти каже, че си полицай. Ама недей да ставаш от ония полицаи дето ги замеря с пари и им викаме "Господин Педераст(- може ли да си преместите колата от другата страна на тротоара)".

Мерси за показанията отностно Километража. Мерил ли си го при по висока скорост, понеже ако има отклонения е по вероятно да са над 180 км/h, защото все пак e BMW, неможе една кола която по рпинцип постоянно си я ръчкаш до към 150-160 и да има отклонения. :) в тази граница.

?Мерси и за призива. ТА НИЕ ВСИЧКИ КАРАМЕ БАВНО, доколкото позволяват условията, все пак BMW? :DDD :lol: 8) :D
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Re: До Ivopicha

Мнение от ivopicha » 05 Ное 2004, 17:16

HAMANN написа:Ама недей да ставаш от ония полицаи дето ги замеря с пари и им викаме "Господин Педераст(- може ли да си преместите колата от другата страна на тротоара)".

Мерси и за призива. ТА НИЕ ВСИЧКИ КАРАМЕ БАВНО, доколкото позволяват условията, все пак BMW? :DDD :lol: 8) :D

Не мисля да ставам като тях.Все пак съм от 10 години в КАТ. Поставям на мястото на водачите и се отнасям с тях, както бих желал да се отнася и друг с мен на това място.Обаче има и "животни", които не разбират от дума.
Иначе за километража не съм го засичал с по- голяма скорост. Може и да го направя скоро(ако разреши времето :) )

Аватар

Re: До Ivopicha

Мнение от HAMANN » 05 Ное 2004, 19:50

ivopicha написа:Не мисля да ставам като тях.Все пак съм от 10 години в КАТ. Поставям на мястото на водачите и се отнасям с тях, както бих желал да се отнася и друг с мен на това място.Обаче има и "животни", които не разбират от дума.
Иначе за километража не съм го засичал с по- голяма скорост. Може и да го направя скоро(ако разреши времето :) )

Е то НИЕ всички знаем, че "ЖИВОТНОТО" само ДРЪВО го оправя. :)

Предишна

Назад към E36