Как да се предпазим от липси - огледалца, халогенчета, ...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как да се предпазим от липси - огледалца, халогенчета, ...
Колеги, интересувам се как да защитим на любимите ни :
1) халогенчета - чета за силиконче - къде го пълните ? Евентуално нещо друго да предложите ?
2) огледалцата - все още съм с оригиналните стъкълца. Решения да ги опазя?
3) бъбреците си
4) секрети за джантичките - къде ще препоръчате да си ги изработя в София ?
Предварително благодаря
1) халогенчета - чета за силиконче - къде го пълните ? Евентуално нещо друго да предложите ?
2) огледалцата - все още съм с оригиналните стъкълца. Решения да ги опазя?
3) бъбреците си

4) секрети за джантичките - къде ще препоръчате да си ги изработя в София ?
Предварително благодаря
- ForzaBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61
- Мечтае да кара: алпина
Re: Как да се предпазим от липси - огледалца, халогенчета, .
охраняем паркинг или да изселат арабите от Цар Симеон и да им сринат кофторите. другото е ташак работа не се занимавай с глупости

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
през деня на охраняем паркинг; вечер в гараж с две метални врати, док-кии и катинар за 80-лева.
ако се ходи някъде- колата се спира така че да имаш пряка видимост, ако ли не- пак на платен паркинг или на паркинг на хотел
ако няма възможност колата да седи на сигурно място- отиваш с такси!
за другите случай (напр. чака те пациентка на легло и няма време да се правят кръгчета до паркинга)- има каско.....
повярвай ми от опит знам, че тази схема е много по-лесна отколкото колата да седи непрекъснато на улицата!
ако се ходи някъде- колата се спира така че да имаш пряка видимост, ако ли не- пак на платен паркинг или на паркинг на хотел
ако няма възможност колата да седи на сигурно място- отиваш с такси!
за другите случай (напр. чака те пациентка на легло и няма време да се правят кръгчета до паркинга)- има каско.....
повярвай ми от опит знам, че тази схема е много по-лесна отколкото колата да седи непрекъснато на улицата!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
veskot написа:...През другото време ?
Молиш се джамбазите да те пропуснат

Каквото и да правиш - спасение няма, за съжаление.
Джамбази има и в нашия форум и си получават добра информация за повечето особенности при ремонтирането на колите. Пък и социалната им принадлежност и възрастта им варират в широки граници, включително и деца.
Това е пейджър към алармата.Аз имам такъв и лови поне на 100 метра мисля,може и повече.Когато някой ти ритне колата,счупи или опита да откърти нещо,ако има вибрации и алармата се активира,тогава пейджъра почва да ти писука и бягаш да го сгащиш копелето и после яко
мисля че беше около 100 лв монтажа,но сигурно варира.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
veskot написа:Колеги - питах технически въпроси - досега нито едно предложение.
Моля модератора да я премести в E36 foruma. Там има достатъчно компетентни колеги които са ми помагали.
Благодаря!
Да не мести нищо модератора. Ето ти една изпитана идея. Вземаш най евтината аларма с обемен датчик нищо че може да имаш фабрична. Обикновено обемния датчик се продава отделно. Монтираш я без да свързваш мигачите и прекъсване на запалването( за да не скапеш някой модул) и увеличаваш обхвата на обемния датчик така че като станеш на 50 сантиметра от колата да пищи. Така който припари до колата ще задейства сирената. Отделно вместо фабричната сирена свързваш реле и към него мощна сирена от тези дето продават в Илиенци( дето като писнат причиняват трайна загуба на ерекция на крадливото копеле). Отчасти помага. Ако ти не я чуеш то поне пияния комшия ще се разпсува и тъпия кучи син ще се откаже да ти пипа колата. Иначе аз си бях залепил веднъж емблемата с каноколит и ми изкривиха капака но я откраднаха, така че лепенето и допълнителното захващане не помага. Относно секретните болтове мога да кажа че са ефикасни, но има моменти когато и ти не можеш да ги отвиеш ако са некадърно изработени. Естествено това е голяма цигания спрямо такава кола но като живеем сред племе крадливо всичко е приемливо.
Евала колега ukelichko,
да аларма читава с обемен и микровълнов ще монтирам ...
За секретните - ходих на Диана - некакви измислени продават на "ЕТ Горно- Нанадолнище" по магазините масовите са разни китайки. Чудя се дали да не заръчам от Дару - по 10 лева болта, да търся някой читав ключар стругар - някакви идей ?
Ще съм благодарен , ако някой сподели как е укрепвал огледалцата и халогените ?
да аларма читава с обемен и микровълнов ще монтирам ...
За секретните - ходих на Диана - некакви измислени продават на "ЕТ Горно- Нанадолнище" по магазините масовите са разни китайки. Чудя се дали да не заръчам от Дару - по 10 лева болта, да търся някой читав ключар стругар - някакви идей ?
Ще съм благодарен , ако някой сподели как е укрепвал огледалцата и халогените ?
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Поръчай от Дару кар, че може да са качествени, другите създават доста проблеми. Огледай дали конструкцията на болта е такава че да не може да се отвие с тръбен ключ. По някой път изпечените крадци си носят и такъв ключ, ако са ти набелязали джантите предварително. Също така е важно от какъв материал са изработени болтовете, защото се разбива точно мястото на сглобката с ключа. Успех!
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Изчетох тази тема, както и тази с откраднатите части си задавам някои въпроси. Ясно е, че огледалата се крадат лесно и никаква аларма не може да ги спаси(почти). Интересно ми е как се крадат фарове, волани, навигация и др., които изискват влизане в автомобила. Не мисля че е чак толкова лесно да се излъже всяка аларма. Или поточно, мисля че има начин да се тушират основните способи за заобикалянето й. Ето какво ми се върти из главата:
1. Отделно независимо захранване на алармата (допълнителен акумулатор), който се зарежда чрез алтернатора, но не зависи от наличието на основния акумулатор и не минава през никой от бушоните на колата.
2. Не една, а две сирени, разположени на различни места.
3. Не един а множество шокови датчици, които са разположени по най-нападаните места на колата (около ключалките, в огледалата, и т.н.)
4. GSM модул, който да "усеща" наличието на заглушител. Просто приемника да следни за необичайно силен радиосигнал, при което директно да задейства алармата(макар и да не може да извести собственика на колата).
5. Обемен датчик, който да реагира на движение във и дори около колата издавайки предупредителен сигнал.
6. Функция "подслушване" - радиопредавател с обхват 1-2км с който във всеки един момент да можеш да чуеш какво се случва в колата. А ако и там има заглушител, отново да се задейства аларма.
За момента това са ми идеите. Може би някои от тях вече са реализирани, но едва ли всичко накуп. А и може някои от нещата на практика да не са толкова полезни, колкото на теория.
Също бих искал да знам ако има някой знае алармаджия, който да има подобни виждания или готови изпълнения които да се доближават до тази философия. За момента всичко това е само идея, но кой знае, може някой ден да стане реалност.
1. Отделно независимо захранване на алармата (допълнителен акумулатор), който се зарежда чрез алтернатора, но не зависи от наличието на основния акумулатор и не минава през никой от бушоните на колата.
2. Не една, а две сирени, разположени на различни места.
3. Не един а множество шокови датчици, които са разположени по най-нападаните места на колата (около ключалките, в огледалата, и т.н.)
4. GSM модул, който да "усеща" наличието на заглушител. Просто приемника да следни за необичайно силен радиосигнал, при което директно да задейства алармата(макар и да не може да извести собственика на колата).
5. Обемен датчик, който да реагира на движение във и дори около колата издавайки предупредителен сигнал.
6. Функция "подслушване" - радиопредавател с обхват 1-2км с който във всеки един момент да можеш да чуеш какво се случва в колата. А ако и там има заглушител, отново да се задейства аларма.
За момента това са ми идеите. Може би някои от тях вече са реализирани, но едва ли всичко накуп. А и може някои от нещата на практика да не са толкова полезни, колкото на теория.
Също бих искал да знам ако има някой знае алармаджия, който да има подобни виждания или готови изпълнения които да се доближават до тази философия. За момента всичко това е само идея, но кой знае, може някой ден да стане реалност.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Интрересни виждания.
Забравил си GPS чипа, за проследяване на колата!

Забравил си GPS чипа, за проследяване на колата!

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....единственото спасение е гараж и паркиране на платен ОХРАНЯЕМ паркинг. от опит го казвам. откакто следвам тая практика- да чукам на дърво- нямам липси!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2