Нови цени на Гражданска отговорност ...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WOLFCUD » 03 Ное 2004, 11:16

Впечатлява ме единствено третия цитат, в другите нищо нецензорно.Ама здраве да е не сме се събрали да се караме я. :smoke:
Lud umora nemaaaa.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Ное 2004, 12:40

Гражданската ни ще се изравни с еврпейската доста преди заплатите, както много други неща... Лошото е,че го правим по български - на кубици (не на конски сили) и за всички шофьори еднакво. Щото така е по-удобно за застрахователите с лобита и за фирма КАТ.които си спестяват доста работа по организирането на единна система за регистрация на водачите. Що се отнася до езика във форума, подкрепям Наско! И аз изпитвам днк нетърпимост към всякаква бюрокрация, администрация и парламент, но нецензурните словоизлияния не са в услуга нито на нас, нито на форума като цяло. 8)
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 03 Ное 2004, 18:56

Да, но при тези цени на ГО-то отпада пътния данък. Не е ясно точно кога ще стане, но ще е така :idea:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Ное 2004, 19:17

Държавните такси за притежание на автомобил нямат нищо общо с ГО. Пътния данък става във вид на винетки, за магистрали ще се плаща на място, а данък собственост ще си бъде като досега, тоест ще ни дерат, а ние ще си плащаме, това е положението.
Never mistake motion for action...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 03 Ное 2004, 23:23

или ще сме принудени да лъжем и да търсим заобиколни пътечки, защото не ми е ясно как със заплата 300-400лв някой който кара примерно 325-ица на 20 години ще плати ГО на такава стойност, ми тва значи да изплати колата за 3 години в реалната и стойност :evil:
Тея кво си мислят как ша стане тая работа? :evil:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Ное 2004, 0:23

проблема е че колите във всички страни струват горе долу еднакви пари. от там и цените на застраховките са на път да се изравнят независимо че българина прави доста по-малко пари...

във западните страни гражданската отговорност започва от $600/година нагоре като ако колата е на лизинг е задължително да имаш пълна застраховка която често е от порядъка на $2000/година и нагоре.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от playordie » 04 Ное 2004, 14:13

BMW8 написа:или ще сме принудени да лъжем и да търсим заобиколни пътечки, защото не ми е ясно как със заплата 300-400лв някой който кара примерно 325-ица на 20 години ще плати ГО на такава стойност, ми тва значи да изплати колата за 3 години в реалната и стойност :evil:
Тея кво си мислят как ша стане тая работа? :evil:

ми много просто ... в ЕС има минимална работна zаплата, която е доста над 300/400 лв.
Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 05 Ное 2004, 13:02

караш:

1. много и харчиш много: докато сипваш гориво, плащаш данък+екология
и гориво
2. много и харчиш малко: сипваш по-малко, плащаш данък и гориво

това за пътния данък и еко чудесии (така и така ги има в цената на горивата:)

за ГО-то:
коефициент = func (сбор от точки от виновни произшествия)

сбор от точки, щото има голяма разлика, дали си ожулил броня или си минал на червено, едното ще е 0.5 точки, другото 70 :) примерно де...
и да се коригира премията според него... (е в началото няма да стане, но при втора, трета поредна вноска ще е друго)
<br>
br

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 08 Ное 2004, 0:52

Струва ми се застраховането поема пътя на здравната ни реформа. Има проблем - плащаш си - най-доброто решение за случая. Определено доста хора няма да си платят неразумната сума за нещо, което не ти гарантира нищо особено, та било то и задължително! Това ще е ефекта от промяната ... и по-богати КАТ-аджии в България.
Niky Georgiev

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 08 Ное 2004, 9:01

Sasho 28 написа:Трябва да се действа като 96 година,ама докрай-де що има дебелогъз депутат-НА САПУН! По правилно ще бъде да има само задължително автокаско,а гражданската да отпадне.Тогава ще намалеят и кражбите
:yes: :yes: :yes:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 10 Ное 2004, 12:17

най-новото ,е че ще ни лепят и стикери за платена ГО за да не ти я искат куките :?

89 лв. застраховка за масовите коли
Домакинство до пет членове купува една "Гражданска отговорност"

89 лева става минималната цена на "Гражданска отговорност" за колите до 1800 куб. см. За това са се договорили Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Комисията за финансов надзор, научи "Стандарт". Над тази цена застрахователите ще трябва да добавят всички разходи за реклама, комисиони и печалба. Това може да вдигне цената на застраховката с около 28% до 114 лв. Но от 2005 г. застрахователите ще могат да дават бонуси за шофьори без катастрофи и да намаляват цената на тяхната "Гражданска отговорност". Така заради конкуренцията на пазара много от застраховките ще се сключват на цена, близка до 89 лв. Но шофьорите, които са правили катастрофи, ще плащат повече.
Минималната цена за застраховката за колите от 1800 до 2500 куб. см със сигурност ще бъде над 100 лв. Значително по-скъпа ще е "Гражданска отговорност" за най-мощните автомобили над 2500 куб. см. Конкретните размери ще бъдат разгледани днес от Комисията за финансов надзор. Сега има значителна разлика в цената на застраховката според мощността на колата. За автомобили под 800 куб. см тя струва 49 лв., а за над 2500 куб. см - 116 лв.
До 5 души от едно домакинство ще могат да карат семейната кола с една "Гражданска отговорност", предвиждат още промените.
От 1 юни 2005 г. на предното стъкло на колите с платена застраховка ще се лепи специален стикер. Така колите без "Гражданска отговорност" лесно ще се разпознават от КАТ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 10 Ное 2004, 13:32

Това е най-голямата простотия дето съм чувал - уж ще зависи от това колко катастрофи си направил, а щяла да важи за 5 члена на семейството. Къде е връзката - нещо не се сещам. Значи колата като се води на мое има и аз имам 100 катастрофи ще ми съдерат задника от плащане, а в същото време жена ми ще кара със същата ГО. Ми то тогава ще прехвърля колата на нейно име и ще плащам тънко, щото тя няма и една взета точка, просто щото не шофира, а в същото време ще си я карам аз и застраховката ще важи и за мен. Баси и тъпаците. Или да вземат да направят ГО на шофьора, а не на колата или въобще да не се напъват да мислят глупости. После някой ще ми разправя, че имало 99+ причини да останел в тая забутана държава. Аз пък имам 999+ причини като стъпя на някое литище в бяла държава да си отрежа другия крак за да не ме дърпа назад.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 10 Ное 2004, 14:15

е хайде малко по-положително де:)

то верно че понякога ме изумяват взимащите решения, ама чак пък толкоз:)

като важи за семейството, би трябвало да се разбира, че ако женати чукне броня при паркиране, а ти ожулиш огледало при разминаване, че ви вдигнат ГО-то като за две нарушения...

целокупната идея е че колата е семейна и я кара семейна единица, която носи обща отговорност (независимо кой член на единицата е направил белята)...
тва е гот, за случаите, когато жената кара само тази кола и то рядко...

а че обвързват ГО-то с обема на двигателя е пълна глупост за мене...
въобще обвързване с колата ми се струва тъпо, че тя колата какво е виновна, та отговорност ще носи:)
<br>
br

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 10 Ное 2004, 17:39

july`s написа:...като важи за семейството, би трябвало да се разбира, че ако женати чукне броня при паркиране, а ти ожулиш огледало при разминаване, че ви вдигнат ГО-то като за две нарушения...

целокупната идея е че колата е семейна и я кара семейна единица, която носи обща отговорност (независимо кой член на единицата е направил белята)...

Ако всички дето взимат решения мислят като теб - въобще не се учудвам, че сме на това дередже. По твоите думи ако жена ти вземе, че сгази примерно една майка с дете на пешеходна пътека, ще трябва и теб да вкарат в затвора, щото така да се каже сте "семейна единица". Обща отговорност може да носим за възпитанието на детето ни, ама ако жена ми убие някой - аз неискам да влизам в затвора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 10 Ное 2004, 18:25

:DDD
аз май живея в друг свят, примерно се оптивам да разбирам това което искат да ми кажат, а не това което ми казват :lol: , оптивам се да намеря правилни и хубави мотиви в някакво действие и сие.... както и да е проблема е в мен...

за мене не е правилно да обвързват ГО-то с колата, по-правилно е със шофера... е ако жена ти кара 3 пъти в годината (семейната кола), трябва ли да и плащаш отделна ГО?

а ако всички дето взимаха решения, бяха като мене, щяхме да сме или на по-добро дередже или на много по-лошо... щото нямаше да въртят всякакви словесни произведения на изкуството за да опишат всички възможности, а щяха да бъдат оставени на морала и преценката за добро на хората

сорри за офтопика
<br>
br

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум