Газови Уредби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Газови Уредби
За или Против сте Газовите уредби (ГИ) да се монтират на БМВ-то ви. Защо?
Последна промяна sajonara на 25 Сеп 2008, 22:07, променена общо 1 път
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
защото е бмв. някакси не ми звучи добре бмв + гас !? все пак зависи ако колата е за 3-4 хиляди лева и гори 12-13 бензин бих и сложил , не искам да е плащам всяка година в бензин.
It`s party time !
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м Трезвен!!!
- Детайли за колата: Е39, 525 тдс
Колегата е прав..................защото някак си не ми се връзва на марката БМВ отзад да има лепенка газ. А основната причина е, че за мен всичко което е направено извън поточната линия на завода разваля цялостния облик на автомобила, разваля се вървежа, мирише, опасно е, заема място в багажника....................кажете ми къде е плюса колеги, които иска икономична кола да си купи туинго. А за разликата в парите изобщо мисля, че няма такава. разликата колко е 0.98 ст. с харчалъка отгоре и парите за уредбата които даваш на куп около 1200 нали..........................................е ПРОТИВ СЪМ!!!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Evelin Cotsev написа:защото е бмв. някакси не ми звучи добре бмв + гас !?
А как ти звучи 12лв/100км vs. 25лв/100км.

Анкетата е пусната много елементарно!Разбира се, че и аз ще съм против поставянето на евтина газова уредба, но нещата стоят малко по-различно, ако говорим за качествен газов инжекцион

http://video.aol.com/video-detail/bmw-5 ... 1646332122
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Е аз пък съм за! Трябваше ми по-голяма кола за извънграда тъй като минавам по 120 километра на ден неминуемо и сложих газ. Проста сметка пестя по 10 лева на 100 километра патувам само през делничните дни това са 600 километра на седмица по 56 седмици за година 33600 километра за година да изклщючим малко и това са 30 000 километра годишно още за първата година това са 3000 лева(може да не ви се виждат много.. ама това са си 10-11 лева всеки ден..) газовия ми инжекцион струва 1400 и за първите 5 месеца е избит.. вървежа неможе да се мери с бензиновия верно, но не е кой знае каква разликата. Ама и си джиткам колата много повече от преди. И дума неще, че ако имах възможност(финансова) щях да си я карам само бензин. Ама при това положение съм си направил сметката, че има смисъл и замиг не съм съжелявал.
Всеки си има виждания и всеки си прави сметката, както и аз съм направил своята.
Всеки си има виждания и всеки си прави сметката, както и аз съм направил своята.

E34, E38
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м Трезвен!!!
- Детайли за колата: Е39, 525 тдс
mad_presley написа:Evelin Cotsev написа:защото е бмв. някакси не ми звучи добре бмв + гас !?
А как ти звучи 12лв/100км vs. 25лв/100км.![]()
Анкетата е пусната много елементарно!Разбира се, че и аз ще съм против поставянето на евтина газова уредба, но нещата стоят малко по-различно, ако говорим за качествен газов инжекцион![]()
http://video.aol.com/video-detail/bmw-5 ... 1646332122
Колега ти изкара, че моита харчи 11/100, а твоита на газ 9/100...................някак си не ми се струва справедливо

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Аз съм против газовата уредба (макар, че имам такава и няма да изпадам в подробности как ми се късаше сърцето като я слагах)
. Предпочитам да си карам колата както са я проектирали инжинерите в завода, а не "инжинерите" в някой гараж , но с тия цени на горивата...така, че съм "за" за икономията.

Последна промяна badsharki на 25 Сеп 2008, 22:43, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
vladibkolev написа:Колега ти изкара, че моита харчи 11/100, а твоита на газ 9/100...................някак си не ми се струва справедливо
Е какво има да го изкарвам, смятам го по 10/100 при цени на газ-1.2лв и цена на бензин 2.5лв.
Аз съм с ГИ BRC Sequent 56, платил съм го 2500лв и за 4 месеца съм го избил.Разходът ми е абсолютно идентичен с този на бензин, за миризма въобще няма да говоря, който каже, че ще надуши че карам на газ, дори и да си завре носа в ауспуха ще е предубеден (аз лично съм се мъчил много пъти да надуша газ и все неуспешно).Сещам се, че карам на газ единствено и само на бензиностанцията.
Аз пък дизелова кола няма да си купя никога, имал съм две и се сещам само за проблеми.Да не говорим пък на дизела ауспуха как мирише

Взел съм си голяма и комфортна кола и си ми е напълно по джоба като разход на гориво и поддръжка единствено и само в оторизиран сервиз

JANI написа:...а за тези дет са решили да отидат във ве4ността с колите си успех

Последна промяна mad_presley на 26 Сеп 2008, 0:52, променена общо 1 път
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Aз пък съм със заводски предвиденото за колата си гориво /бенз 95/ и в София ми дава 13/100 и неща и да чувам за газ /2500лв. Секуент/ дето 2 години поне ще я изплащам и после ще я продам,хем на загуба,хем по-евтино щото е карана на газ.
Интересно ми е колко ли кара на месец колегата изплатил я за 4 месеца. Аз си правих сметка и изобщо не се връзва сметката с около 20000км на година и смяна на колата на 2 години с по-нова.
Интересно ми е колко ли кара на месец колегата изплатил я за 4 месеца. Аз си правих сметка и изобщо не се връзва сметката с около 20000км на година и смяна на колата на 2 години с по-нова.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
NeoPrint написа:Интересно ми е колко ли кара на месец колегата изплатил я за 4 месеца. Аз си правих сметка и изобщо не се връзва сметката с около 20000км на година и смяна на колата на 2 години с по-нова.
Точно толкова, колкото ти караш за година

Както казах и по-горе, темата е просто излишна, всеки си прави сметката колко км. навърта и как да си изразходва бюджета.
Ако ще се кара по 10-20км на ден да отидеш до работното място и обратно е повече от ясно, че няма да си сложиш газ в колата, ако 6 месеца подред курсовете ти са Варна-Русе-София-Варна е от ясно по-ясно, че ще си сложиш газ на голяма и удобна кола, а няма да си купиш тико

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Незнам какво го мислите толкова, всеки си преценява според джоба и километрите които изминава. Въпреки, че не карам Е39, а Е36 аз също съм с ГИ на SimGas за 1600лв и съм много доволен, не усещам да има разлика между двете горива (като вървеж), разхода ми е един и същ, единствената разлика е, че минавам два пъти повече километри на газ от колкото на бензин. Разбирам да карате коли на по 2 години, нови, луксозни, за да не слагате газ, но Вие джиткате талиги на по 10+ години и наливате пари, като ненормални и ще продължавате да наливате с това си мислене, защото чисто и просто това мислене си е лицемерско. Подкрепям колегите mad_presley и justboy.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Който на каквото иска да кара
Не мисля за сериозни твърдения от сорта че бмв като е колата и задължително трябва да е на бензин!
Защо пък да не се икономисва някой лев
Ами аз бих предпочел да карам повече макар и с по-малка тяга отколкото да я превърна в кола за събота и неделя
говорим за сериозни разходи при този тип кола
Вече е друг въпроса че ако има 30% скок в цената на газта колко ще е икономическо оправдано
прост пример
Цена на газ в момента - 1.27 + 30% = 1.70
бензин - 2.22
за 50 ст. наистина не си струва
Но естествено тази сметка е при положение че бензина остане на тази цена, което си е малко пресилено
Защо пък да не се икономисва някой лев
Ами аз бих предпочел да карам повече макар и с по-малка тяга отколкото да я превърна в кола за събота и неделя
говорим за сериозни разходи при този тип кола
Вече е друг въпроса че ако има 30% скок в цената на газта колко ще е икономическо оправдано
прост пример
Цена на газ в момента - 1.27 + 30% = 1.70
бензин - 2.22
за 50 ст. наистина не си струва
Но естествено тази сметка е при положение че бензина остане на тази цена, което си е малко пресилено
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2